29.8.2007

Kuningas

Ei tullut aiemmin esitellystä kirjontakokeilusta ikuisuusprojektia vaikka niin epäilin. Vapaamuotoinen kirjonta oli itse asiassa aika mukavaa! Olin toki piirtänyt hienot mallit paperille, mutta en sitten jaksanut sitä niin orjallisesti noudattaa vaan pistelin menemään. Villakankaan väri voisi olla hieman neutraalimpikin, mutta kun kyseistä kangasta oli käsillä niin tein työn siitä. Tällaista kirjontaa voisin tehdä lisääkin! Tyynyn koko on 50*50cm.

Koska neulontaähkyä on yhä ilmassa ja teki mieli tehdä jotain ihan muuta, aloitin yhden jutun, joka on odotellut sopivaa hetkeä jo viime talvesta saakka. Tarvikkeet ovat olleet valmiina, sopivaa kuvaa olen etsinyt. Nyt sekin löytyi. Tekeillä on siis Elvis-ryijy. Valmiin ryijyn koko tulee olemaan 40*40cm. Aloittelin tänään ja nyt kirjoitushetkellä tehtynä on 5 nukkariviä. Jos jaksan jatkaa samaa tahtia, valmista pitäisi tulla muutamassa viikossa. Ans kattoo nyt.

Ja jos joku ihmettelee ryijyn aihevalintaa, pitänee näyttää syykin. Viime talvena koulussa meillä oli Perinteiset seinätekstiilit -kurssi, ja silloin tein tämän. Pitäähän blondille kaverikin olla.




7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kaunis tyyny! Kiva idea, tekee mieli kokeilla vapaakirjontaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hih, hauskat ryijyt! Perinteistä, mutta kuitenkin semimodernia ;D Vai Andy Warholilaista?

Marsvin

arleena kirjoitti...

Ryijyt ovat tulleet takaisin kotien sisustuksiin. Juuri tuollaiset pienet, mitä juuri teet, on helppo sijoittaa sisustukseen.
Komeroni kätköissä on puna/musta abstraktikuviollinen noin 40-vuotta vanha ryijy. Se näyttää oikein modernilta tähän päivään.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kirjontatyyny! Ryijyissäkin on sitä jotain = )

Kate kirjoitti...

Tosi ihana tyyny. Ihana!
Ryijytkin ovat kivat, toivottavasti pääsevät hyvälle paikalle seinälle.

Markka kirjoitti...

Vautsi mikä kirjontatyö!

Laina kirjoitti...

Pähee ryijy! Eikös nyt muuten ole joku Elviksen erityisvuosiluku? Ajankohtainen ryijy siis tulossa! Todella hieno tyyny myös! (ja tuoli sen alla on kiva)