29.11.2007

Huputus

Tänä vuonna olen ollut ajoissa liikkeellä neulottujen joululahjojen suhteen. Viimeinenkin niistä on jo puikoilla. Sitten voinkin taas neuloa itselleni :) Joitakin lahjuksia pystyn täällä ennen joulua esittelemään. Tässä huppari, jonka tein veljenpojalleni. Haeskelin pitkään reippaita pienten poikien malleja, joihin saisin kulutettua lankanöttöset. Eipä löytynyt, joten sovelsin omasta päästäni. Mittoja ja silmukkamääriä katselin kyllä lehdistä. Että voikin olla hankala neuloa lapselle, kun ei voi välillä sovittaa ja mallailla. Ajattelin kyllä mennä tekeleen kanssa tuonne kadulle ja kysyä joltain äidiltä että saisinko vähän mittoa lapsiansa... En kuitenkaan mennyt. Joulunahan se nähdään, että olisko sittenkin kannattanut.

Tuomaksen huppari
Malli: oma
Koko: noin 2,5vee
Lanka: Sirdar Snuggly, menekki noin 160g
Puikot: 3mm






24.11.2007

Essut

Olen haltioituneena ihaillut mm. Globe Hopen ja muiden materiaalien uusiokäyttöä harjoittavien yritysten tuotteita ja niiden saamaa positiivista julkisuutta jo pitkään. Sen kaltainen toiminta on ollut salaisena haavenani jo pitkään. Ihan vaikka vain harrasteena jos ei leipätyönä. Materiaalia olen keräillyt jo jonkin aikaa, parin postauksen takainen torkkupeitto taisi sen jo kertoakin.

Tein Tytille ja Siipalle heidän toiveidensa mukaiset esiliinat, jotka heidän luvallaan tässä nyt esittelen. Nautin näiden suunnittelusta ja valmistamisesta suunnattomasti! Onneksi pääsevät hyvään kotiin, niin raskin niistä luopua...

Tytin esiliina
Vuoritettu, materiaalina kaksi vanhaa verhoa. Rinnukseen kiinnitetty vanha pitsiliina. Taskun koristenauha anopilta saatu. Taskuun painettu kangasväreillä jänikset.




Siipan esiliina
Materiaalina vanha puolipellavaverho. Jänis painettu kangasväreillä ja porkkana tikattu tiheällä siksakilla.






21.11.2007

Menneen talven lumia?

Toivottavasti näissä kuvissa oleva lumi ei ollut ainoa tänä vuonna... Kuvien pääaihe on kuitenkin Asadosta syyslomalla ostamistani vanhoista Novitan cottonelloista neulomani villatakki. Tarvitsin todella helpon tv-neuleen joten aloitin simppelin ylösalaisinraglanin, jälleen kerran. Kyllähän tätä voi käyttääkin, kaula-aukosta tuli ehkä turhan suuri.

Tuo valkoinen blogikoiran kuonossa ei ole lunta vaan iän tuomaa charmia.


Malli: Perusylösalaisinraglan
Lanka: Novitan Cottonella, menekki noin 400g
Puikot: 4mm

Toivottavasti jaksatte vielä yhden villapaidoista tuunatun jutun. Tämä pipa on tehty ensimmäisestä villapaidasta jonka kirppikseltä tuunattavaksi ostin. Intoa oli valtavasti, taitoa ei niinkään. Symppis koiranulkoilutuspipo tämä kuitenkin on.



17.11.2007

Torkkupeitto



Edellisen postauksen tekele valmistui. Tai jos rehellisiä ollaan, se jäi odottamaan käyttökelpoisena lisäosia. Kirpparilta ostetuista ja pesukoneessa vanutetuista villapaidoista muotoutui torkkupeitto. Paitoja silppusin yhteensä 7 kappaletta, joistakin puseroista tuli enemmän, joistakin vähemmän palasia. Leikkasin 20*20cm neliöitä, jotka ompelin käsin kiinni toisiinsa. Reunuksen virkkasin kiinteillä silmukoilla. Kokoa peitolla on 120*140cm eli paloja kului kaikkiaan 42 kpl. Totesin koeköllimisen jälkeen että yksi lisärivi voisi tehdä terää, joten jahka löydän sopivia villapaitoja lisää, peittokin saa lisäkokoa.




Villapaitoja olen keräillyt btw useamman vuoden, ei niitä todellakaan joka kirppisreissulla löydy! Hinnan suhteen kipurajani on ollut 2e. Ja olen huomannut, että H&M:n suhteellisen ohuet karitsanvillaneuleet huopuvat nätisti eikä niistä tule liian paksua huopaa. Tämä vinkiksi niille, joita tämänkaltaisen puuhastelu kiinnostaa.



13.11.2007

Do Redo

Hamsteroin muutakin kuin lankaa, esimerkiksi villapaitoja (100% wool) kirpputoreilta. Villapaidat joutuvat pesukoneen käsittelyyn ja kutistuvat ja vanuttuvat. Joistakin olen tehnyt jotain pientä, mutta suurin osa on odottanut inspiraatiota. Nyt se iski.


Valitsin 7 suurinpiirtein samanvahvuiseksi vanuttunutta ja leikkasin 20*20cm ruutuja. Isoimmista tuli jopa 10 ruutua per pusero. Tästä rassukasta ei tullut kuin kaksi.


Sitten vain lankaa neulansilmään ja hommiin.

Lopullisen tuotoksen näette myöhemmin.



11.11.2007

Jotain tarttis tehdä

Jokin mättää tässä villatakissa. Periaatteessa se on ihan ok, mutta...se on jotenkin ankea. Takin kiinnityssysteemin olen jo kerran tehnyt uusiksi. Alunperin siinä ei ollut nappeja ja nappilistoja, vaan metallilenksut ja joustinneulekaitaleet, jotka pujotettiin metallilenksujen läpi. Se tsydeemi oli niin epäkäytännöllinen, että meni vaihtoon heti. Lenksujen tilalle neuloin nappilistat ja laitoin napit. Mutta ei tämä oikein toimi näinkään. Jotain tarttis tehdä vielä. Kenties virkattu kukka rintaan, joka veisi näppärästi huomion pois kiinnityssysteemistä? Toisenlaiset napit...? Hyviä ideoita otetaan vastaan.



Malli: Moda 2/2005
Lanka: SandnesGarnin Sisu
Puikot: 3,0

7.11.2007

Vielä vihertää

Pakkasaamut on ihanan kuulaita ja hengitys höyryää. Valonpuute ei ole ainoa kuvaamista hankaloittava asia. Sormia palelee ja kädet tärisee niin ettei kameraa saa paikallaan pysymään. Tässä kuitenkin muutama otos viikonlopulta. Ja nämä on ne vähiten tärähtäneet.


Malli: Flover basket shawl (pdf), IK
Lanka: Tee tee Alpakka, 100g
Puikot: 4,5mm




Tämän pipan neuloin jo viime talvena Zitronin Loftista. Ihana lanka josta tein myös mätsäävät lapaset.



3.11.2007

Eka kerta

Tässä ihkaensimmäinen pitsihuivini. Malli on Shetland Triangle, joka lienee tuttu lähes kaikille neulebloggaajille. Pitsihuiveja on esitelty blogeissa jo pitkään, itse sytyin asialle näin jälkijunassa. Halusin toteuttaa nimenomaan Shettiksen, koska se on kaunis muttei kuitenkaan liian "herkkä". Se on myös useassakin blogissa helpoksi todettu. Ja niin se olikin, uskaltauduin kutimen kanssa jopa tv:n ääreen. Ainoa kinkkinen kohta minulle oli aloitus, joka kieltämättä on aika oleellinen osa projektia... Onneksi neuletukihenkilöni sattui istumaan sohvalla vieressäni juuri silloin (kiitos Nasti!).



Malli: Shetland Triangle, Wrap Style
Lanka: Drops Alpakka, 100 g
Puikot: 4,5