29.5.2010

Viisuhuumaa

Muutaman vuoden tauon jälkeen me siskokset saimme tilaisuuden seurata Euroviisuja samalta sohvalta. Tämä juhlallinen tapaus vaatii arvoisensa valmistelut. Syötävää on varattuna iltaa varten niin paljon, että on ihme ellei mahat ole pinkeinä viisuvoittajan ratkettua. Tytin taannoin jakamaa sitruunasemifreddon reseptiä on jalostettu eteenpäin ja nyt iltaa odottaakin pakkasessa sekä raparperivalkosuklaa että Marianne crush -versio ko. herkusta. Välillä iskevään suolaisen nälkää aiomme rouskutella Väinämöisen palttoonappeja erinäisten päällysteiden kera.



Tänään kerkesimme käydä myös maalikylillä: lankakauppa ja kirpputorikierros kuuluivat ohjelmaan. Kirppikseltä molemmat lähtivät kainalossaan kattilat, jotka sattumoisin ovat vielä samaa sarjaa. Pieni surffailu selvitti näiden olevan Seppo Mallatin joskus 70-luvulla suunnittelemia. Komioita ovat.


Illan viisufinaali tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Mukaan mahtuu niin perinteisiä Titanic-henkisiä voimaballadeja, eurodiskoa kuin modernimpiakin musiikkiesityksiä. Eikä katselunautintoa vähennä lainkaan se, että Suomi putosi jatkosta. Euroviisuthan ovat suuri spektaakkeli, jonka seuraamisen nautinto muodostuu myötähäpeän tunteista, viisukliseitten tunnistamisesta, asujen ja koreografioiden arvostelusta ja välillä myös aidosti hyvistä esityksistä.

Jännittävää viisuiltaa muidenkin kotivastaanottimien äärelle :)

20.5.2010

Kolme päivää

Kolmessa päivässä ehtii näkemään ja aistimaan paljon.
- kivoja kahviloita ja ruokapaikkoja
- kauniita ryhdikkäitä taloja
- upeita vinksallaan olevia taloja
- hyvää ja ystävällistä palvelua kaikkialla
- kauniita vesireittejä
- paljon kaksipyöräisiä kulkuneuvoja
- katumarkkinoita
- letkeää tunnelmaa
- "garbage strike", minkä johdosta roskikset olivat tyhjentämättä ja kadunkulmat täynnä roskapusseja ja jätesäkkejä
- ekologisten tuotteiden runsaus kaupoissa
- mielenkiintoisia sisustuskauppoja (pakko mainita yksi, jonne olisin voinut jäädä asumaan: Raw Materials)

Paljon jäi vielä seuraavaan kertaankin. Heippa, Amsterdam.









13.5.2010

Häivähdys purppuraa

Värit eivät välttämättä toistu kuvaruudullasi oikein. Kerrankos sitä haksahtaa ja mulle se kävi tällä kertaa. Kun tilailin sitä Hargreavesin uusinta opusta English yarnsilta niin tilasin samalla lankaa Ariellea varten. Katsoin värimalleista, että tuossapa sopivaa ruskeaa lankaa... Juu, ei ollut ruskeaa vaan violettia. Purppuraa. Iki-inhokkiani. Hetki meni nieleskellessä, mutta totesin aikani lankakeriä pyöriteltyäni, että ei väri ollutkaan sitä pahinta mahdollista, kylmää, räikeää violettia, vaan hieman pehmeämpää. Päätin ottaa härkää sarvista. Olla avarakatseinen ja antaa värille mahdollisuuden.

Kaivoin kakkosen puikot esiin ja tein mallitilkun... Arielle huutelee 29s/10cm tiheyttä ja tuo tilaamani lanka, Rowan Fine Milk Cotton on ohjeen mukaista lankaa. Mallitilkkuni antoi tuloksen 25s/10cm. Yllättävän paksulta se näytti kerälläkin, vertasin sitä Sandnes Mandarin Petitiin, ja langat olivat kuin kaksi marjaa! Sama kierteisyys ja paksuus, sama himmeä kiilto. Koska en satu omistamaan enää yhtään ohuempia puikkoja (onko ohuempia kuin 2mm edes olemassa? Voiko rautalangalla kenties neuloa?), päätin vaihtaa mallia.

Kuin kaksi marjaa.

Malli: Daisy by Kim Hargreaves
Lanka: Rowan Fine Milk Cotton, 280g
Sandnes Mandarin Petit, 20g
Puikot: 2mm

Ei väri paha ole. Ehkäpä näyttää loppukesällä paremmaltakin, kunhan talvenkalpea ihoni on sen vähäisen määrän päivetystä ottanut pintaansa kuin minkä punapään pisamainen iho ylipäätänsä ottaa. Neuleen malli on kyllä kiva. Ja tuota Mandarin Petitiä taitaa tulla käytetyksi enemmänkin nyt, kun tietää että mitä Rowanin lankaa se vastaa!

Neulekirjastoni oli kiitollinen Englannista saapuneista vahvistuksista, sillä kovan käytön jäljet alkavat jo näkyä vanhimmissa Hargreavesin kirjoissa...

8.5.2010

Retkellä


Malli: Tiit's socks by Nancy Bush
Lanka: Sandnes Sisu
Puikot: 2mm
Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Toivotaan. Nyt ei nimittäin irtoa mitään nokkelaa.

2.5.2010