28.9.2014

Mielivärit

 Ostin Novitan Syksy 2014 -lehden koska minua viehätti ne Suomivillasta neulotut neuleet ja niistä otetut neulekuvat. Enemmän lehteä tutkittuani puikoille pääsi kuitenkin keltainen kaarrokeneule ohjeen mukaisesta langasta. Keltaisen säilytin ennallaan mutta muut värit vaihdoin harmaan sävyihin ja valkoiseen. Ja neuloin takin toki ylhäältä alas, yhtenä kappaleena. Lantiota kohden lisäsin muutaman silmukan, minkäs teet kun hartiat on S-kokoa mutta lanteet ei :(
 


Langasta voidaan olla montaa mieltä mutta minä sain kivan syysneuleen!

21.9.2014

Lapasaika!

Sen verran lempivuodenaikani tuoksuu ilmassa jo, että kaivoin sen ihanimman lapaskirjani jälleen esiin ja neuloin parit parit. Joku kyseli aiemmin, että pystyykö kirjan malleja helposti seuraamaan vaikka ne on ruotsiksi, niin kyllä, olen elävä esimerkki siitä. Kirjassa on hyvät kaaviot ja numerot on onneksi ihan samoja ruottiksikin :).
 Kirjassa ei moneenkaan malliin tule joustinneuletta vaan kuviot aloitetaan ranteesta saakka. Alussa toki silmukoita on vähemmän ja niitä lisätään peukalokiilaa tehdessä. Malli kyllä istuu hyvin käteen, ainakin omaan kapoiseeni. Lapasiin pystyy kuitenkin helposti joustinneuleen lisäämään, kuten tein näihin Tore-lapasiin.

 Kirjan lapaset ovat siitä hauskoja, että kuviot ovat varsin perinteisiä mutta ne on tehty pirtsakoilla väreillä. Toki tämäkin Signe näyttää aivan hurmaavalta musta-harmaana mutta minä tein oranssit. Saapa nähdä ehtiikö Kusti polkea lapaset perille ennenkuin saaja käy tätä postausta lukemassa...

10.9.2014

Kanervaiset

Lankakauppani valikoimiin tuli joku aika sitten uusi tuttavauus Dropsilta, nimittäin Baby Alpaca Silk, silkinsileä ja himmeästi kiiltävä alpakan ja silkin sekoitus. Värisävyt näyttivät olevan kaikki semmoisia huurteisia tai puuterisia, miten vain. Yksi väreistä oli kanerva josta tuli niin äiti mieleen että piti ostaa sitä muutama kerä ja tehdä äipälle sormikkaat syksyä varten. Ja mikäs muukaan malli kuin Knotty. Moneskohan pari jo lieneekään.
 Siivosin kesällä vaatekomeroitani ja jostain putkahti muovikassillinen lankoja (miten voikaan olla mahdollista), vajaita keriä Novitan Nallea ja Woolia. Mukana oli  kanervan väristä Nallea ja niistä tein äitille nilkkasukat sormikkaiden kyytipojaksi. Sydänten mallia otin tästä hatusta.