29.8.2016

Paluu arkeen


Kiitos kommenteista ja kehuista joita Tsiisus-lapaset teissä herättivät. Kirjoittaessani postausta mietin että miten se meni se vitsi joka päättyy sanoihin "Jee, sukset" niin sekin kävi ilmi kommentilootaa lukiessa :) Nyt odottelen kovasti että muutkin saavat nauravat Tsiisukset puikoille ja nään mitä ne heruttavat sillä kertaa!


 Sitten se arkinen osasto. Sukkia jämälangoista. Kuvattu tutusti kotiportaalla. Innostavampia projekteja on eri vaiheissa tuloillaan mutta koska niitä on muutama niin valmista ei ihan pian tule. Joten nyt siis sukkia. Nämä pinkihköt on neulottu kaksinkertaisella langalla, se olikin aika hyvä keino saada tuplamäärä jämälankaa kulutettua. Toinen säie ei kyllä oikeastaan ollut jämää vaan enemmänkin hutiostos jotain punakirjavaa sukkalankaa, en jaksa edes kaivaa vyötettä esiin. Toiseksi säikeeksi nakkelin sekaan kirjavia Fabeleita, ne on kyllä oikein jämien jämiä, monet sukat on niistäkin jo neulottu.

 Nämä miesten kokoiset ovat myös kaksinkertaisella langalla neulotut, toisena on muinaista ruskeansävyistä Novitan TicoTicoa ja toisena on purppuraista Zauberballia. Nämä ovat tummine sävyineen itse asiassa aika viehättävät.


22.8.2016

Tsiisukset


Se on kyllä mainio tunne kun joku ohje iskee niin lujaa johonkin neulehermoon että on samantien aloitettava. Kun hain varaamani kirjan kirjastosta jossa näiden lapasten ohje oli, unohtui kaikki muu. Ensimmäinen lapanen oli jo melkein valmis ekana iltana. Ja koko ajan nauratti. Tsiisukset!


 Ohje on Lumi Karmitsan uudessa neulekirjassa Villit vanttuut & vallattomat villasukat. Kirjassa on muitakin varsin ennakkoluulottomia ohjeita kirjoneulelapasiin ja -sukkiin. Lumi oli aikoinaan vain aloittanut neulomaan kun kukaan ei ollut sanonut että kirjoneule olisi jotenkin vaikeaa. Kuulostaa niin omalta! Minäkin aloitin suoraan Kaffe Fassetin puseroista :) Eikä kirjoneule olekaan vaikeata, harjoitusta toki vaatii. Olen aina nauttinut enemmän kirjoneuleesta kuin esimerkiksi palmikoiden vääntämisestä.
 Tsiisukset!! Oikeasti!

 Muokkasin lapasten ohjetta hieman. Tein ranteisiin kunnon joustinneuleen, itse tykkään kapearanteisena siitä enemmän, koska näin lapaset pysyvät paremmin kädessä. Ohjeessa on muutamia osioita joissa neulotaan kirjoneuletta kolmella värillä. Sen verran oikaisin eli käytin vain kahta väriä. Mutta Tsiisukset ei suutu!

Malli: Tsiisukset
Lanka: Drops Fabel ja Regia Colormania Denim

14.8.2016

Holly

Ostin ohjeen tähän Holly -puseroon samalla kun ostin Naima-takkiinkin. Sama suunnittelija ja samanlainen rakenne ja yksityiskohdat. Puseron ohje on sport-vahvuiselle langalle ja alunperin ajattelin tähän kauan hilloamiani vihreitä Anttilan Silky Tweedejä. Ne langat kuitenkin saavat vielä odottaa, sillä jostain Dropsin alesta hankin upeaa oranssia Cotton Merinoa ja neuloin puseron niistä.
 
 Pusero neulotaan ylhäältä alas ja raglan-levennykset hoidellaan langankierroilla. Kainaloista samat reikärivit jatkuvat niin hihoihin kuin vyötäröllekin. Alareunaa muotoillaan, että helma on takaa pidempi kuin edestä. Varsin rento malli ja tykkään tosi paljon tuosta langasta. Kuvissa pusero on suoraan puikoilta tullut, ehkä kastelemalla saisi puseroon lisää rentoutta, mutta toisaalta uskon neulepinnan hieman antavan periksi käytössäkin.

 Neuloin M-koon ja se vei lankaa hieman yli 8 kerää. Harvoin kuitenkaan palaan saman mallin pariin toiseen kertaan, mutta tämä voisi olla kiva myös alpakkaisena...



7.8.2016

Heili Karjalasta

 Kirjoneuleessa pysytään. Tiina Kuu julkaisi heinäkuussa niin houkuttelevan sukkamallin, että se piti neuloa Muhuhuuman keskelläkin. Malli on nimeltään Echoes from Karelia. Jälleen kerran pengoin jämälankojani ja pyörittelin monenlaisia värivaihtoehtoja, mutta näihin lopulta päädyin. Beige pohjaväri on Novitan Pikkusiskoa ( sitä rumaa, joka näissä sukissa on melkein edukseen), keltainen ja sininen on Regiaa ja valkoinen Fabelia. Ei mitään räikeää vaan hyvinkin seesteistä.
 Mallissa tehdään helpot kirjoneuleraidat sekä varteen että jalkaterään ja siihen välille kapea palmikkoraita. Jälkaterän kuviot voisivat toki olla lähempänä varpaita sillä arvioin väärin kuvion alkamiskohdan. Ja näissä kuvissa ei näy sitäkään että unohdin tehdä kokonaan tuon palmikon vasempaan sukkaan. Olin jo kärkikavennuksissa kun tuon puutteen huomasin mutta päätin että en pura. Joudun varmaankin ottamaan nämä sukat ihan omaan käyttööni kun ovat niin toispuoleiset :)