23.7.2007

Yarn and the city

Tytin lomaviikko New Yorkissa on nyt takana. Nasti-Nannykin on jo matkustanut kotiinsa kissanhoitokeikalta. Kissat ja Tytti kiittävät Nastia!

NY on kiehtova kaupunki, mutta kovasti helteinen näin heinäkuussa. Lomailun ohessa tarkoitus oli tutustua paikallisiin lankakauppoihin, ja mielessä olivat erityisesti tweed-langat. Pelkästään Manhattanilla lankakauppoja oli lukuisia, kävin niistä neljässä. Yllätyin, kuinka pieniä ko. lankakaupat olivat. Vakipaikakseni muodostui Knitty City, jossa hengailin kolmeen kertaan. Kolmannella kerralla myyjätär tuli oikein juttelemaan ja kutsui minut neulomaan kauppaan muiden kanssa. Tosiaan, silläkin hetkellä kaupassa istui useita asiakkaita neulomassa ja jutustelemassa. Koska loma oli jo lopussa, valitettavasti jouduin kieltäytymään kutsusta. Neuloville asiakkaille oli varattu oma tila myös muissa kaupoissa ja yhdessä oli myös pieni kahvila.

Varsinainen lankashoppailu jäi lopulta aika vähäiseksi. Tweed-lankoja ei juurikaan ollut (syksyn langat eivät vielä olleet saapuneet) eikä matkabudjetti sallinut hairahduksia kalliisiin luksuslankoihin. Jotain kivaa kuitenkin löytyi.Kuvassa takana vasemmalla Cascade Yarnsin vihertävän harmaata merinovillaa, edessä oikealla samaa lankaa metsänvihreänä. Takana oikealla Elsebeth Lavoldin Silky Woolia, edessä vasemmalla Colinetten Cadenzaa, sävy castagna. (Kuvasta voinee päätellä, että Pujoliivissä tykätään kovasti vihreästä).

Myös muutama käsityöaiheinen julkaisu löytyi . Ne ovat varmasti jo tuttuja monille, mutta meille pujoliiviläisille esim. Interweawe Knitsit ovat suhteellisen uusia tuttavuuksia. Harmi, ettei syksyn 2007 numero ollut vielä ilmestynyt. Osa langoista ja lehdistä lähti Nastin mukaan. Esittelemme langoista syntyneita tuotoksia sitten aikanaan.
Jo Sharpin ohjekirjanen (knit - issue 3) oli ihana. Lähes kaikki mallit olivat sellaisia, että voisin ne toteuttaa. Tässä muutama herkkupala. Yksinkertaisen kauniita, eikö totta?


5 kommenttia:

Marsvin kirjoitti...

Hei, ihania kaikkia tekeleitä, löysin bloginne vasta tänään ja laitoin het suosikiksi!

Jatta kirjoitti...

Upeita malleja! Niin vain on alkanut yksinkertainen kiinnostamaan syksyn lähestyessä..

Siniset Silmukat kirjoitti...

Colinette näyttää niin hyvälle! Ihania shoppailuja olet tehnyt!

Kamicha kirjoitti...

Ooh, nuo Jo Sharpin neuleet! Pakko saada tuo kirja!

Kauniita lankoja löysit.

Stricker kirjoitti...

Minäkin löysin tänne ystävällisen bloggaajan vinkistä :-). Ihania töitä, ihania lankoja ja muutenkin mukavia juttuja, joten laitoin teidät myös heti suosikkeihini ja tulen uudestaankin vierailulle.