5.10.2007

Väri-iloittelua

Paljastan nyt suuren viehtymykseni retroastioihin. Niitä on useamman vuoden aikana kertynyt kokoelma. Enimmäkseen minulla on kahvikuppeja, kuvioituna kaikilla sateenkaaren väreillä. Joitakin isompiakin astioita löytyy. Esittelen kaksi ehdotonta suosikkiani.
Kun tämä kattila odotti minua kerran kirppispöydällä, en epäröinyt hetkeäkään. Minusta tämä Esteri Tomulan Vegeta tiivistää kaiken, miksi 60-70 luvun astioista ja värimaailmasta tykkään. Naivistiset tyylitellyt kuvat, hulppeat värit.
Antti Nurmesniemen Pehtoori on peräisin jo 50-luvulta. Kirppislöytö 15 eurolla.

Tässä suomalaisessa trikoomekossa olen minä itse keimaillut yksivuotiaana, siitä on jopa kuvia todisteena, vaikkei minun lapsuudessa niin paljon kuvia otettukaan.

Ja koska olemme yhä neuleblogi, lopuksi kuva bubblen edistymisestä. Vaikuttaa toistaiseksi sopivalta, mutta lopullisen tuloksen näkee vasta myöhemmin. Nyt meneillään on tylsä hihojen tahkoaminen.
7 kommenttia:

kirsi kirjoitti...

Oh, molemmat astiat löytyivät meiltä kotikotoa lapsuudessani. Pehtoori juuri tuon värisenäkin, nykyään niitä pilkahtelee useimmin punaisena.

Mahtaako teiltä löytyä myös sellainen valkoinen kannellinen emaliastia, jossa on punaisia rypäleitä tai marjoja melko tiheästi? En muista astian käyttötarkoitusta ja muodostakaan en ole ihan varma olisiko kulmikas? Tämä muistikuva syntyi nyt noita kuvia katsoessa niin ja sitten vielä semmoinen pyöreä peltipurkki, jonka kansi on ruskea (jäljittelee puunkuviota?)ja kyljissä tiheästi pyöreitä sinisiä pyörä tms. kuvioita, meillä oli siinä kaakaojauhetta.

Kiitos tunnelmallisista muistelohetkistä :)

SatuA kirjoitti...

Tomulan kattila löytyy täältäkin mamman peruna. Myös Arabian Pomona purkit isot ja pienet löytyvät iloisessa värikirjossaan takanpäältä. ne on itse haalittu kirppareilta/huuto.netin avulla. Ihania päivän piristysruiskeita!

Nasti kirjoitti...

Kirsi: Kannellinen, kulmikas emaliastia löytyy, se on tosin punainen ja ilman kuvioita. Ja niitä sinikuviollisia peltipurkkeja puujäljitelmäkansilla löytyy useitakin :)

Kiva kuulla että nämä astiat piristävät muidenkin arkea!

arleena kirjoitti...

Nostalgista, vaikka en retroa kovasti suosi sisustamisessa, niin ripauksittain sitä on kummasti kertynyt. Olen myös ajatellut postausta 50-60-luvun astioista ja aterinvälineistä, joita on kertynyt kaappeihin.
Muuten Esteri Tomulan suunnittelema Juhannusruusu-kuvioinen keraaminen maljakko löytyy, tällä hetkellä siinä on lupiinilehtiä.
Postaanpa jossain vaiheessa myös omat aarteeni.

Kanerva kirjoitti...

Ompa kauniita astioita!

hannis kirjoitti...

Meilläkin oli kotona nuo molemmat, kun olin pieni. Itse olen löytänyt kolmekin tuollaista Pehtooria kirppareilta. Vanhat esineet ovat ihania!

Anonyymi kirjoitti...

Die Ermittlungen der Kriminalpolizei Amberg liefen thomas sabo shop von Beginn an in alle Richtungen. Es stellte sich heraus, thomas sabo schmuck dass ein Verwandter des geschädigten Ehepaares berechtigt im Besitz eines ohrringe creolen Hausschlüssels war, den sich dessen 19-jähriger Sohn heimlich aneignete. Der Filius – wohlwissend, thomas sabo was es im Zielobjekt „zu holen gab“ – drang mit einem 19- und einem 21-jährigen Bekannten thomas sabo uhren in das Haus ein. Das Trio, allesamt Schwandorfer, eignete sich die erwähnte Tatbeute an und versteckte diese. Ein Teil angebote thomas sabo davon vergruben die Drei im Wald. thomas sabo armketten Die Burschen hatten sich mit einem 18-jährigen Schwandorfer noch einen Vierten ins Boot geholt, thomas sabo schmuck günstig der sich daran machte, den Schmuck zu verhökern. Unter anderem waren es diese Verkaufsaktivitäten, die die Ermittler thomas sabo anhänger sale der Kripo auf die Spur der Einbrecher brachte. thomas sabo engelsflügel Fast die gesamte Tatbeute konnte sichergestellt werden.