17.11.2007

Torkkupeitto



Edellisen postauksen tekele valmistui. Tai jos rehellisiä ollaan, se jäi odottamaan käyttökelpoisena lisäosia. Kirpparilta ostetuista ja pesukoneessa vanutetuista villapaidoista muotoutui torkkupeitto. Paitoja silppusin yhteensä 7 kappaletta, joistakin puseroista tuli enemmän, joistakin vähemmän palasia. Leikkasin 20*20cm neliöitä, jotka ompelin käsin kiinni toisiinsa. Reunuksen virkkasin kiinteillä silmukoilla. Kokoa peitolla on 120*140cm eli paloja kului kaikkiaan 42 kpl. Totesin koeköllimisen jälkeen että yksi lisärivi voisi tehdä terää, joten jahka löydän sopivia villapaitoja lisää, peittokin saa lisäkokoa.




Villapaitoja olen keräillyt btw useamman vuoden, ei niitä todellakaan joka kirppisreissulla löydy! Hinnan suhteen kipurajani on ollut 2e. Ja olen huomannut, että H&M:n suhteellisen ohuet karitsanvillaneuleet huopuvat nätisti eikä niistä tule liian paksua huopaa. Tämä vinkiksi niille, joita tämänkaltaisen puuhastelu kiinnostaa.



6 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Ihana! varmasti mukava köllötellä sen alla :)

joska kirjoitti...

Siitähän tuli kiva! Kaksi euroa on muuten minunkin kipurajani vaatteille joita aion käyttää käsitöissä. :)

arleena kirjoitti...

Mukava torkkupeitto. Hiukan innostuin torkkupeittoideaan, kannattaa katsella villaneuleita silläsilmällä, kun käy kirpputoreilla.

Marja Kyy kirjoitti...

Riemastuttava idea! Kierrättäjä sisälläni taputtaa yhteen pannuja ja kattilankansia ja hurraa. Ja hieno toteutus, nuo pykäpistot kruunaavat komeuden.

heidi kirjoitti...

Minäkin olen noita jo jonkun aikaa hamstrannut ja pitänyt muuten kipurajana ihan samaa summaa. Usein villikset (jopa valmiiksi huopuneet!) maksavat vähän liikaa tuohon rajaan nähden, joten muutama paita vasta odottelee huopuneena kaapissa. Olen myös vähän miettinyt torkkupeittoa, mutta sitä varten pitäisi kaikkien vähän sopia yhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ideasta,
täytyykin katsoa omat ja lasten varastot läpi, mitä "pilalle" huopuneita sieltä löytyy ja voisiko niitä yhdistää
(ainakin yksi keltainen ja punainen ...)