20.3.2008

Valoisaa pääsiäistä

Valmiiden neuletöiden puuttuessa esittelen jälleen muutaman kirppislöydön. Tällä kertaa vuorossa ovat retrovalaisimet. Kaikki on ostettu kirppiksiltä ja haluan tässä yhteydessä muistuttaa, että sieltä ostetut valaisimet tulisi jonkun asiantuntijan tarkistaa, että ovat turvallisia käyttää.

Tämä varjostin ja jalka eivät alunperin kuulu yhteen. Varjostin odotteli pitkään sopivaa jalkaa, mutta lopulta naapurinsedän kanssa tuli asiasta puhetta, ja hänen kätköistään sopiva jalkalamppu löytyi. Tämä ei varsinaisesti valaise, vaan on enemmän tunnelman luoja.

Tämä on viimeisin löytöni. Muistuttaa joitakin designvalaisimia, mutta tuskin sitä on. Hauska yksityiskohta on varren puuosuus.

Viimeisessä kuvassa on kirppislöytö vuosien takaa. Valkoinen alaosa on lasia ja keltainen peltiä. Kaunis pieni lamppu tämäkin.

Ja kiitokset edellisen postauksen villatakkia kommentoineille! Kehut lämmittävät aina neulojan mieltä.


7 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihastuttavia! Mä en oo koskaan uskaltanu ostaa kirpparilta valaisimia, vaikka sellaisista haaveilenkin. Vanha iso jalkalamppu ois upea. Ilosta pääsiäistä!

milliini kirjoitti...

Upeita! Minä olen himoinnut jo jonkin aikaa äidiltäni löytyvää punaista aika samantyylistä lamppua kuin sinun keltaisesi on, mutta kun en ole päässyt asuntoon, jossa olisi roikkuvat valaisimet... Inhoan näitä nykyisiä muovisia kupuja katossa, siis näitä mitä nyt kaikissa opiskelija-asunnoissa on.

Tiukunen kirjoitti...

Todella herkullisen värisiä lamppuja.. :) Meillä on tällä hetkellä vain perinteisiä katossa roikkuvia retrovalaisimia eri väreissä, mutta olisi kyllä enemmän kuin ihanaa löytää kirpparilta vaikkapa tuollainen oranssi ihanuus pöytää piristämään...

minnu kirjoitti...

Hienoja lamppuja! Väritkin on niin ihanat! Yhden lampun olen ostanut kirpparilta, mutta ei se vielä ole käytössä, koska töpselin pää pitäisi vaihtaa.

arleena kirjoitti...

Aitoa 1960-luvun retroa ovat löytösi.
Kauniita ja värikkäitä, kuten retroon kuuluukin

Valaisimet voi tarkistuttaa ja saattaa tämän päivän määräysten mukaisiksi luvat omaavalla sähkömiehellä. Ei se kallista puuhaa ole, mutta takaa valaisinturvallisuuden.

Heidi kirjoitti...

Ihana lamppu tuo keltainen=) Todellakin oranssi pöytä lamppu muistuttaa jotain design lamppua!

Tirsu kirjoitti...

Iiiiikkkk...! Ihan törkeen ihania valaisimia!Anna mulle! Hih hih hih...