24.8.2008

Kirjojen lumoissa

Tunnustaudun sisustuskirjojen suurkuluttajaksi. Lumoudun kauniista kuvista ja voisin selailla kirjojani tuntikausia. Usein teenkin niin. Viimeisimmäksi lumouduin aika uudesta teoksesta Vintage huonekalut (Fay Sweet). Kirjassa esitellään kattavasti modernit klassikot ja tyylisuunnat unohtamatta muotoilijoita, mikä onkin ehkä kirjan parasta antia.Kannessa kaunis lady istuu Mies van der Rohen jo 1928 suunnittelemalla Barcelona-tuolilla. Huikea esimerkki ajattomasta muotoilusta.
Muotoilijat pääsevät kirjassa todella hyvin esille. Kuvassa amerikkalaisen 1900-luvun muotoilun "ikonit" Charles ja Ray Eames. Taustalla näkyy yksi heidän kuuluisimmista töistään, lepotuoli 670 ja rahi 671 (suunniteltu 1956).

Toinen tämänhetkinen suosikkikirjani on Ranskalaisia tunnelmia, joka nimensä mukaisesti esittelee huoletonta ranskalaista sisustuseleganssia. Kirja on täynnä kauniita kuvia, joissa on joitakin ihan toteuttamiskelpoisia ideoita.


Tämän pöydän ympärillä olisi mukava hörppiä viiniä lämpimänä syysiltana.


Kaunis valkoinen olohuone. Itse olen värien ystävä, mutta tässä on onnistuttu yhdistämään paljon valkoisia pintoja ilman että tulos on kliininen.

7 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Sisustuskirjat ja -lehdet ovat myös täällä mieluista katsottavaa ja luettavaa.
Niistä on mukava inspiroitua oman kodin kohentamiseen.

Christina kirjoitti...

Oi joi, olen myös sisustuskirjoihin heikkona. Hyvä etten nenä osunut läppärin ruutuun kun (ensireaktiona) yritin tiirata oikein läheltä (sit älysin klikata kuvat suuremmaks : ) Ja vielä pakko sanoo et Tangled yoke gardigan on aivan ihana. Ihana vihree väri.

Anni kirjoitti...

Ihania kuvia!

Marsvin kirjoitti...

Mitä, onko Eamesin Charles tai Ray nainen? Mä oon aina luullut, että ne on miehiä ;-) Nyt on maailmankirjat sekaisin...

Tiukunen kirjoitti...

Ihailin juuri muutama päivä takaperin tuota Vintagehuonekalut- kirjaa kirjakaupassa ja oli ihan pakko varata se samantien kirjastosta tarkempaa tutustumista varten. :)

Ninnu kirjoitti...

Kivalta näyttävä kirja ja tuo ihana afgaaninvinttikoira (itselläni on sellainen 10-vuotias..).

Tytti kirjoitti...

Marsvin: Charles ja Ray olivat aviopari, Ray oli ristimänimeltään Bernice Alexandra. Minäkin luulin ennen tätä yleissivistää opusta, että kyse oli veljeksistä :)