28.11.2008

Huti ja täysosuma

Kyselin taannoin vinkkejä kivan kaksivärisen myssyn tekoon. Silloin sain vihjeen Selbu modernista ja sitä päätin ryhtyä tekemään. Neuloin sitä hartaasti, kirjoneule oli sopivan haastavaa mutta kuvio oli kuitenkin looginen neuloa. Sovittelin sitä matkan varrella ja epäilykseni osoittautuivat lopussa todeksi: siitä tuli liian iso. Siis se on päähäni sopiva, mutta malli vaatisi runsaat kutrit tai rastat tungettavaksi myssyyn. Minulla kun on vain lyhyt poikatukka, niin myssy näyttää päässäni valtavalta! Jos joskus jaksan, niin mallin voisi tehdä yhtä kuviomallikertaa pienempänä.

Malli: Selbu modern, Zeitgeistyarns
Lanka: Sandnes Sisu, kumpaakin väriä vajaa kerä
Puikot: 2,5mm

Jossakin sentään vielä onnistunkin. Leivoin pikkuperheessämme suursuosion saavuttaneita piparipullia, jotka katoavat alta aikayksikön! Niitä tehdään tavallisesta pullataikinasta ja piparitaikinasta siten, että kaulitun pullataikinalevyn päälle levitetään ohuenohueksi kaulittu piparitaikinalevy ja rullataan pötköksi. Siitä leikataan sitten paloja. Piparitaikina jää pullan sisällä pehmeäksi, joten jos tykkäät syödä raakaa piparitaikinaa, tässäpä kokeilemisen arvoinen resepti!
6 kommenttia:

milliini kirjoitti...

Oijoi, piparipullia pitää kyllä kokeilla!

Harmi tuota hattua, se on niin kaunis!

Niina kirjoitti...

Hauska analogia tuon hattukuvan ja pullakuvan välillä - sama muoto ja värikin natsaa :) Kyllä pullaresepti kuulostikin hyvältä!

Villakerä kirjoitti...

Blogissani on yllätys teille. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau, tunnen herkkupullan tuoksun tänne saakka! Myssy on kivan näköinen pienessäkin päässä:) Tuohon on mukava verhoutua lumituiskun suojaksi.

Chacha

Pibu &Tinde kirjoitti...

Hei eikös semmoiset isot myssyt ole juuri nyt IN...hyvältä ainakin kuvassa näytti.
Kiiti pullareseptistä, täytyypä kokeilla :)

arleena kirjoitti...

Noita pullia pitää kokeilla.