19.11.2008

Sukkaa ja pakkasta

Tein tuossa eräänä päivänä yksinkertaisen laskutoimituksen: jouluun on 6 viikkoa ja mulla menee näköjään 2 viikkoa sukkaparin neulomiseen, joten tätä tahtia ei kovin montaa pehmeetä pakettia ehdi syntyä. Sori kaverit! Tämä syksy on vain mennyt... johonkin.

Tämmöiset harmakset sukat kuitenkin odottavat saajaansa. Lanka on ihan uusi tuttavuus, Phildarin sukkalanka. Sen ostin Vaasasta syyslomareissulla. Vaasan lankakaupat olivat varsin vinkeät. Niitä on kaksi, jotka sijaitsevat aivan vierekkäin. Kummassakin on miesmyyjät, ja paljon "vuosikertalankoja" eli siis semmoisia vanhoja lankoja, joita tuskin muualta saa. Eli jos jollain uupuu esim. Novitaa, jonka valmistus on lopetettu, mars mars Vaasaan! Toisessa kaupoista oli aika montaa muutakin Phildarin lankaa tarjolla, mutta olivat enimmäkseen tekokuituisia efektilankoja tai muuten vain kauheita. Tämä Phildarin sukkalanka on 70% villaa ja 30% polyamidia, mutta tuntui kyllä kovin pehmoiselta ja höttöiseltä. Aika näyttää, kuinka käytössä kestää.


Malli: Child's first sock in shel pattern by Nancy Bush (Knitting vintage socks)
Lanka: Phildar Preface, 100g
Puikot: 2,5mm


Mies toivoi itselleen uusia eräilykäsineitä. Minä puhun räpikkäistä, toiset kynsikkäistä, mutta tällaiset sormenpäät paljaiksi jättävät käsineet tein. Mietin, että mitä nämä olisivat englanniksi, kun eivät ole kuitenkaan ihan fingerless kun niistä puuttuu vain sormenpäät, joten oiskohan ne finger-topless? :) Hanskoihin tein toiveiden mukaan pitkät varret, ettei ranteet merellä palellu. Lanka on Novitan Nallea.


8 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Tosi nätit nuo hansikkaat, väri on kiva. Myös sukat ovat taidokkaat.

makepeace75 kirjoitti...

Se isompi lankakauppa siellä perällä on käsite sinänsä. Sedällä on.. ömm.. hiukan lavea käsitys tekijänoikeusasioista. Palvelu on kyllä aina loistavaa. :o)

villapeikko kirjoitti...

6 viikkoa vain, iik. Mulla oli joku hämärä idea antaa kaksi paria sukkia lahjaksi, pitää kai ruveta toteuttamaan, muuten jääkin ideaksi. Kiitos muistutuksesta!
Hanskoissa on tosi ihana väri!

maijja kirjoitti...

Kauniit sukat! tv. harmaaseen hurahtanut..

marra kirjoitti...

No noilla hanskoilla kyllä pari pitkäkorvaa tusauttaa Ü

jonskulainen kirjoitti...

Mua kiinnostaisi noiden Vaasan kauppojen nimet ja sijainnit. Jos joskus tekisin retken sinne..

mennahuu kirjoitti...

Kivat kynsikkäät, kävisiköhän englanninkieliseksi nimeksi vaikka fingertipless? Ainakin se kuulostaisi hauskalta!

Anonyymi kirjoitti...

Lämpimiä jalkoja toisenkin harrastuksen pariin:) Kauniit sukat kenkään piilotettavaksi.

Chacha