12.1.2009

Kipinöitä

Makuuhuoneessamme on vanha kaakeliuuni, jota lämmitämme kylminä vuodenaikoina päivittäin. Lattialla uuninedustalla on sijainnut yksi pitkään kesken ollut projektini, nimittäin kipinäsuoja. Nyt se on vihdoin valmis!

Tein kipinäsuojan kaakelinpaloista, jotka rikoin vasaralla. Alunperin ajatuksenani oli tehdä kuunsirppi ja useita tähtiä. Kuten huomaatte, kuvassa on sirppi ja yksi tähti. Se johtuu siitä, että projektin aikana vihreät kaakelinpalaset yksinkertaisesti katosivat. Tyydyin siihen mitä oli.Mosaiikkityön tekeminen on kiehtovaa. Mosaiikkipaloja sommitellessani järjestelin samalla ajatuksiani. Ihan Virginie Loyn tasolle tämä mosaiikkityö ei yletä, mutta ihan symppis tästä tuli.

Herra Harmaa varpaiden pesulla20 kommenttia:

anna kirjoitti...

ompa upea :)

Markka kirjoitti...

Oi miten suloinen! Mua kiehtoisi mosaiikkityöt kovasti. Mies on vaan jo pari vuotta sitten sanonut että niihin ei saa sitten hurahtaa kun tätä askartelukrääsää on liikaa jo muutenkin.
Kuivakukat oli toinen mikä kiellettiin, ne ei onneksi kiinnosta.

Mutta mosaiikit...hmm...joku päivä vielä...

arleena kirjoitti...

Kaunis kakluunin edusta, mosaiikkityösi on todella onnistunut hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi nätti mosaiikkityö :) Mie joskus useita vuosia sitten tein pienehkön mosaiikkityön ja siitä on jäänyt kipinä elämään. On vain liian vähän tilaa ja aikaa, joten haaveilen vain.

.k kirjoitti...

Tää meni tekolistalle just. Meillon kans semmoset ankeet..

Vilma kirjoitti...

Hyvä idea ja kaunis toteutus. Enpä ole tullutkaan ajatelleeksi että tuon voisi tehdä mosaiikistakin, höh mua. Hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Aika tavalla Turkin lipun oloinen :) Haitanneko tuo mittään...

MeRzU kirjoitti...

Ihanuus.
Miksei mulle oo tullut mieleenkään tuommoinen, aina vaan muistaa ne ankeat metalliset lärpäkkeet lattialla... Loistava idea!

Nuttu kirjoitti...

Hieno uuni ja ihanaa, kun kotona on noin hyvä mosaiikkipaikka. Mä oon suunnitellut erinäisten pöytien mosaiikkia, mutta mitään ei ole tullut tehdyksi...

Christina kirjoitti...

Onpa kaunis toteutus, sointuu hienosti uuniin. Haaveilen uudesta uunista ja jos se joskus toteutuu niin minullekin voisi tarjoutua mosaiikkikokeiluun mahdollisuus.

Marsvin kirjoitti...

Hahaa! Turkin lippu!
Tosi hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Vau, miten upea. Meillä mies haaveili mosaiikkikuvan tekemisestä lasten huoneen lattiaan. Ajatus sitten jäi kaiken arkisen väännön alle, mutta ehkä nyt olisi aika lämmittää se uudelleen... Kiitos inspiraatiosta!

Pioni (Rav)

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Ihana idea ja aivan mielettömän hieno toteutus! Meillä on lasiset kipinä"pellit", joiden tilalle voisin tehdä tuollaiset. Läästäröitkö suoraan kiinni lattiapintaan vai otitko esim. laminaatin alta pois?

Niina kirjoitti...

Upea juttu! Ja aina kiva nähdä jotain ihan uutta ideaa käsityörintamalta :)

Anna kirjoitti...

Kiva paikka mosaiikille! Mä oon hurahtanut niihin, tosin kotona on vasta kylppärin seinässä. Mutta oon tehnyt lahjaksi naulakoita. Onneksi mosaiikit ei vie kovasti tilaa, ne vain painaa :)

Saija kirjoitti...

Tosi hieno mosaiikki! Minä olen vain haaveillut pöydän koristelemisesta ja jopa kerännyt rikkinäisiä kuppeja yms. talteen, mutta haaveeksi on jäänyt. Toistaiseksi.

huopatossun kirjoitti...

Kysyisin samaa kuin Arteeni(Sia), elikkä teitkö mosaiikin lankun päälle? HIeno muuten =)

Tytti kirjoitti...

Kiitos kovasti kommenteista!

Mosaiikki on toteutettu siten, että lautalattiaan on ajettu jyrsimellä halutun kokoinen alue, jonka syvyys on suurinpiirtein sama kuin käytettävien mosaiikkipalojen paksuus. Näin mosaiikkityö ei nouse juurikaan lattiapinnan yli.

Piritta kirjoitti...

Hieno ja hyvä idea!

Mewril kirjoitti...

Oih. Nätti mosaiikki. Täällä opiskelijakämpässä palellessa kaipaan myös tulisijaa. Villapaita pelastaa paljon, muttei sormia jäätymiseltä