16.3.2010

Tuunaajan teokset

Vähän innostuin kirjakaupassa. Hankin kolme viime aikojen kiinnostavinta suomalaista käsityö-puuhastelu-tuunauskirjaa. Niille yhteistä on kirjoista välittyvä tekemisen ja kokeilemisen riemu, vailla turhaa ryppyotsaisuutta. Kuvat ovat värikylläisiä ja mukavasti stailattuja ja ohjeet inspiroivia. Kirjoja selatessa ainakin minulle silti tuli olo, että miksen minä tuotakin keksinyt? En taida ollakaan niin luova kuin olen halunnut uskoa olevani... Useinkin tuntuu, että joku idea on tuloillaan, mutta sitä ei saa ulos. Kai siinä on sitten jokin kynnys ylitettävänä, että alkaisin vaan rohkeasti, lopputuloksen onnistumisesta välittämättä silputa kankaita, vanhoja villapaitoja ja pitsejä palasiksi ja luomaan jotain ihan uutta. Materiaaleja nimittäin on, siitä ei ole tuunaus kiinni. Luulen, että olen vain niin turkasen pihi, etten ihan päämäärättömästi halua "tuhlata" vaivalla kerättyjä matskuja johonkin, josta ei ole vielä aloittaessa niin tietoa mikä siitä tulee. Mutta ehkäpä näiden kirjojen suuntaa seuraillen voisin jotain rohkaistua kokeilemaan...Jämälangasta -kirjaa on esitelty useissa muissakin blogeissa. Lanka on ehkä kuitenkin se minulle läheisin ja tutuin materiaali, että siitä on helpompi alkaa vaan säveltää. Lankavarastontuhoamisvillatakki on jo tuloillaan...


Kainosti kiitän edellisen postauksen kaikista kommenteista!

12 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Selailin juuri noita kirjoja kaupassa salaa, mutta jäivät vielä ostamatta. Ihania ideoita kaikissa kuitenkin on, ja upein kuvin höystettyinä. Neuletakki näyttää mielenkiintoiselta, kammottaa vaan se langanpäiden päättelyvaihe...

Minna kirjoitti...

Sama vaiva täällä, en uskalla heittäytyä (ja tuhlata matskua) johonkin jonka tulemisesta joksikin ei ole varmuutta.

Mutta vitsit mitkä jämälankavärit! Jään odottelemaan valmistumista, näyttää herkulliselta!

Saija kirjoitti...

Jämälankakirja on minullakin ja tykkään siitä kovasti. Otan ihan vaan nättikuvakylpyjä silloin tällöin pysyäkseni vireessä. "Tuhoamisvillatakki" näyttää lupaavalta.

Lotta kirjoitti...

No voi kuolaus, just noita oon himoinnu :). Kiva kun esittelit ne kaikki, tiiän lisätä kaikki lottovoittolistalleni ;).

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Takki näyttää hyvältä, samoin kuin se edellinenkin! Ehkäpä se juttu tuossa tuunauksessa on vain kokeilu - minulla menisi iän kaiken pelkkään värien mallailuun ja sommittelemiseen... ehkä siinäkin harjaantuisi. Joten luota vain silmääsi ja kokeile, ja vanhan ompelijan sanalaskun mukaan " measure twice, cut once"

Amelie kirjoitti...

Jämälankatakki näyttää aika herkulliselta...harmi ettei itellä ole takillista samanvahvuisia ja kivan värisiä jämiä. Meinaatko päätellä kaikki langanpäät vai onko sulla joku kikkakolmonen?

Hapero kirjoitti...

Tuo on kyllä kumma ilmiö, että ei raaski käyttää tarvikkeitaan, jotka kotoa löytyy. Viime aikoina olen useammankin kerran saanut itseni kiinni siitä. Siis mihin ihmeeseen säästän kaikkia kivoja askartelutarvikkeita ja lankoja ja muita? Milloin (muka) tulee eteen se Täydellinen Projekti, johon ne voi upottaa? Miksi en vain tartu hetkeen ja yritä parastani ja sitten ensi kerralla toisella lailla, jos nyt menee metsään? Yleensä niitä kaikkia tavaroita saa tarvittaessa kaupasta tai kirpparilta tai jostain ja jos ei saa, niin korvaavia tuotteita nykymaailmassa riittää. En halua olla se, jolta jää läjäpäin muiden silmissä turhaa roinaa tänne, kun aika minusta jättää. Ja kuitenkin mietin, jospa säästäisin vielä... Jospa kuitenkin tekisin yksinkertaisemmin ja edullisemmin...

Hapero kirjoitti...

Ai niin. Jäin niin pohdiskelemaan oma materialismihamsteriuttani, että unohdin kommentoida toista asiaa. Upea takki on tulossa!

Tuija kirjoitti...

Minullakin on kaksi noista kolmesta ja sitä kolmattakin harkitsen, vaikka en varsinaisesti pitsi-ihminen olekaan. Ja ihan saman tunteen tunnistan. Miksi ihmeessä ei voi vaan antaa mennä? Minulla on kyllä ns. luovuuskasoja (lankoja, inspiraatiokuvia, tuunattavia härpäkkeitä ym.) ympäriinsä siroteltuna, mutta satunnaisia hetkiä lukuun ottamatta jäävät pölyttymään ja muuttuvat sotkukasoiksi. Minulla se on ainakin niin, että ei pidä jäädä miettimään, että saisi sen hienon ja suuren idean, vaan pitää ruveta tekemään, sitä kautta se löytyy, jos on löytyäkseen.

Outi kirjoitti...

Mulla on nuo kanssa. Olen ostanut maanisesti lehtiä ja kirjoja tulevien aikojen varalle, kun ei tässä kerta konkreettisesti oikein saa tehtyä mitään. Onpahan haaveiltavaa edes. Yuollaisesta villatakistakin voisi haaveilla: ihanat värit sulla siinä:

Kesän Lapsi kirjoitti...

Kirjoja on kiva selata kuvien takia. Minä teen usein kirjan hankintapäätöksen kuvien mukaan vaikka pitäisi ehkä valita toisin....

Ihanan herkullista raitaa olet alkanut neuloa.

sade kirjoitti...

Ihanat värit tuossa tulollaan olevassa villatakissa. tykkään!