28.4.2010

Reilusti ruskeaa

Innostuin jokin aika sitten tilaamaan lankaa  ihan ulkomailta asti: Noro Kureyon Sock -lankaa sukkiin ja Habu Bamboo Lace-lankaa huiviin. Aloitin ensin huivin. Tarkoituksena oli tuottaa henkäyksen ohut ja ilmava huivi kesäksi. Mutta yliarvioin omat taitoni, hermoni ja nakkisormeni. Lanka oli niiiiin ohutta, että en jaksanut kauaa sen kanssa sohlata.  Ihanainen Habu-lanka odottaa nyt hyljättynä aikaa parempaa. Koska olin jo virittänyt aivoni "huivi"-asentoon, tein sen huivin siitä tilaamastani sukkalangasta. Tutun ja turvallisen Baktuksen.



Halusin huivista reilusti raidallisen. En tyytynyt Noro-tädin (tai sedän?) suunnittelemaan  raidoitukseen, vaan pätkin lankaa välillä saadakseni selkeämmin erottuvia alueita. Enpä tiedä onnistuinko, mutta pätkimisestä seurasi ainakin paljon päättelemistä. Lopputulos on kuitenkin kiva ja käytettävä. Ja yllättävän ruskea. Kerällä lanka oli enemmän harmaata.




Ihminen ei jaksa neuloa, jos ei syö välillä. Ruoka-cornerissa tällä kertaa esittelyssä mausteinen tofu-ruoka marokkolaiseen tapaan.  Ohje on napattu Marianne Kiskolan ja Sanna Miettusen Tofu-kirjasta, joka on muutenkin aika oiva kirja. Tämä resepti on yksi kirjan kirjan parhaista.




Taran-taran makuja Marokosta (4 hlölle)

2 pakettia savutofua tai maustamatonta tofua kuutioituna

Marinadi:
3 dl soijakastiketta (huomattavasti vähempikin riittää, 0,5-1 dl)
1 sitruunan mehu (tai pruuttaus pullosta)
2 tl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl mustapippurijauhetta (tai rouhetta)
1 tl chiliä jauheena (tai kuivattuna)
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
2 rkl fariinisokeria
3 rkl seesamiöljyä

Tee marinadi sekoittamalla keskenään kaikki ainekset. Kaada marinadi kuutioidun tofun päälle ja anna maustua  muutama tunti (tahi yön yli, jos jaksat odottaa.) Ota tofut pois marinadista ja paista niitä kuumalla pannulla ruokaöljyssä n. 5 min. Lisää marinadi ja anna kiehua vielä hetken. Tarjoile kuskusin ja salaatin kanssa. Herkkua!


Ps. Lisää tofuohjeita Marianne Kiskolan ruokablogista Mariannen Makumaailma.

5 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

oho, Habua! Koita uudestaan paremmalla onnella. Tofureseptistä kiitos, aina välillä tekisi mieli syödä tofua, mutta se saisi makuuni olla mausteista.

Outi kirjoitti...

Mullakin on täällä pitsiä tulossa, tosin paksuilla puikoilla. Ja on NIIN hidasta, että seuraava neuleaiheinen päivitys saadaan ehkä seuraavalla vuosikymmenellä. Eli ymmärrän yskän. Ymmärrän vielä paremmin, kun kävin katsomassa, miten ihanaisen ohutta tuo Habusi oikein on. Huokaus.

RiikkaS kirjoitti...

hups, mulla on ihan samanlainen (no kolmio ja sama lanka ja väri) huivi odottamassa päättelyä. Täytyykin saada mokoma valmiiksi roikkumasta.

Aino kirjoitti...

Käväisettekö katsomassa blogiani, sieltä löytyy teille jotain:)

Anna kirjoitti...

Reseptivikistä kiitos! Mulla on tuo kirja, mutta tota reseptiä en jostain syystä ole koskaan kokeillut.