13.5.2010

Häivähdys purppuraa

Värit eivät välttämättä toistu kuvaruudullasi oikein. Kerrankos sitä haksahtaa ja mulle se kävi tällä kertaa. Kun tilailin sitä Hargreavesin uusinta opusta English yarnsilta niin tilasin samalla lankaa Ariellea varten. Katsoin värimalleista, että tuossapa sopivaa ruskeaa lankaa... Juu, ei ollut ruskeaa vaan violettia. Purppuraa. Iki-inhokkiani. Hetki meni nieleskellessä, mutta totesin aikani lankakeriä pyöriteltyäni, että ei väri ollutkaan sitä pahinta mahdollista, kylmää, räikeää violettia, vaan hieman pehmeämpää. Päätin ottaa härkää sarvista. Olla avarakatseinen ja antaa värille mahdollisuuden.

Kaivoin kakkosen puikot esiin ja tein mallitilkun... Arielle huutelee 29s/10cm tiheyttä ja tuo tilaamani lanka, Rowan Fine Milk Cotton on ohjeen mukaista lankaa. Mallitilkkuni antoi tuloksen 25s/10cm. Yllättävän paksulta se näytti kerälläkin, vertasin sitä Sandnes Mandarin Petitiin, ja langat olivat kuin kaksi marjaa! Sama kierteisyys ja paksuus, sama himmeä kiilto. Koska en satu omistamaan enää yhtään ohuempia puikkoja (onko ohuempia kuin 2mm edes olemassa? Voiko rautalangalla kenties neuloa?), päätin vaihtaa mallia.

Kuin kaksi marjaa.

Malli: Daisy by Kim Hargreaves
Lanka: Rowan Fine Milk Cotton, 280g
Sandnes Mandarin Petit, 20g
Puikot: 2mm

Ei väri paha ole. Ehkäpä näyttää loppukesällä paremmaltakin, kunhan talvenkalpea ihoni on sen vähäisen määrän päivetystä ottanut pintaansa kuin minkä punapään pisamainen iho ylipäätänsä ottaa. Neuleen malli on kyllä kiva. Ja tuota Mandarin Petitiä taitaa tulla käytetyksi enemmänkin nyt, kun tietää että mitä Rowanin lankaa se vastaa!

Neulekirjastoni oli kiitollinen Englannista saapuneista vahvistuksista, sillä kovan käytön jäljet alkavat jo näkyä vanhimmissa Hargreavesin kirjoissa...

20 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Mä tilasin kanssa Mistyn ja Breezen ja ne on täynnä ihania malleja! Kiitos vinkkauksesta. Ja Ariellea varten tilasin kokeeksi Sandnesin mini duettia, värinä lähes sama kuin sulla tossa langassa. Tiheys on vaan vielä testaamatta, mahdanko saada millään täsmäämään..? Jos ei täsmää, täytyy varmaan yrittää tolla Mandarin Petitillä...

Jaana kirjoitti...

Niin, ja unohdin sanoa, että oikein kiva takki tuli; mun mielestä värikin on tosi kaunis violetin sävy.

Tuija kirjoitti...

Nätti on! Sekä malli että väri.

Sen Ariellen takia minäkin olen ollut sillä hilkulla tilata saman kirjasen, mutta hyvä tietää tuo tiheysjuttu. Minulla on löysähkö käsiala ja joudun heti kättelyssä ottamaan vähintään puolta numeroa ohuemmat puikot ja joskus on käynyt minullekin niin, että edes ohuimmilla puikoilla kutomani pelti ei ole riittänyt vastaamaan ohjeen tiheyttä.

Paula kirjoitti...

Tosi nätti takki ja kaunis värikin! Daisy on kyllä tuosta ohjekirjasta omallakin toteutettavien mallien listalla. Kiva tietää että Mandarin Petit on siihen käypä lankavaihtoehto!

Vilma kirjoitti...

Kaunis neule, ja väri sopii mun mielestä Daisyyn todella hyvin. Vaikka onkin violetti. :)

Misty pitäis tilata tännekin, siinä on todella kauniita malleja, etenkin Arielle. Sun toteutusta odotellessa... :)

CharlienEnkeli kirjoitti...

Punapäälle toi väri passaa mitä parhaiten! Usko pois =) Kiva malli myös.

Epa kirjoitti...

Kaunis tuli takista. Malli mielyttää omaa silmää, pitää pistää korvan taakse :)

Johanna kirjoitti...

Hei,
hieno tuli! Vaikka yhdynkin violetti-inhoon, minä poden samaa tautia. Onneksi tosiaan tuo väri on haaleampaa, pehmeämpää violettia kuin se kova vahva tummatukkien violetti... hienoa, että olit ennakkoluuloton!
Tuota maitolankaa olen miettinyt itsekin, miltä se tuntuu käytössä?

Maryse kirjoitti...

I love this pattern and yours is beautiful! I love how you styled it!

anpali kirjoitti...

Nätti takki -ja väri on hyvä. Olisin voinut vaikka adoptoida nuo langat ;-) Kiva tietää lankojen vastaavuus, tuota mandariinia kun on hieman helpommin saatavissa.

Ei se mitään, että värit voi näytöllä toistua hieman erilaisina, mutta joskus voi haksaus sattua ihan livenä kaupassakin, kun kaupan valot onkin jotain ihan muuta kuin luonnonvalo tai valaistussa, jossa enemmälti liikkuu. Nimim. onneksi en tilannut kellertäviä kaapinovia keittiöön...

Soile kirjoitti...

Voihan voiletti, vaikka itse tykkänkin siitä kuin hullu puurosta. Takkisi on tosi nätti, toivottavasti tulet sinuiksi värin kanssa. Ja tuo on hyvä pitää mielessä että Mandarin Petit on samis.

Misty-kirja onkin tsekkaamatta

Soile kirjoitti...

siis violetti...jospa sitä joku päivä oppisi kirjoittamaan.

Outi kirjoitti...

Totisesti siellä eivät ole kirjaston määrärahat menneet humpuukiin. Käyttöä on ollut! Ja harmi lankaostoksiasi, vaikka toisaalta onnihan se taisikin olla,jos sai ravisteltuaan sillä omia ennakkokäsityksiään. Arielle on ihana, samaten on sinun uusi jakkusesi. Kuin tehty näille keleille, jotka toivottavasti jatkuvat.

Tess kirjoitti...

Kaunis neule ja värikin on nätti.

Pitikin mennä klikkaamaan tuota Arielle-linkkiä, kun nyt on pakko saada itselle tuollainen kesäksi :D

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Niin soma kuin mikä! Ja arvokasta tietoa Mandarin petitistä. Olet kyllä kova tekijä, jos puuvillasta 2mm puikoilla lähdet neulomaan...

Aino kirjoitti...

Kiitos kivasta blogista, käyn täällä säännöllisesti kurkistelemassa neulomuksianne. Nyt oli sitten pakko kommentoida kun tuota puikkoasiaa ihmettelit... eli sukkapuikoissa löytyy kyllä Suomenmaastakin 0.5 mm paksuutta ja ulkomailta varmaan aina 0.2 mm:n asti. Pitkissä neulepuikoissa en tiedä, mutta näillä ohuilla "rautalangoilla" ei yleensä neulotakaan kovin isoja luomuksia... omani ovat mittakaavaa 1:12 ja tehty puikkokokoja 0.7-0.9 käyttäen. ;)

WeirdRockStar kirjoitti...

Aivan fantsu!
Toivottavasti viihdyt yhteiselossa kauniin purppuraisen langan kanssa, sillä neule on todella kaunis.
Ja mitä tulee punapäisyyteen... suojakerroin tsiljoonakaan ei tälle riitä.

Prunila kirjoitti...

¡¡¡me encanta como te ha quedado!!! pero no se porque tengo esta manía de visitar blogs en finlandés, sin entender una palabra... será que tejeis tan bien ... así que decidí dejar el comentario en español, el colmo de la rebeldía, perdona, ja ja ja, no pude evitarlo...

Tiina kirjoitti...

Tykkään kovasti paljon näistä Kimin simppeleistä neuleista. Näyttää mukavalta!

Terhi kirjoitti...

Palkitsin blogisi auringonpaisteella (tällaisena sadepäivänä).