16.7.2010

Keittiö

Lupailin aiemmin kuvia keittiöremontistamme. Remontti on nyt tehty, mutta aivan valmista ei kerralla tullut. Esittelen nyt kuitenkin tämän lähes valmiin, koska eipä tässä nyt ole mitään valmiita neuleitakaan esitellä...

Lähtötilanne: 20 vuotta vanha keittiö. Kaikki kaapit yhdellä seinällä 3,6 metrin levyisesti.
Purimme itse vanhan keittiön pois. Jääkaappi oli ainoa kaluste, joka sai jäädä.Välitilan kaakelit irtosivat yllättävänkin helposti kipsilevyseinästä.
Välitilaan emme halunneet kaakelia, vaan jotain muuta. Ensin ajattelimme tapetoida seinän ja laittaa pleksin tai lasin päälle. Sitten päädyimme vähän rouheampaan ratkaisuun ja vedeltiin saneerauslaastia seinään. Pinta kuvioitiin daideellisesti  Osuuspankin Kultakortilla :) Se oli juuri sopivan taipuisa siihen hommaan. Kuivunut pinta siveltiin vielä pariin kertaan Saunasuojalla, joka muodostaa siihen likaa ja vettähylkivän kalvon.
Sitten saapuivatkin kalusteet. Puustellin rekka peruutti pihaan ja yksi riskimmän puoleinen kaveri kantoi tavarat sisään. Koppasi mm. astianpesukoneen syliinsä ja kantoi sisälle. Sen jälkeen alkoivat kalusteasentajat hommiin ja he aloittivat asentamalla alakaapit paikoilleen seinälle. Sen jälkeen yläkaapit ja kodinkoneet, lopuksi sokkelit ja ovet yms. pienemmät nippelit paikoilleen. Ammattimiesten työskentelyä oli kyllä ilo seurata
Ja kas! Lähes valmis keittiömme! Kahdesta yläkaapista puuttuu lasiovet, jotka olivat vaurioituneet kuljetuksessa ja allaskaapista puuttuu jätevaunun kiskojen korotuspalat (mitä lienevätkään) joten sitä ovea ei vielä voinut laittaa paikoilleen. Yläkaapit ovat hieman tavallista korkeammalla, koska siihen tilaan on tulossa muutamia avohyllyjä. Tykästyin kuitenkin tuohon avaraan välitilaan, että aion tässä vielä hieman makustella että laitanko ollenkaan niitä hyllyjä. Niille tosin suunnittelin laittavani kirppislöytöjäni esille...

17 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihan täydellisen vihreät alakaapit, tää tykkää kovasti!

Jenni kirjoitti...

Kivalta näyttää! Ihana vihreä väri. Ja mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaa omaa keittiöremonttia odotellessa. Laastiseinä on hieno! :)

Sini kirjoitti...

Tosi upea tuo laastiseinä! Tykkään muutenkin kokonaisuudesta :-)

Paula kirjoitti...

Tosi hieno keittiö! Ihanan väriset kaapit ja tuo seinä on upea.

Tykkään tuollaisista rohkeista väreistä sisustuksesta ja ihailen niitä, mutta silti sitä itse valitsee kiinteämpiin juttuihin melko rauhallisia värejä ettei vaan kyllästyisi... Nimim. muutetaan pian uuteen kotiin ja kalustevalintoja on tehty ;) Pitää vaan löytää sitten tekstiilejä joilla saa väriä ja ilmettä lisää :)

Tess kirjoitti...

Laastiseinä on tosi hieno idea. Näyttää tosi kivalta.

Mulle tulee lapsuudenkoti mieleen vihreistä kaapinovista :)

Ixu kirjoitti...

näyttää kivalta. Varmasti paljon mukavampi kuin vanha.

Anonyymi kirjoitti...

No mutta totta kai kuuluu näyttää kaikki oman käden jälki, vaikka se olisikin puoliksi vain visio, eikä toteutus =D Remonttipostauksista tulee hyvä mieli. Kateuden sijaan on onnellinen sen puolesta, joka on saanut jotain tosi upeaa (aikaan)! Pidän myös erityisesti teidän välitilasta.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Onpa hieno! Eir väriset ylä-ja alakaapit antavat kivasti ilmettä, eikä kokonaisuus ola niin "täyden" näköinen kuin yksivärisenä. Olette tehneet kovasti töitä vaikka asennus olikin tilaustyö. Ja kirppislöydöt kunniaan, jos vain siltä tuntuu, sillä silmän iloja ne kaiketikin ovat :D

Lape kirjoitti...

Meiltä löytys keittiöstä tuommoiset vihreet kaapit ihan alkuperästä 60-70lukua, ei sillä pidän kyllä väristä, käytännöllisyys vaan on ollu hukassa meiän tekijöiltä...

Ite oon koitellu ettiä ideoita meiän uudistuvaan keittiöön, kyllä on vaikeaa valita mieleisensä ja niin että mieskin vielä pitäisi ;) Hatunnosto oikein onnistuneelle keittiölle :D

Laastiseinä on hieno, ihanan persoonallisen näköinen keittiö, nykyajan pelkistettyjen valkoisten rinnalla :D

Minna kirjoitti...

Kivan näköinen, rauhallinen keittiö. Olen jo monta vuotta haaveillut että pääsisin itsekin joskus suunnittelemaan/tekemään, mutta eipä olla vielä päästy niin pitkälle.

Marika kirjoitti...

Ihana keittiö !! Meillä pitäisi repiä myös nykyinen alas. Mm. tasot ovat 5 cm matalemmalla kuin nykyään, joka on ei-niin-kiva-juttu koska olemme koko perhe pitkiä. Pitemmät leivonta sessiot tuntee selässään.

Outi kirjoitti...

Samaa mieltä Jaanan kanssa: tuo vihreä on täysi kymppi. Tykkään myös välitilan daideellisuudesta ja bonuspisteet kultakortista.:D On se hurjaa, miten remontilla tila muuttuu.

Ilmari kirjoitti...

Siistihän se ku mikä! Vihreä alakaapeissa, sinun suosikkivärisi, sopii hyvin. Yläkaapeissa on jokin muu pinta, väri ja vaakasuoria uria koristeena? Kivan näköiset ovat ;) Ovettomassa yläkaapissa on seinustalla joitain laitteita. Mitähän mahtaa ollakaan?
Ja tuo välitila kruunaa kaiken. On se vaan niin onnistunut kokonaisuus. Ylpeänä saat esitellä tätäkin, omaa työtä!

ArualMaria kirjoitti...

Vautsi, kivannäköistä! Nuo kaapit on aivan täydellisen väriset vihreät, ja tuolta yläkaapista pilkottaa ihania astioita. :)

Hansu kirjoitti...

Täydellinen keittiö :) Itsekin suunnittelen työmaalla silloin tällöin asiakkaille keittiöitä :)
Luovuitteko astianpesukoneesta kokonaan?

CharlienEnkeli kirjoitti...

Hieno!! Mitä materiaalia/väriä nuo yläkaapistot ovat? Mun koneella näyttää jotenkin jännältä se pinta..Tai sitten tää näyttö vaan "harittaa";)

Lme kirjoitti...

Koskas tarjolla kuvia valmiista keittiöstä :D?