21.10.2010

Sukkamania

Mahtaakohan olla niiden minun uusien kulmikkaiden sukkapuikkojen ansiota, että sukkaa pukkaa tulemaan? Tai voihan se olla lähestyvä joulukin, joka saa ajatukset pehmeisiin paketteihin. Olen ollut jo pitkään se "mummo jolta saa vaan sukkia lahjaksi"... Tosin sukat ovat tänä päivänä varsin hyvä ja toivottu lahja, tai sitten minulla on paljon outoja ystäviä :) Ensin tekaisin ensimmäisen parin innoittamana vielä yhdet töppöset Nola's slippers -ohjeella. Lankana käytin harmaata Novitan Isoveljeä ja vihreää Lett-Lopia.

Miten voikin raitojen neulomiseen jäädä ihminen koukkuun? Näitä uusia pitkien väriliukujen sukkalankoja on jo varmaan joka lankafirmalla eikä ne ole saaneet minua aiemmin innostumaan, kuten ei muutkaan valmiiksi raidoitetut langat. Mutta mutta. Raitoina ne ovat ihania ja neuloessa lähes jännityksellä odotan, millaisia väriyhdistelmiä lanka tuokaan. Kaksi paria on jo valmiina. Lankana on Dropsin Delight, ja kahdesta kerästä tulee pari sukkia. Raidat on 5 kerroksen korkuisia enkä niitä säätänyt sen kummemmin kuin katsoin että aloitan kerät erivärisistä raidoista. Muuten sukat on ihan perussukat. Saattaapa olla, että pukin konttiin joudun tekemään raitasukkia vielä lisääkin, sillä näistä en taida malttaa luopua...

Onneksi yksi paketti on jo varma. Miesten sukat mustasta Nalle-langasta. Saajasta tulee siis kirjaimellisesti mustasukkainen mies.

15 kommenttia:

outi kirjoitti...

Tuossako ratkaisu? Nelikulmaiset puikot ja sukkaa syntyy???? Saakohan niitä Oulusta. Täällä tarvitaan kaikki konstit, sukkainnostus ei ole huipussaan. Toinen, mitä taidan koittaa, ovat nuo raidat. Niillä on tosiaan addiktoiva vaikutus. Hienoja sukkia!

Elli ja Aura kirjoitti...

Raidat ovat addiktoivia! Pitää ehkä kokeilla tuota Dropsin lankaa kun ovat niin nätit sukat :) Kokeile vielä joskus magicloopia sukkien tekemiseen, kun kerran kokeilin en vaihtaisi sukkapuikkoihin takaisin!
Elli

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Delight on kiva lanka - jostain syystä ei tullut virkatessa mieleenikään tehdä raitasukkia. Jos vielä sellaiset teen, laitan vinkin korvan taakse. Sukkakuvissasi on ihana tunnelma - ja noin monta paria!

Tiina kirjoitti...

Mmm, ihania sukkakuvia. :)

Jonna kirjoitti...

Voi miten hienoja! Pitääköhän minunkin tarttua neliskanttisiin puikkoihin, jotta sukkia alkaisi syntyä.

Lammas kirjoitti...

Eipä olisi tullut mieleen tehdä raitasukat Dropsin Delightista. Sukat ovat kertakaikkiaan ihanat. Kiitos vinkistä!

Tuija kirjoitti...

Onpas kiva kuulla, että muitakin "sukkamummoja" on! Nimittäin sukat ovat ainoa neulelaji joka minulta takuuvarmasti onnistuu ja niitä sitten tykkäänkin tehdä; suvulle ja lähipiirille. Ihan toivomuksestakin.
Minäkin olen tehnyt monet raitasukat noista liukuvärjätyistä langoista ja niistä raitalangan jämistä sitten vielä raitasukkia yksivärisen langan kanssa. Sekin on mielenkiintoisempaa kuin valmiiksi raidoitetusta langasta neulominen...

handepande kirjoitti...

Joo komppaan edellisiä että hyvältä näyttää tuo Delight raitasukissa! Tykkään erityisesti vienon viherharmaasta parista. Raitasukkia on kyllä nopsa neuloa kun se on niin jännää! Itse olen tykännyt Regian Kaffe Fassett -langoista (tai osasta niistä, niistä maltillisimmista), niistä tulee nättiä raitaista perussukkaa nopsasti.

Nelikulmaiset puikot houkuttavat koko ajan enemmän.

Aurora kirjoitti...

Ihania sukkakuvia! Itsekin tunnustan olevani sukkamummo ja tälle joululle jo kolme paria valmistunut (kerrankin jouluvalmistelut kohtuullisessa aikataulussa ainakin aloitettu).

Minä en neliöpuikkoihin koukuttunut. Tuntuivat bambujen jälkeen painavilta ja kilisivätkin niin kovasti :D Ehkä olisi kannattanut sisukkaammin kokeilla.

Löysin vasta blogiinne ja Tähän Olen Kyllä Koukussa Heti! Kiitos mukavasta tunnelmasta!

Saija kirjoitti...

Kauniita sukkia minustakin! Drops-sukista tykkäsin erityisesti, mutta joku mies saa myös erittäin komiat mustat sukat. Tykkäsin pintaneuleesta kovasti.

Pirre kirjoitti...

Ihanan värisiä raitasukkia, oikein syksyisiä.

riikka n kirjoitti...

Ihanat sukat & erityisen ihanat kuvat!

Pihla kirjoitti...

Hienoja sukkia, varsinkin nuo töppöset :)

Maryse kirjoitti...

Such pretty footwear!!

Hosuli kirjoitti...

Mitä ihania värejä, oivoi! 8)