3.4.2011

Tavaraa

Kevään kynnyksellä minulle tulee tarve inventoida ja järjestellä uudestaan kotiin kertynyttä tavaraa.  Näköjään meillä vanhojen tavaroiden TOP3 -lista näyttää seuraavalta:
  • vanhat bakeliittipuhelimet (useita)
  • vanhat kirjoituskoneet (useita)
  • vanhat radiot (useita).
Sitä voi tietenkin pohtia, miksi tietotyöläisten kotiin keräytyy nykyisten työkalujen historiallisia versioita. Ehkä yksinkertaisesti siksi, että vanhat esineet ovat kauniita.

Esineistä saa ihan hauskoja asetelmia, tosin vievät paljon tilaa. Suurin osa toimiikin vielä. Silloin kun meillä vielä oli lankapuhelin, yksi musta bakeliittivanhus oli aktiivikäytössä. Tosin soittajat usein kommentoivat, että puhujan ääni kuului kuin  "haudan takaa."Erään vanhan radion etupaneelissa on rivi painikkeita, joilla on voinut valita basson ja jazzin lisäksi intiimin. Hilpeää!


Onko teillä jokin vanha tavara tai esine , mitä teille on kertynyt useita kappaleita?

11 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

Vanhoja silitysrautoja löytyy useampi kappale, samoin antiikkisia sahoja. Koitan pitää keräilyn kurissa koska en ole mikään siivousihminen ja tavarat eivät pääse esille kunnolla jos ei ole siistiä.

Ihalaiska kirjoitti...

samaa vikaa, meiltä löytyy juurikin niitä puhelimia ja radioita sekä takanreunuksella vanhoja silitysrautoja sekä vaakoja ... niin juu tietotyöläinen olen ...

Emma kirjoitti...

Miulla on ikävä lankapuhelimien aikaa. Oli paljon hauskempaa soittaa kun ei ikinä voinut tietää, kuka siihen puhelimeen sitten vastaa...

outi kirjoitti...

Meilläkin oli bakeliittipuhelin ennen kännyköitä. Sama juttu, valittivat että on tympeää keskustella kun toinen puhuu haudasta. Laskukoneita on. Kaikenlaista vanhaa vispilää sun muuta pientä kotitarvekalua. Kämpän seinät alkavat tulla vastaan.

inkeroinen kirjoitti...

meillä on kameroita :) Erilaisia vanhoja (ja halpoja) pikkulaatikoita. Ei siis mitään sadanvuodentakaista mutta sellasta 50-70-lukujen. Ei olla pitkään aikaan niillä kuvailtu mutta hauskoja kuviahan niillä saa :)
Lankapuhelimia kyllä kaipailen miekin, olisi kiva opettaa lapset käyttämään ensin lankapuhelinta (ja lankapuhelintapoja!). Vähän erilaista nykyään nuo puhelinmeiningit.
Niin ja vispiläkokoelmakin miulla on :D

Hosuli kirjoitti...

Oivoi!!! Kertakaikkisen ihania vanhoja esineitä!!

Villilanka kirjoitti...

Vanhoja esineitä on mukava katsella. Minulta löytyy useita vanhoja, käsintehtyjä sukkuloita.

alli kirjoitti...

mulla on iso laatikollinen suutarin lestejä, ja kauhee pähkäily et mitä niistä väkertäisi. kyllä se aika sit varmaan tuo sen idean tullessaan.. mut kun on koko tila täynnä aarrekätköjä, niin en oikeestaan edes vielä tiedä mitä vanhuksia omistaa :D

anpali kirjoitti...

Meiltä löytyy vanhoja ompelukoneita pöytineen kaksin kappalein, samoin vanhoja (kylläkin kunnostettuja) arkkuja on kaksi. Eivät ole mitään pieniä säilytettäviä, joten ehkei niitä enää lisää tarvita.

Iia Katariina kirjoitti...

Onneksi meiltä löytyy melko pieniä vanhoja esineitä, kuten kukkopillejä ja hopealusikoita. No, tarkemmin kun miettii niin löytyyhän niitä isompiakin: kahdenistuttava pulpetti, vanha kirjahylly, erilaisia puisia jakkaroita, maitotonkka...

ArualMaria kirjoitti...

Voi mitä aarteita!