1.5.2011

Kissatarha

Ei mitään neuleaiheista tällä kertaa vaan jotain ihan muuta...

Alpo-kissamme tykkää kovasti ulkoilla valjaissa. Kissaa hihnassa ulkoiluttaneet lukijat tietävät, että nuo ulkoiluretket sisältävät paljon kököttämistä puiden ja pensaiden juurella nuuhkimassa ja lintuja tarkkailemassa, pikaisia spurtteja yllättäviin ilmansuuntiin ja puuhun kiipeilyä fleksin (ja ulkoiluttajan  hermojen) ulottuvuuden mitalla. Meillä päätettiin hieman helpottaa ulkoilutusurakkaa ja rakentaa omakotitalomme pihalle kissatarha. Työn teki siis suurelta osin mieheni ja minä vain autoin silloin kun kykenin.
 "Hei Äijä, pistäs vähän vauhtia siihen touhuun!"
Talosta löytyi sopiva nurkkaus, johon ei tarvinnut tehdä kuin kaksi verkkoseinää ja samassa kulmauksessa on myös kaksi ikkunaa, joista Alpon voi helposti tarhaan päästää. Ensin rakennettiin seinille runko höylätystä puutavarasta ja sitten runko maalattiin. Ovi tehtiin myös, että pääsemme tarvittaessa tarhaan Alpoa viihdyttämään. Sitten runko verkotettiin rautakaupoista metritavarana saatavalla rappausverkolla. Katoksi asennettiin kirkasta valokatetta. Tuo kulmaus on kesällä melko kuuma, eikä kissaa voi siinä keskipäivällä pitää. Iltapäivällä aurinko siirtyy kulman taakse ja nurkkaus jää varjoon. Toisaalta päivät olemme töissä eikä Alpoa ole tarkoitus jättää tarhaan yksinään ilman valvontaa. Suunnitelmissa on myös istuttaa jotain sopivaa myrkytöntä köynnöstä hieman varjostamaan tarhaa.

Valmiin tarhan pohja on 180cm x 270cm ja korkeus on 260cm. Tarhan sisustus on vielä vähän vaiheessa. Seinille on kiinnitetty tasoja, joita pitkin Alpo pääsee kulkemaan. Siniset tikkaat ovat olleet pihassamme kukkaportaina mutta soveltuivat nyt tuonne häkkiin varsin mainiosti.

Alpon kiipeilyharrastusta varten kaadoimme pihaltamme yhden puun ja kiinnitimme sen tarhan yhteen kulmaan. Puun yläpäässä on istuskelutaso, josta on tullutkin tarhan suosituin paikka. Vieressä sijaitsevaan syreenipensaaseen tulevat linnut aivan Alpon ulottuville... ja voitte kuvitella ettei herra meinaa silloin pysyä housuissaan!

17 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Tosi hienon tarhan olette tehneet, kyllä kelpaa Alpon tuolla tarkkailla maailmaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kääk ja mourr... me ollaan kateellisia. Ilmoittavat Tarmo ja Milli

Tiina kirjoitti...

Vautsivau! Aivan mahtava tarha on kisulle nikkaroitu. Me täällä kerrostaloasunnossa ollaan ihan kateudesta vihreitä.

Villasukka kirjoitti...

Tosi kiva tarha! Meillä ulkoillaan valjaissa kun tarha ei ole mahdollinen. Pikin kanssa kävely on just tota odottelua ja hidastelua, mutta Indy vetää eteenpäin kuin paraskin koira.

Anonyymi kirjoitti...

Oi vitsi kuinka hieno tarha! Tuommosen kun itsekin joskus saisi.... Tai siis kissat saisi :D

CharlienEnkeli kirjoitti...

Kyllä on Alpolla kissan päivät :)

Kate kirjoitti...

Onnellinen kissa... tosi hieno tarha!

outi kirjoitti...

Aivan mahtava tarha; kyllä Alpolla on hyvä henkilökunta! Ja näyttää riittävän vahvaltakin. Aika moni pelkkiä verkkoja viritellyt on huomannut kissansa karanneen joko aitauksen yli tai ali. Kyllä pojalla kelpaa!

Tui kirjoitti...

Oi, kyllä Alpon nyt kelpaa! Meillä on tämän kesän suunnitelmissa parvekkeen verkotus niin voisi pitää ovea auki ja kissaset saisi olla siellä silloin kun haluavat.

ArualMaria kirjoitti...

Hienon tarhan olette saaneet aikaan! Kyllä nyt Alpon kelpaa (kadettaa täälläkin)! :D Kissojen ulkoiluttaminen valjaissa vaatii kyllä palvelijalta "hieman" kärsivällisyyttä... :D

Kaunis Nelli kirjoitti...

Voi että on hieno! Alpolla on erinomaiset omistajat kun noin näkevät vaivaa.

Vilma kirjoitti...

Onnellinen Alpo! On kyllä niin hieno tarha että oksat pois.

Krista kirjoitti...

mahtava! mä ottaisin heti teidän tarhasta mallia, jos asuisin omakotitalossa. Nyt Pikku-Hukka joutuu tyytymään pienehköön verkotettuun parvekkeeseen.

Onneksi sentään yläkerran naapuri ruokkii parvekkeellaan lintuja.

Susanna kirjoitti...

Upea paikka kissalle, vau! Oi, jospa olisi oma talo johon tuommoisen voisi väsätä. Oma kissa tosin on nyt pois, mutta jos vaikka uuden jossain vaiheessa...

Jokke kirjoitti...

Onnen kissoja, hyvän saivat!

Jodi Anderson kirjoitti...

Hi. I'm sorry for the inconvenience of posting in English.

We're getting ready to put in a new backdoor and I am now inspired by your amazing cat area. It is so cool I have three felines who would absolutely love it.

Thank you for the inspiration.

jonskulainen kirjoitti...

Voi mitkä kissanpäivät Alpolla nyt onkaan! <3 Ihana idea!