3.12.2011

Vilukissa

Meillä asuu vilukissa joka on tässä tapauksessa koira. Koira, jolla tuntuisi olevan karvoitusta kotitarpeiksi, mutta jolla ei kuitenkaan ole alusvillaa, joka lämmittäisi tarpeeksi kovemmilla pakkasilla. Vielä niitä pakkasia ei ole näkynyt, mutta päätin olla kaukaa viisas ja neuloa Ilona-neidillemme villapaidan niitä odottamaan. Kun ryhdyin puuhaa suunnittelemaan, tutkin netin ohjevalikoimaa ja erilaisia koiran villapaidan ohjeita löytyy kyllä pikkukoirille, mutta vähemmän isommille roduille. Ratkaisu löytyi kuitenkin sitten lähempää kuin odotinkaan, eli ystävämme Novita on aloittanut malliston koirille ja sieltä on tämä palmikkoneuleen ohjekin.
Lanka: Novita Jussi, 180g
Puikot: 4mm
Pinkki pusero olisi ollut varmaankin eniten Ilonan mieleen, mutta epäilin, ettei mieheni kehtaa ulkoiluttaa pinkissä villapaidassa sipsuttelevaa koiraa,joten kun lankakaapistani löytyi harmaanvihertävää Novitan Jussi-lankaa, paita syntyi sitten siitä. Paidan keskellä selässä kulkee koko matkan leveäpalmikkoraita, muuten neule on sileää nurjaa neuletta. Ohjeessa olevat pienet lahkeet jätin pois. Kaulus on huivikaulus, ja se tehtiin tavalla, jota voisin hyödyntää omissakin neuleissa. Eli opin jotain uuttakin tämän projektin parissa. Luulin myös, että kyllähän koiran villapaidan parissa illassa kutaisee  mutta kyllä minulla menneen viikon kaikki illat tähän meni, toisaalta Ilonalle piti neuloa se kaikkein isoin koko.
 Ei tämä ehkä kaikkein tyttömäisin neule ole, mutta jotenkin tästä tulee mieleen Englannin maaseutu ja tweedkankaat ja neiti Marple ym sellaiset asiat ja sieltä seudultahan Ilona tai ainakin rodun sukujuuret ovatkin. Ilona kuitenkin tuntui tykkäävän lämmittimestä ja se kai tässä projektissa tärkeintä olikin.

14 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Oikein hieno, ja tuo vihreä voi olla käytössä vähemmän lialle arka väri kuin pinkki. Ilmeisen mieleen myös hauvelille!

lape kirjoitti...

Ilmeisen tyytyväinen asiakas ;) Hyvän näköinen neule, ja väri sopii leidin luukkiin ;)

Ziina kirjoitti...

Hieno tuli ja näyttää käyttäjäkin tyytyväiseltä:)

Jatta kirjoitti...

Ihana <3 Meidän toinen vilukissa tarvitsisi myös täksi talveksi uuden takin, neulottu tosin ei riitä, pitää olla toppaa :(

Tiina kirjoitti...

Nätti takki on koirulilla. Ja niiiin kivat kuvat, hää on vallan kaunis koira.

Jenni kirjoitti...

Ihana takki!:) Mä oon aloittanu ton neulomisen varmaan kolme kertaa ja aina oon osannu sörssiä sen.:D On muuten totta että keskikokoiselle koiralle on vaikea löytää ohjetta, mäkää oo löytäny ku tämän.:O

Tuija kirjoitti...

Kiva neule kivalla koiralla!

Saija kirjoitti...

Oih kuinka tyylikäs lady!

Trikada kirjoitti...

Belega!

Vilma kirjoitti...

Oikein tyylikäs! Tosiaan Skotlannin nummimaisemiin käyvä fiini mutta käytännöllinen ulkoiluasu. Ilona näyttää varsin tyytyväiseltä neuleessaan, hieno homma.

Lyyti kirjoitti...

Näyttää oikein hyvältä ja toimivalta koiran yllä! Ja koirakin näyttää tyytyväiseltä, mikä vielä tärkeämpää! :)

Katija kirjoitti...

Kaunis neule ja vielä kauniimpi koira!

Tulipa tässä taas mieleen, että äidin terrieritypy tarvitsisi myös villapaidan. Koiralla on kyllä karvaa ja alusvillaakin, mutta silti neiti hienohelma ainakin on palelevinaan. Ehkä se johtuu siitä, että maavara on olematon ja kylmä maa on kovin lähellä... Tai sitten sillä konstilla pääsee nopeammin sohvannurkkaan takaisin :)

Laura kirjoitti...

Heheei! minäkin neuloin tuollaisen nelijalkaiselle ystävälleni:) oikein kaunis tuo vihreäkin väri, ja istuu hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt meidän on ihan pakko ottaa Ilona mukaan Skotlannin reissulle, sitten joskus...-Laura