26.2.2012

Rai-rai-raitaa

Ensin kiitän edellisen postauksen peiton saamista kehuista. Ne lämmittivät mieltäni suuresti ja Tytti oli ylläristäni otettu joten projekti oli menestys monellakin tapaa. Peittoon käytettyjä lankoja jäikin vielä ja kun lankapussi pyöriskeli näkösällä, niin neuloin niistä vielä sukat. Raitamalli on sama,jota käytin jo Alpakkaiseen.
 Raitaa pukkaa toisellakin rintamalla. Olen neulonut ainaoikein-neuleella raidallisia kaulaliinoja. Kuusi kappaletta on jo valmiina ja muutamia pitäisi vielä tehdä ja sitten alkaakin peittovärkit olla koossa. Soirot pitäisi vielä siis yhdistää ja kenties jonkinlainen reunuskin neuloa. Kokeilin yhdistämistä virkkaamalla, mutta sauma veti jotenkin kummallisesti enkä ollut yritykseeni tyytyväinen. Täytynee kokeilla vielä neulalla ja langalla ompelemalla. Vai olisiko teillä antaa vinkkiä ainaoikein neulottujen suorien kappaleiden yhdistämiseen?
Totesin aloitettuani, että 2900 g lankaa on ihan liikaa yhteen torkkupeittoon ja nyt olenkin keskittynyt vain neulomaan niistä ihanimmista ja jättänyt rumalangat edelleen koppaan odottamaan vuoroaan. Yllättävää kyllä, jos olisin päättänyt neuloa vain yhden kaulaliinan, sen teko olisi kestänyt varmaan ikuisuuden ja olisin kyllästynyt monta kertaa mutta kun tähtäimessä on isompi kokonaisuus niin huiveja tuntuu syntyvän nopeaan tahtiin ja peitto valmistunee vielä näille lumille. Yksittäinen kappale näyttää vähän orvolta mutta kun olen mallaillut niitä vierekkäin, niin kokonaisuus näyttää hyvältä...

9 kommenttia:

Virkattu lintu kirjoitti...

Onpa kivat sukat! Ja ihana peitto tulossa. Hyvä idea koota se kaulaliinoista, täytyypä painaa omaankin mieleen muistiin:)

kio kirjoitti...

En ole yhdistänyt muuta kuin virkattuja juttuja alla olevalla tavalla, mutta kuvittelisin että voisi toimia, kunhan virkkaa riittävän löysästi.
http://attic24.typepad.com/weblog/joining-granny-sqaures.html

STRIKKEMOR(O) kirjoitti...

the socks looks very nice! Nice colours on the other product also. Is it a blanket?

Saija kirjoitti...

You tubesta löytyi mm. tämmöinen video "garter stitch seam" -haulla: http://www.youtube.com/watch?v=ZsQsJZtNN_s
Oliskos tuosta apua peiton palojen ompeluun?

Mutta siis piti sanomani, että taas kerran mahtavat raitasukat ja peitto näyttää lupaavalta.

ArualMaria kirjoitti...

Voi, kun on kivoja raitoja tulossa!

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Raitasukat on hienot! Pitäs ittekki kunnostautua välilä taas niitten sarala, että sais nuita jämiä pois. Mielenkiinnola ootan miltä mahtaa näyttää valmis peitto. Vinkkejä kaulaliinojen yhdistämiseen en kyllä keksi.

Emma kirjoitti...

Kiva peitto tulossa!

Henni kirjoitti...

Tunnustuksia olisi taas liikkeellä ja blogistamme löytyisi yksi teille :)

Tuija kirjoitti...

Sukat on kivat ja peitosta tulee kyllä ihana kanssa!
Itse neuloin tuommoisista soiroista peiton. Tosin minun kaulaliinasoirot olivat kaksinkertaisesta langasta ja siis aika paksuja. Taistelin silloin tuon yhdistämisen kanssa ja lopulta päädyin ihan vaan virkkaamaan kappaleet yhteen. Tosin aluksi jouduin purkamaan monta kertaa mutta lopulta löytyi oikea tiukkuus/löysyysaste, jolla sain saumoista siistit...