4.2.2012

Talviklassikko

Neuloessani Tytille villatakkia Dropsin Lima-langasta ihastuin lankaan sen verran kovasti, että itsellekin teki omaa mieli. Mielikuvissani oli shaalikauluksellinen villatakki, jonka yläosassa olisi jotain kivaa kirjoneuletta, semmoinen varsin klassinen malli siis. Etsiskelin sopivaa valmista mallia, mutta kun en mieleistäni löytänyt, niin piti alkaa soveltamaan. Selasin varsin mittavat vanhojen käsityölehtien pinoni sopivan kirjoneulekuvion löytymiseksi. Erilaisia tähti- ja lumihiutalemalleja kyllä löytyi, mutta en sellaista kuitenkaan tahtonut. Lopulta vaihtoehtoina olivat inkahenkinen koukero ja tämä, jonka lopulta valitsin. Kuvio löytyy Moda-lehdestä ( 4/2004), jossa se koristaa pikkupojan puseroa.
Takki on neulottu ylhäältä alaspäin. Harmaa pohjaväri on siis Lima-lankaa ja kuviolankana on petroolinvärinen Cascade 220 Heathers. Yllättävänkin nätisti kuviot asettuu raglansaumojen ympärille vaikka sitä vähän etukäteen jännitin. Neuloin kirjoneuletta myös siis nurjalla puolella ja näppärästi sekin alkoi sujumaan, vaikka kokonaista kirjoneuletakkia tehdessä saattaisin tehdä kaiken pyörönä ja sitten leikata edestä halki.
 Ulkona paukkuu pakkanen -30 asteessa eikä tämän enempää kuvia kykene ottamaan eikä niissä poseeraamaan. (Pahoittelut myös erittäin huonosta tukkapäivästä.) Eikä ne sisälläkään otetut paljon kummempia ole.
Löysin ravelrystä erittäin ihanan torkkupeiton, jonka idean aion surutta pölliä. Keräilin kaapistani sopivia worsted-vahvuisia lankoja ja punnitsin ne. Tässä ois 2900g lankaa jotka muuntuvat toivottavasti tämän talven aikana lämpöiseksi torkkupeitoksi. Sillä yhtään uutta villapaitaa en taida enää tänä talvena tarvita, terveisiä vaan äidilleni, joka asiasta aina muistuttaa :)
Lämpimämpiä kelejä odotellessa voi vaikka paistaa makkaraa hellanpesässä ja nauttia karvaisten ystävien seurasta.

20 kommenttia:

outi kirjoitti...

Mulla hiukan huvittavat nämä sinun postauksesi tai siis se, mitä minä niistä rekisteröin. Toinen toistaan upeampia neuleita tulee postaus postaukselta ja minä unohdun vahtaamaan noita karvakorviasi. Nytkin tuo alin kuva on aivan huippu; millä hartaudella siellä lämmitystoimia seurataankaan!:D Ja äitisihän on erikoinen tapaus. Että onko oikeasti olemassa joku äiti-ihminen, jonka mielestä lapsella ON JO TARPEEKSI lämmintä vaatetta?

Nasti kirjoitti...

Outi, minä luulen että äitini tahtoisi minun käyttävän aikaa enemmän johonkin järkevämpään kuten kodinhoitoon :D Mutta tosi on, että vähemmän voisi olla enemmän näissä minun villatakeissa. Kun ei itsekään enää näe niissä mitään erikoista ja siksi tulee kuvattua enemmän noita eläimiä...Ja söpöjähän ne onkin !

Kytsätär kirjoitti...

Todella kaunis kuvio ja tuotos.
Oikein kiitos kun olet jaksanut kaivaa sen esiin. 2004 vuodesta on jo aikaa, joten pieni muistutus noin kauniista kuvioista on aina paikallaan.

Katija kirjoitti...

Älä nyt vähättele neuleitasi, minun silmääni ne mielyttävät kovasti. Tämäkin on todella kaunis. Ja inspiroiva, saan tosi paljon ideoita neuleistasi.

Mutta kyllä karvakorvatkin ovat ihania, että kuvaa vaan niitäkin jatkossa :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Uskomattoman kaunis ja lämpimän näköinen neule.

morso kirjoitti...

villatakki on hieno, ja alimmassa kuvassa näkyy hyvin villatakin kuviot sekä ihanat karvakaverit. mukava tunnelma. :)

Ingi kirjoitti...

Ihastuttava neule ja taidokkaasti toteutettu!

Elli ja Aura kirjoitti...

Aina teet kyllä vaan entistä ihanempia neuleita!! Tämäkin on siis kaunis ja ihana :)
Elli

Minna kirjoitti...

Ihan ykskantaan: ihana! Kirjoneulemalleista muuten minäkin löydän aina noita lumihiutale-ym. hiihtäjäkuvastoa, mikä ei oikein omaan arkipukeutumiseeni istu. Tuo näyttää oikein kivalta ja lämpimältä, ja värivalinta on ihan nappi!

ArualMaria kirjoitti...

Oi, miten hauska tuo viimeinen kuva! :D Siinä ovat karvakorvat tarkkana. Olet kyllä hurjan taitava ja tuottoisa neuloja, ihan uskomatonta tahtia suollat noita takkeja! :D

Neulisti kirjoitti...

Upeaa jälkeä! Harmaa ja petrooli on ihana väriyhdistelmä.

Ilmari kirjoitti...

Kiva kuva hellapesän ääressä.

Tuija kirjoitti...

Aivan mahtava neule! Harmaa ja petrooli on todellakin mainio yhdistelmä, ja tuo kuvio säväyttää. Ja kiva shaalikauluskin vielä... Sinulla taitaa olla shaalikauluskausi? Minuun se ainakin tuntuu hiipivän, semmoista minulla ei vielä olekaan.

Mistä pääsen siihen toiseen aiheeseen. Ymmärrän hyvin äitiäsi. Minun äitini ei tosin varmaan olisi siitä aiheesta vihjaillut, hänellä oli itselläänkin aina kudin kädessä, mutta sisäinen äitini juttelee mulle. Onko neuleita liikaa, jos niille ei ole järkeviä säilytyspaikkoja? Voiko vanhoja neuleita pistää kierrätykseen tms., jotta uusille läytyisi säilytystilaa? Näitä tuskailen. - Ja nuusk, minäkin tihrustan suloisia elukoitasi. Rapsutukset.

-P- kirjoitti...

upea takki! varmasti tulee käytettyä, se on ihan käyttövaatteen näköinen! Ja noista langoista tuo "varastettu peitto" on varmasti uskomattoman kaunis! Jään odottamaan mielenkiinnolla!

lauren kirjoitti...

Sorry, I don't know Finnish but I would just like to say that I love that sweater! (and the furry friends) ;)

Saija kirjoitti...

Kaunis takki jälleen kerran minunkin mielestäni. Yläosan kuviosta tulee mieleen ihanat eteläeurooppalaiset(ko?) kaakelilaatat. Tykkään kuviosta todella paljon.

Linda kirjoitti...

On sitte hiano nii hiano neuletakki että! Jospa joku tekis mullekki joskus jonkun ihanan lämpimän kirjoneule-jutun...

Makkaran paisto-kuvatus on vallan mainio :D Jokseenkin tuttu näky meilläkin.

Maryse kirjoitti...

You knit so fast! What a nice addition to your wardrobe! I love it!

Annika kirjoitti...

ihana blogi:)

Käy tutustumassa blogiini:)

http://annika-diamonddiary.blogspot.com

Marja Kyy kirjoitti...

Voi! Miten! Kaunis!