29.4.2012

Kilta

 Ja kuinkas sitten kävikään... Pari reissua on tullut taas kirpputoreilla käytyä ilman että mitään isompaa sattuu silmään mutta niimpäs vain tässä pienellä lähikirppiksellä odotteli Martelan Kilta-tuoli vitosella ottajaansa niin arvaahan tuon. Mukaan se lähti.
Kilta-tuolin on suunnitellut Olli Mannermaa vuonna 1955 toimistotuoliksi Martelalle. Niitä löytyy sekä tämmöisinä nelijalkaisina että yhdellä jalalla varustettuina. Ihailin näitä tuoleja jo entisellä työpaikallani mutta vasta nyt tuli ensimmäinen kirpputorilla vastaan. Ja heti juuri oikean värinenkin (tosin on ne oliivinvihreätkin aika herkkuja). Verhoilu on tuolissa likainen, varsinkin selkänojasta. Yritin verhoilunpuhdistusaineella sitä jo puhdistaakin, mutta ei paljon parantunut, pitää vielä kokeilla kaverin höyrypesurilla. Mutta onneksi perheessä on verhoilija-Tytti, joka auliisti lupasi ottaa tämänkin tuolin verhoilujonoon :) Uskompa, että väri säilyy samana verhoilun jälkeen, sen verran hyvin tämä tuoli meille näyttää sopivan. Ja Alpokin tykkää.


Alpo täyttää tänään 5 vuotta. Onnea Api <3!

15 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Vau! Meillekin kaivattais vastaavantyypisiä tuoleja, mut me käydää selkeästi eri kirpputoreilla. Hiukka hieno siis, onnittelut löydästä!

Serayna kirjoitti...

Halvalla lähti, ja noi mustat jalat on kyllä melkein hienommat kuin ne perinteiset metalliset!

Jaana kirjoitti...

Hieno tuoli! Ihanan hellyyttävä on tuo Alpon tassukka, joka kurkkaa tuoli kolosta :) Miten ne eläinten tassut ja etenkin polkuanturat on niin suloiset... Onnea kisulille synttäreiden johdosta!

Norissa kirjoitti...

Ihana löytö!

Niina/luovasuo kirjoitti...

Upea on tuoli, mahtavaa että sait niin edullisesti!

ArualMaria kirjoitti...

Hieno löytö! Onnittelut Alpolle! <3

Kristiina kirjoitti...

Kyllä Alpo on selvästi ottanut hienon tuolin omakseen. Se korostaa kauniisti hänen turkkinsa kauneutta ; )

Linda kirjoitti...

Hurraa-huuto kunnon kirppari-hinnoille :D!!!

Mikä tuo tuolin takana näkyvä lipastovitriini-hässäkkä on? Näyttää mainiolta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mulla on kaksi kappaletta vastaavia (oransseja) tuoleja, ja olen pohtinut niiden aitoutta, sillä leimoja tai tarroja ei tuolien pohjassa ole. Aitoutta olen epäillyt leimojen puutteen lisäksi siksi, että tuolin ulkosyrjä on käsinojien kohdalta tasainen, eli se harjanne puuttuu. Onko sinun tuoleissasi valmistajamerkintöjä?

Anonyymi kirjoitti...

Erikoinen yhteensattuma. Mietin juuri samaa aitous-asiaa kuin anonyymi ja googlettelin Kiltoja. Tuolini on myös identtinen: suorat käsinojat ja erilainen tikkaus, kun yleensä Kiltojen käsinojissa, ei "metallitassuja", ei tarraa pohjassa, musta kangas tuolinpohjassa (yleensä harmaa muovimainen). Osaako kukaan vastata onko kyseessä kopio vai joku Killan vanhempi versio.

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin kuvat omasta tuolista Martelalle. Katsotaan millaisen tuomion saavat... Anonyymi2

tuija kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Martela vastasi, ettei ole Kilta. Luutavasti Iskun malli.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä lisäys. Kierrätyskeskuksessa näyttivät tänään suomalaista designin arvioitikirjaa, jossa oli mm. Kilta-tuoli. Samaisessa kirjassa oli lähes identtinen Iskun -tuoli. Tuolin (olikohan mallin nimi Utopia)oli suunnitellut Iskulle joku tunnettu pohjoismaalainen suunnittelija (nimikin hitsi unohtui). Tuolin arvoksi oli kirjassa annettu 500-600 euroa eli huomattavsti Kiltaa arvokkaammasta tuolista oli kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolin nimi oli Humanoidi!!! :)