7.4.2012

Olivia - miten aina ei voi onnistua

Hyvää lankalauantaita, tuota neulojillekin niin sopivaa juhlapäivää!
 Mikähän siinä on, että jotkut neuleprojektit eivät nyt vain kerta kaikkiaan synny onnellisten tähtien alla? Vaikka sinulla on edessäsi ihanan neulemallin ohje ja kätösissäsi unelmanpehmeää lankaa mielivärissäsi, niin ei se vain aina mene niin, että tuloksena olisi uusi mielineuleesi... Nyt kävi juurikin niin. Aloitin tämän neuleen jo joulukuussa, välillä neuloin ja virkkasin muutakin kun jokin tässä nyt vain tökki. Oliko se tieto siitä, että lankaa on vain 2 vyyhtiä, joilla ei tehdä malliin pidempiä hihoja eikä kovin paljon helmaankaan pituutta lisätä? Kenties. Tein tämän nyt kuitenkin valmiiksi nyt, kun ei muutakaan isompaa neuletta ole työn alla. Kuvissa Olivia näyttää ihan hyvältä, mutta omassa päässäni olen neuleelle tuomioni jo antanut.
Valmiissa neuleessa ei oikeastaan ole mitään vikaa mutta yläosasta tuli varsin niukka eikä alle oikeastaan pysty toista puseroa laittamaan, joten sen myötä neuleen käyttömahdollisuudetkin pienenevät. Kastelun ja pingotuksen jälkeen neuleen mitat hieman antoivat periksi ja helmasta tuli aika hyvä.Tosin mahan kohdalle kuivui ihmeellinen vekki, joka toki silottuisi vaikka höyryttämällä. Epäilempä kuitenkin että Olivia pääsee takaisin alkuperäiseen olomuotoonsa, eli langaksi, joten en taida vekistä nyt välittää.
Malli : Turmeric by Veera Välimäki
Lanka: Madelinetosh merino light, väri Olivia 190g
Puikot: 2mm ja 2,5mm

14 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Se on aina yhtä tympeää kun joutuu purkamaan valmiin työn :( Symps ♥ Monesti on itsekin joutunut samaan nihkeään puuhaan..

Leppäkerttu kirjoitti...

Oi, ihanalta se kyllä kuvissa näyttää! Mää olen sen verran laiskaa sorttia, etten jaksa purkaa mitään jos ei ole ihan pakko. Toivottavasti langan uusi elämä on jotain ihanaa!:)

Ingi kirjoitti...

Harmi, kuvassa näyttää nimittäin ihan hyvältä. Mutta kyllä sen tuntee, jos ei olekaan oma...

Minna kirjoitti...

Osanottoni. Kuvissa tuo näyttää oikein hyvältä, mutta tiedän mitä tarkoitat. Kun se ei tunnu siltä, niin ei vaan tunnu :(

Emma kirjoitti...

Upea väri langassa, ja hyvältä näyttää mallikin kuvissa. Mutta jos ei natsaa niin ei natsaa, parempaa onnea ensi kerralla :)

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvältä näyttää kuvassa! Upea värikin!
T:Iina

Tiina kirjoitti...

Voi ryökäle, purkuhommat on karseita. Kuten sanottua, kuvissa neule kyllä näyttää hyvältä.

Neulisti kirjoitti...

Upea lanka. Myös pusero näyttää kauniille, mutta jos omin silmin näky on vääränlainen, kannattaa ehdottomasti käyttää unelmainen lanka johonkin muuhun.

ArualMaria kirjoitti...

No voi harmi, jos joudut purkamaan. Mun mielestä näyttää kyllä tosi kauniilta ja väri on ihana.

Kristiina kirjoitti...

Samaa ajattelen kuin muutkin, ei näytä kuvissa pahalta ollenkaan. Ei se purkaminen vaan se purkamisen jahkaaminen. Sitten kun pääsee itse toimeen niin tietää jo että tässä on langan uuden elämän alku.

Tuija kirjoitti...

Komppaan muita, että kuvan perusteella näyttää ihan hyvältä, mutta oma tunnehan sen ratkaisee. Minulla oli viime kesänä ongelmia saman ohjeen kanssa ja purkuunhan se meni. Kaula-aukosta tuli liian iso ja koko komeudesta liian leveä, ja minä olen myös niitä neulojia, jotka mieluummin purkavat kuin kärsivät jälkikäteen.

Nasti kirjoitti...

Kiitokset osanotosta. Juu, eihän tuossa puserossa ole oikeastaan muuta vikkaa,kuin että se on yläosastaan hieman liian pieni eikä siinä ole niitä puolipitkiä hihoja... Purkuun se menee. Jahka jaksan alkaa urakkaan.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

No voi kirosana sentäs. Sinulla on kuitenkin jäljellä hienoa lankaa ja ohje, jonka istuvuutta osaat jo ensi kerralla parantaa, ehkä se tästä vielä iloksi muuttuu.

helena kirjoitti...

Juu, aina ei vaan voi, varsinkin jos ei itseä miellytä niin eipä siinä paljon muuta ole kuin purkuhommia! Veerahan on juuri valittu vuoden käsityöläiseksi ja on mielestäni kyllä hienoja malleja suunnitellut, mutta ehkä siihen runsaaseen joukkoon mahtuu muutama ei niin kovin onnistunutkin. Tai oikeastaan sellainen, joka sopii toiselle mutta ei toiselle. Menipä hankalaksi...