17.5.2012

Kesä tulee - olen valmis!

Tänä aamuna, kun avasin ulko-oven, nenääni tulvahti yöllisen sateen jälkeen selvä hiirenkorvien tuoksu. Maisemakin oli jotenkin muuttunut vihreämmäksi, varsinkin kun vertaa näihin eilen otettuihin kuviin. Kuvaustuokion syynä oli uusi valloittava villatakkini, jota varten piti pynttäytyä oikein kellomekkoon. Talvenkalpea iho ei ehkä ole paras vaihtoehto tätä mehevää keltaista vasten, mutta näillä mennään mitä annettu on.
Kaapissani on jo vuosia lojunut tästä Dropsin Paris -langasta neulottu villatakki, jota ei ole tullut pidettyä. Purin sen ja neuloin siitä tämän lyhyen, juurikin mekkojen kanssa pidettäväksi tarkoitetun villatakin. Villis neulotaan ylhäältä alas ja kappaleen reunoihin tulee hillittyä pitsikuviota, joka antaa ripauksen naisellisuutta muuten varsin yksinkertaiseen malliin. Niin jos ihmettelette, että ompas oudon isot hartiat, niin ekstrapullotus johtuu alla olevasta vintagemekosta (löytö huuto.netistä), jossa olkapäillä on isohkot rusetit. Aion ratkoa rusetit pois, sillä vaikka kello- ja kukkamekoista nykyään tykkäänkin, niin rusetteihin vedän toistaiseksi rajan.
Malli: Miette by Andi Satterlund
Lanka: Drops Paris, 320g
Puikot: 4 mm
Taustalla näkyy uusi keltainen mummupyöräni :)

18 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Iiiiiik, kun ihana asu! Tuo kaunis uusi takki sopii tuon vintage- löydän kanssa loistavasti yhteen. Ja viimesessä kuvassa on hauskasti vielä pyöräkin sävy sävyyn :) Jos nuo päällä lähtisit fillaroimaan niin taatusti päät kääntyy ihastuksesta.

Jaana kirjoitti...

Ihania molemmat, sekä mekko että neuletakki. Tuollaiselle olis kesämekkojen kanssa paljon käyttöä ja jonostakin se malli jo löytyy. Nyt vaan langan metsästykseen...

Neulisti kirjoitti...

Ihan täydellinen kokonaisuus. :) Kadehdittava löytö tuo mekkokin. Meidän äiti oli kurja kehdannut heittää kaikki vanhat kukkamekkonsa menemään ennenkuin ehdin apajille.

morso kirjoitti...

Jopas on kesävalmius siellä huipussaan. Villatakki on ihana ja mekko kans, mutta pyörä on ihen yliveto. Kunnon peruspolkupyörä on kaikkein paras. :)

Minna kirjoitti...

Hieno! Taas kerran :)

Anonyymi kirjoitti...

Tunnistan tuon mekkokankaan. Minulla oli samasta kankaasta itsetehty kellohelmainen hame. Missä lienee?
OP

Paula kirjoitti...

Ihana neule ja mekko!!! Niin nättiä että! :) Jonoon mars... ja mekkokin ois kiva :D

Merja kirjoitti...

Suloinen villatakki!

Tuija kirjoitti...

Ravelryssä jo kehuin, mutta neuleesi ja mekkosi ovat kyllä monien kehujen arvoiset. Aivan ihania molemmat yhdessä ja eriksen! Ja pyörä - hauska ja suloinen. :)

ArualMaria kirjoitti...

Todellinen kesätakki! Värienergiaa sekä neuleessa että pyörässä! :D

outi kirjoitti...

Enpä tiedä, mitä täällä hehkuttaisi eniten: neuletta, mekkoa vai polkupyörää. Aivan ihania kaikki! Hieman surku tulee rusettien puolesta kyllä, vaikka ymmärrän kyllä ongelman.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis takki!

Emma kirjoitti...

Ihanan tyttömäinen PUUvillis ;) Ja upea mekko! Ei muuta kun tanssilavalle pyörähtelemään.

Maryse kirjoitti...

It's really nice! I love the color and the pattern!

helena kirjoitti...

Voi jee kuinka kiva pikku takki. Ja magee mummopyörä :D

Ingi kirjoitti...

Tyylikäs kokonaisuus sekä pyörän kanssa että ilman!

A-L kirjoitti...

näyttääpä Miette hyvältä keltaisenakin! Mun blogissa sama malli nyt turkoosina.. On se sitten kiva malli:-D

Kristiina kirjoitti...

Aivan ihania molemmat, mekko ja takki! Tykkään itsekin kovasti sekä mekkojen, että niihin sopivien neuletakkien suunnittelusta että toteuttamisesta.