13.10.2012

Martta ja jämät

Jokainen tietää miten joku laulu voi jäädä päähän soimaan päiväkausiksi, korvamadostakin puhutaan. Mikähän olisi oikea termi sille, kun jää neulomishommissa ns. levy päälle, eli tuntuu että toistaa aina vain samoja juttuja? Mulle on tainnut tänä syksynä käydä juuri niin sillä kaarrokkeelliset villatakit tuntuvat olevan nyt se juttu. Tässä toinen Dropsin ohjeella toteutettu ja kolmaskin on taudinkuvaan kuuluen jo puikoilla.
Malli: Martha
Lanka: Drops Karisma
 Kuvat on hieman epätarkkoja, mutta uusia en voi ottaa sillä villatakki on jo uudella omistajallaan, eli Tytillä. Takkia oli mukava neuloa ja kyllähän se vain niin on, että kirjoneuleissa on parasta se värien valitseminen. Halusin tummanharmaan pohjan ja siihen sitten lankahyllyn edessä värejä mallailin ja päädyin näihin. Keltaisesta, vihreästä ja vaaleanharmaasta raikastettuna valkoisella tulikin ihan harmooninen kokonaisuus. Niinkin harmooninen, että aloin neuleen valmstuessa nähdä sen sieluni silmin ihan tietyn ihmisen päällä... Neuleesta tuli niin Tytin näköinen, että kun neule oli saanut napit ja kuvat oli pikapikaa otettu, niin kiikutin villatakin postiin. Ja kun Tytti oli ylläripakettinsa avannut, niin palautteesta päätellen neule oli löytänyt oikeaan kotiin :)
 Lankoja valitessa olin vielä vähän epävarma väreistä ja otin kerän turkoosihtavaa lankaa ehdolle. Se ei kuitenkaan itse villatakkiin päässyt, mutta jämälangoista neuloin vielä tuubikaulurin, johon tuo väri upposi mainiosti. Kaulurista tulikin ihanan muhkea, joten ensilumia tässä vain odotellaan.

15 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kaunis :) Olispa itsellä kärsivällisyyttä tehdä tuollainen omassa koossa, toistaiseksi ei ole ollut. Mutta ehkä vielä sekin päivä tulee :)

Kaisa kirjoitti...

Ihana takki! Haaveilen juuri tuollaisesta, mutta inhoan kirjoneuleen tekemistä :)

-maria- kirjoitti...

Kaunis! Mahtanut olla mieluinen ylläri.

outi kirjoitti...

Aika mukava tauti sulla.:)

Anne kirjoitti...

Voi miten ihana takki! Ja hyvät värit. Toisipa posti minullekin tällaisia paketteja... ;)

Ingi kirjoitti...

On kyllä onnistunut värivalikoima!

Ruiskaunokki kirjoitti...

Hyvän mallin kun löytää, niin sitä on mukava toistaa, vaihtaen vain värejä! Todella kaunis takki!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tuo Martha on minullakin ollut mielessä vähän ohjesta poikkeavissa väreissä. Kelta- vihreä - valkoinen on tosi kaunis pehmeän harmaan kanssa! Ja mikäs on saman levyn soidessa, kun ylituotannon vaaraa ei ole. ( eli löytyy kiitollinen saaja.)

Emma kirjoitti...

Hyvä neulevirus tuo tuollainen, lisää vaan kauniita takkeja! Kyllä miekin riemastuisin jos postilaatikossa joskus vatsaava takki odottelisi :D

Tiina kirjoitti...

Vautis! Tommosen neuleviruksen mäkin haluan. HIh. Ja oispa muuten aika huimaa löytää omastakin postilaatikosta joskus tuommoinen paketti. Olet kyllä aikamoinen!

Päivikki kirjoitti...

Ei ihme, että neulotuttaa! Upea takki.

Tytti kirjoitti...

Kiitos vielä tätäkin kautta pehmeästä ylläripaketista! Nam! Tytti

Neulisti kirjoitti...

On se vaan upea!

Tuija kirjoitti...

Siis aivan syötävän ihan neule! Lurps.

Kisa kirjoitti...

Kaunis takki :)