11.2.2013

Usvaa putkeen


Otsikon sanonnasta minulle tulee aina mieleen isäni eläväinen kuvaus eräistä hiihtokilpailuista, joita hän oli joskus ollut seuraamassa. Siellä jossain ylämäessä oli hiihtäjä ollut aivan uupelossa ja vetänyt viimeisillä voimillaan nousua kun joku kannustaja oli huutanut että "Usvaa putkeen, usvaa putkeen!". Hmm, ei se näin kirjoitettuna enää niin hyvä juttu ollutkaan, mutta siitäpä saan oivan aasinsillan kuitenkin.
Osuin kerrankin kauppaan juuri kun Novitan uusia kesä(!)lankoja soviteltiin hyllyyn ja nappasin pari kerää lämpimäisiä. Tämä uutuus Usva on Novitan sanoin "hillityn tyylikkäästi värjätty villasekoitelanka". Tuosta lauseesta voi siis päätellä sen, ettei kaikki liukuvärjätyt suinkaan ole hillittyjä eikä tyylikkäitä... Mutta tämä harmaan eri sävyissä vaihteleva lanka vaikutti sen verran kiinnostavalta, että se piti testata. Kauluri minulla oli heti mielessä, mutta neuloin myös mielenkiinnosta yhden keskeltä aloitetun neliön. Jos lanka olisi vähän halvempaa, niin tekisin siitä torkkupeiton, sen verran kivalta tuo hillitty tyylikkyys näytti neulomassani neliössä. Tein langasta sitten vain raitakaulurin, johon neuloin reunoihin keltaista piristykseksi. Ja nyt se natsaakin hyvin aiemmin neulomani pipan kanssa.
 Ja setti täydentyi lapasilla. Näissä lankana on Dropsin Lima ja mallina Neidonkyynel Ullasta.

13 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Aikas huippu setti tuli! Mulla on valtava himo keltaiseen tällä hetkellä. Se on harmaan kanssa niin ihanaa herkkua.

Lammas kirjoitti...

Todella tyylikkäitä asusteita. Harmaan ja keltaisen yhteiselo on kyllä lyömätön!

virkattu lintu kirjoitti...

Oi, ovatpa nämä hienoja! Täytyypä testata Usva itsekin :)

outi kirjoitti...

Ihana tuo keltainen vauhtiraita kaulurin kyljessä. Hyvälle näyttää koko paketti yhdessä.

Emma kirjoitti...

Harmaata kesälankaa? Eikö Novitan kaikki kesävärit olekaan pastellisia? :D Nätti setti, harmaa ja keltainen on mainio yhdistelmä. Ja hyvin näyttää Neidonkyynel taipuvan Limastakin.

sanna kirjoitti...

Tyylikästä! Ihana piriste nuo keltaiset raidat. Näin jossain idean parista kullanvärisestä raidasta valkoisessa huivissa - olisiko siinä idea Mummulta perimilleni bling-langoille? Tai muutamalle metrille niistä.

Novitalla näyttäisi nyt olevan monia kivoja lankoja ja värejä.

Minna kirjoitti...

Kauniit neidonkyynelet! Neuloin hiljan saman mallin, mutta valisin väärän värin, ja kyllä se väri se vaan tekee paljon!

lilirious kirjoitti...

wow what a lovely combination! I really need to knit something in yellow now :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kaunis setti! Siellä on ns. "keltainen lanka" ;D

Luin varmaan, mutta ajatus karkasi: raidoititko vuorotellen lankaa eri päistä neuloen?

Ana BC kirjoitti...

Love the combination of grey and yellow!!!

Nasti kirjoitti...

Kiva että tykkäätte :) Kokeilkaa ihmeessä tuota lankaa, hauska nähdä mitä kaikkee siitä vois tehdä. Ja Mari, mulla oli sitä kaksi kerää ja vähän passuutin aloituskohtia niin, että toinen oli tumma ja toinen vaalea.

Nasti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Suvi kirjoitti...

Ihanat lapaset ja kauluri on just sellainen, jota olen yrittänyt tehdä. Kuinka monta silmukkaa sulla oli kaulurissa? Onnistun aina laittamaan liikaa ja kaulurista on tullut liian löysä lötky. Ilmeisesti miun lankavalintakaan ei ole mennyt ihan nappiin....Ehkä kokeilen samaa lankaa ;) Oranssilla vauhtiraidalla.