7.3.2013

Would you like some lemon bar?

Tunnustan tässä katsovani säännöllisesti Kauniita ja rohkeita. Olen katsonut jo vuosia. En oikeastaan osaa edes kunnolla kertoa että miksi, mutta yritän. Ensinnäkin sarja tulee telkkarista minulle täydelliseen aikaan. Työpäivä on ohi, ruokaa saatu ja ennen iltalenkkiä on mukava köllähtää hetkeksi sohvalle neulomaan ja silloin ei mitään liian monimutkaista jaksa seurata. Kaukkareita ei kannatakaan katsoa liian ryppyotsaisesti, se on saippuamaailmaa, jossa voi tapahtua mitä vaan (mutta ei kuitenkaan mitään liian jännää eikä roisia) ja asiat kerrataan vähintäänkin tarpeeksi monta kertaa että jos keskittyy hetkeksi neuleeseen niin mitään ei ole menetetty.
Juurikin ne uskomattomat juonenkäänteet, tyhjästä ilmestyvät uudet siskot tai veljet, kuolleiksi luultujen ihmisten palaamiset, ampumistapaukset ja ennenkaikkea aina vaan yhteen palaavat Ridge ja Brooke tekevät sarjasta suurta viihdettä, jota pitää välillä nauraen katsoa. Minähän toki luen netistä juonipaljastukset jo etukäteen mutta silti vain juonittelujen ja kolmiodraamojen kehkeytymistä on kutkuttavaa seurata. Toki välillä se asioiden jauhaminen tai moraaliopetusjaksot (näitä on ollut mm. L.A:n asunnottomista ja keuhkosyövästä) saavat minut lähtemään lenkille jo ennen kuutta. Siltikin rakkaus Kaukkareihin on säilynyt. Jos minulla on kohtalotovereita niin he tietävät että mitä leivonnaisia Forrestereiden sukujuhlissa tarjoillaan. Löysin niihin ohjeen Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta ja ne maistuivatkin varmasti lähes yhtä hyville kuin Pamela itse olisi ne leiponut!
Lemon Bars
 
Pohja
4,5dl vehnäjauhoja
1,2dl tomusokeria
ripaus suolaa
230g suolatonta voita
2tl raastettua sitruunakuorta
 
Päälle
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
3tl raastettua sitruunankuorta
 
Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa pohjan aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on murumaista. Puristele seos käsin kiinteäksi ja painele se tasaisesti vuoan (33x23x5 cm)pohjalle. Paista levyä noin 20 min tai kunnes se on vaaleanruskea. Jätä uuni päälle. Anna levyn jäähtyä hieman. Mittaa päällyksen ainekset kulhoon ja vatkaa sekaisin. Kaada seos varovaisesti taikinapohjan päälle ja nosta takaisin uuniin. Paista 20 min tai kunnes reunat ovat ruskeita ja päällys jähmettynyt. Anna levyn jähmettyä kokonaan ennekuin leikkaat sen paloiksi.
 
Ihanan kirpeää ja tahmeaa!


10 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Oho, en tiennytkään että nämä ovat The Forrester- leivonnaiset :D
Tykkään niitä itse ihan hirmuisesti! Ainoa kurja puoli on jäähtymisen odottelu, näitä kun ei passaa leikata lämpimänä. Suun täydeltä ihanaa sitruunan makua :)

Heidipiste kirjoitti...

Täytyypäs kokeilla! Lapsena katselin Kaunareita, nykyään Emmistä :)

Paula kirjoitti...

Pitäiskös mun tunnustaa mieheni puolesta, että meillä se on mies joka katsoo Kauniita ja rohkeita! Siis ihan säännöllisesti seuraa joka jakson :D Kyllä mä itsekin silloin tällöin saatan jonkun jakson katsoa mutta nyt viime aikoina en taas oo jaksanut yhtään. Lapsena enemmänkin, nykyään Emmerdale on mun "aivot narikkaan illalla" sarja ja se on vielä kuitenkin ees hitusen realistisempi ja itkettäviä draamajaksojakin on ollut monta.

Mutta että, mun pitää kyllä näitä joskus leipoa yllätykseksi miehelle ja testata tietääkö se mistä nää pitäis ilmeisesti olla sille tuttuja ;)

Tytti kirjoitti...

Mulla oli joskus pomo joka seurasi innokkaasti Kauniita ja rohkeita. Kun me työntekijät joskus sitä hieman kummeksuttiin, hän totesi että katsoo niitä "silleen analyyttisesti", sosiologi kun oli. Mikäs siinä! Mutta kuka on Pamela? Ainoa oikea Pamela oli Dallasin Pamela :)

Kaisa kirjoitti...

Olenkin aina miettinyt kuka sitä katsoo :)

Nasti kirjoitti...

Ajattelinkin kyllä tuota tunnustusta kirjoittaessani että taidan olla ikäluokassani niitä harvoja jotka tuota katsoo :)

Tytille tiedoksi että Pamela on Stephanie Forresterin sisko, joka on sarjan ehkä se eniten ylinäyttelevä hahmo. Höpsö vanhapiika joka rakastaa leipomista :)

laura kirjoitti...

Ihanaa, että joku rohkenee myöntää, ehkä mäkin siis myönnän. Sarjan hyvä puoli on myös, että vuosien katsomattomuuden jälkeen pääsee kärryille yhden illan katsomisella. Töissä käydessäni bouldikset tuli turhan aikaisin, mutta nykytilanteessa just sopivasti.

kio kirjoitti...

aina kun käyn mummilla, n. kerran viikossa, niin katsotaan yhdessä kauniita ja rohkeita jos satun paikalle oikeaan aikaan. Sopiva tiheys, koska siinä ajassa jotain on ehkä ehtinyt tapahtua.

Neulisti kirjoitti...

Khih, myös täältä löytyy tuo näin kaikki alkoi -boksi. Tosin se loppuu ihan liian lyhyeen! :D

Tindiska kirjoitti...

Ihan loistavaa, että löysin tämän postauksen: tästä tulee paras mahdollinen tuliainen yhdelle ystävälleni!