4.8.2013

Kaikki ei ole Kiltaa mikä kiiltää

Muistatteko, kun Nasti löysi Kilta-tuolin kirpputorilta vitosella? Tuon postauksen kommenteissa jo vähän muistuteltiin, että kaikki mikä näyttää Kiltalta, ei aina ole Kiltaa... Ja niin kävi tässäkin tapauksessa. Tuolin pohjassa on Iskun tarra ja kun asiaa tutkii tarkemmin, niin selviää että Isku on kulkenut Martelan vanavedessä ja valmistanut hyvin samannäköisiä tuoleja. Nasti tutki jopa työpaikallaan olevat Kiltoina pitämänsä tuolit ja niin vain niissäkin Isku on ollut valmistaja. Heräsi epäilys että onkohan sitä aitoa Kiltaa koskaan tullutkaan vastaan? Aidoissa on mm. jaloissa "tassut" ja käsinojakin on hieman erimallinen kuin tässä wannabeessa. Aitoja voi käydä katselemassa täällä.


Mutta vaikkei se Kilta ollutkaan,  kuvassa (yllä) näkyvä alkuperäinen keltainen kangas oli likainen ja tuoli kaipasi uutta päällistä. Tuoli siirtyi siis Tyttilään verhoiltavaksi. Liekö Iskun verhoilija tupsauttanut tuoliin kissanminttua, sillä myös Tytin kissat olivat tuoliin ihan hulluna, kuten Nastilan Alpo.

Koska tuolissa on paljon kaarevia muotoja, on päällisen valmistaminen suht haastavaa. Kaavoja päälliseen ei  ollut valmiina, joten Tytti teki vanhasta päällisestä kaavat. Ennen vanhan päällisen purkamista merkkasin siihen ompelumerkit. Vanha päälliskangas oli kuitenkin tietyistä kohti venynyt, joten ihan suoraan ei sitä voinut kaavana käyttää, vaan kangasta piti hieman höyrytellä ja palautella ensin alkuperäiseen kokoonsa. Sen jälkeen uuden päällisen kappaleiden leikkaus, ompelu ompelumerkkien avulla ja jännittävin vaihe: sovitus. Onneksi "huppu" oli sopiva ja eikä sitä tarvinnut korjailla. Päällisen kiinnitys ja istuintyynyn päällystäminen olivat sitten seuraavana vuorossa. Aika kiva tuli. Tytillä on omakin Kilta-kopio kellarissa odottamassa, ehkä senkin voisi verhoilla. Tuolissa on todella hyvä istua, joten kyllä se varmasti paikkansa löytäisi, vaikkapa työhuoneen tuolina.
Kun tuoli palasi takaisin Nastilaan, Alpo otti sen jälleen heti omakseen. Joissakin tuoleissa nyt vaan on sitä jotain!

(Kangas: Lauritzonin Atlantis)

4 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Erittäin kaunis tuoli, tuommoinen kelpais meillekin :)

Neulisti kirjoitti...

Voi, miten upea siitä tuli uuden verhoilun kanssa.

Jaana kirjoitti...

Ihana väri!

Anonyymi kirjoitti...

laitatko koko kuvan tuolista?