28.8.2013

Kokoelma

Onkohan se keski-ikäisyyden merkki, kun alkaa kerätä kukkamaljakoita? Noin niinkuin viiskymppisten varalle, että on sitten mihin kukkapuskat laittaa esille kupukellojen viereen? Tätä asiaa olen joutunut pohtimaan, kun keräilyhimoni on siirtynyt reilusta retrotavarasta hieman hillitympiin mutta silti esteettistä silmääni miellyttäviin lasimaljakoihin. En minä kyllä näitä kukkia varten ole hankkinut, vaan näin sieluni silmin, kuinka hyvältä ne näyttäisivät piirongin päällä ihan tyhjänäkin. Tarkoituksena oli kerätä näitä Riihimäen lasin erivärisiä yksilöitä, mutta ensimmäiset, joita sopuhintaan löysin, olivat oliivinvihreitä. Sitten löysin punaisen joka oli hieman kolhuinen.
 
 Rompetoreilla on tarjontaa yllinkyllin, mutta hinnat ovat ammattimaisilla myyjillä korkehkot. Tämän kesän maljakkolöydöt ovat alla olevassa kuvassa, sama maljakko kahdessa eri koossa ja värissä. Hintaa yhteensä näille tuli hieman yli 30e, ei paha ollenkaan. Erikoisemmista muodoista joutuu pulittamaan ainakin tuplaten tai jopa triplaten.
Uusikaarlepyyn Juthbackan markkinnoilta (kuulemma Suomen suurin rompetori yli 700 myyjällään) löytyi mummuni vanhalle matkalaukulle vanerinen kaveri.  Nyt kun niitä on kaksi, niin pääsivät arvokkaaseen lehtisäilytystehtävään. Alakuvassa muuten näkyy taustalla pääkallonpaikka eli neulomisnurkkaukseni, jossa kaikki tärkeä tapahtuu.


3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Hih, on näköjään joku muukin hurahtanut Riihimäen vanhoihin maljakoihin! Minä aloittelen maltillisesti etsimällä Vanha Kartano- sarjan maljakoita, ensimmäiseni on siniharmaa Piironki. Aivan ihania kyllä ovat nuo vanhat maljakot, värit ja muodot kohdillaan ;)

Nanna kirjoitti...

Oi mitä ihania maljakoita ja matkalaukkuja. Pitää ruveta itsellekkin metsästämään tuollaisia laukkuja, sinne kun saisi kaikki ompelua odottavat kankaat kivasti säilöön.

Lucille kirjoitti...

Onpa todella ihania matkalaukkuja! Olen itsekin haaveillut tuollaisista, sopivia (tai oikeastaan sopivan hintaisia) ei vaan ole vielä löytynyt..