13.9.2013

Kaarnatakki


 Kaipa se on jokasyksyisen pappaneuleen aika. Ihan klassisin malli tämä ei ole, vaan on hieman lyhyempi  kuin aiemmat tekemäni ja ilman taskuja. Olin ostanut jostain Dropsin alesta kasan ruskeaa Fabelia ja aloin nähdä niiden värissä jotain samaa kuin männyn kaarnassa.  Etsiskelin sopivaa pintaneuletta joka lisäisi tuota fiilistä ja mielestäni aika lähelle pääsin.
Takki on neulottu ylhäältä alaspäin ja pintaneuletta on vain vartalossa, hihat ovat sileää neuletta. Pintaneule on niinkin yksinkertainen että neulotaan kolme kerrosta 2o, 1n ja sitten kerros sileää nurjaa (tai siis tuolta pinta näyttää oikealta puolelta katsottuna). Neulos joustaa aika mukavasti ja tuon hieman monivärisen ruskean langan kanssa takista tuli mukavan arkinen pitoneule, joka tuskin jää kaappiin lojumaan.
Papoista vielä sen verran, että minulla on ollut tänä syksynä vähän selkävaivoja ja päätin kokeilla perinteistä menetelmää eli kalevalaista jäsenkorjausta. Mennessä kyllä vähän jänskätti, mutta kun vastassa oli lempeänoloinen pappa, joka jutteli mukavia hoitoa tehdessään, niin kokemuksesta tuli miellyttävä. Tunsin välittömästi hoidon jälkeen saaneeni apua alaselkävaivaani. Olo kyllä siitä vielä kipeytyi uudelleen eli aivan ihmeparantumista ei jäsenkorjaaja saanut aikaan. Olen kuitenkin menossa uudelleen, tuskimpa mikään menetelmä heti tepsii. 

Kaarnatakki, malli omasta päästä
Lanka: Drops Fabel, ruskea, 300g
Puikot: 2,5mm

11 kommenttia:

Sokru kirjoitti...

Hieno pappaneule! Voi kun pitkäjänteisyys riitäis itselläkin tuollaiseen, mun isoin neuletyö on 80cm lasten villatakki :D

Sokru
sokerimursu.blogspot.fi 

Anna Luomajärvi kirjoitti...

Onpa nätti neuletakki ja niin ihanan värinenkin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, itse suunnittelen myös tekeväni keväämmällä Fabelista, jota on kerääntynyt nurkkiin, sukkien sijasta puseron tai takin, saa nyt nähdä. Tässä on pari juttua jonossa ennen sitä. Menekistä kysyisin: sanot tuossa että meni 300g lankaa - mikä on takin koko noin suurin piirtein. Jäikö yhtäään? Minulla on lankaa tuo 300g ja mietin, pitäisikö lähteä kaupoille. Kiva pappatakki
OP

Nasti kirjoitti...

OP, lankaa meni hitusen ylikin 300g, piti nappilistan viimeisillä kerroksilla korkata vielä seitsemäskin kerä. Takin koko lienee noin S.

Pitko kirjoitti...

Klassisen kaunis takki. :) Hyvin hahmottaa sen yhteyden männyn kaarnaan.

Lotta kirjoitti...

On kyllä kaunis takki! Lämpöisen ja mukavan näköinen :)

Hurahtanu Heidi kirjoitti...

Just tämmösen pitoneuleen tarvisin kans ittelleni. En vaan millään ehi neuloa nyt. :(
Tuosta kalevalaisesta jäsenkorjauksesta täytyy kyllä kommentoida, että olen tämän vuoden aikana käynyt yhteensä neljästi hoidossa ja saanut alaselän vaivat kuriin. Kannattaa tosiaan kävästä toisen (tai kolmannenkin) kerran lyhyen ajan sisällä, pitäs alkaa auttaa. :)

JennyF kirjoitti...

Kiva on!

Emma kirjoitti...

Mainio käyttöneule, hyvältä näyttää!

AnniKainen kirjoitti...

Minä niin tykkään mäntymetsistä ja ruskeasta väristä. Ihan oon myyty tämän villatakin edessä. Neuleessa on kaunista, arkipäivän harmoniaa :)

Elli ja Aura kirjoitti...

Hieno! Ja niin kauniit kuvat. Kuiva mäntykangas on kyllä kaunista!
Elli