14.2.2014

Rokkipappa

Aloin urakalla selättämään keskeneräisiä villatakkejani ja aloitin tästä viimeisenä joulukuussa aloitetusta kopiotakistani. Ihastuin monen muun lailla Funky grandpa -neuleeseen mutta niin pihistytti etten ostanut ohjetta vaan ajattelin tehdä oman versioni. Tämä on tehty yhtenä kappaleena alhaalta ylöspäin, kainaloista ylöspäin on etu- ja takakappaleet tehty erikseen. Hihoja varten poimin hiha-aukoista silmukat, tein muotoa lyhennetyillä kerroksilla ja neuloin siitä pyörönä alaspäin. Olen kyllä tykästynyt tuohon hihan tekemisen tekniikkaan, sillä on tullut toistaiseksi aina hyvin istuvat hihat eikä tartte ommella saumoja.
 Langat tähän löytyivät omista jemmoista. Dropsin Alpacaa löytyy aina vaan jostain muutamia keriä, tähän valitsin kahta eri harmaata. Raitojen rytmin matkin suoraan alkuperäisestä mallista ja raitalankana käytin Väinämöistä värissä Maa. Aivan niin leveä ja laatikkomallinen tästä ei tullut kuin alkuperäisestä mutta silti ihan kiva. Jotenkin vain jäi tunne että olen tehnyt tämän ennenkin... Kaipa sitten tykkään niin näistä raitatakeista :)

Tein muutama vuosi sitten Still light -tunikan mutta se on jäänyt harmittavan vähäiselle käytölle ja lähinnä epäkäytännöllisten vajaiden hihojensa takia. Tämmöinen vilukissa ei nyt kertakaikkiaan talvella semmoisissa hihoissa tarkene! Neuloin jatkeet ja johan toimii. Ranteenlämmittimet ovat omasta päästä, lankana jotain muinaista meleerattua Sisua ja Dropsin Alpacaa. 

7 kommenttia:

Ryyni kirjoitti...

Onpas se kiva villatakki! Tämä malli on harkinnassa, kun olis ainakin melkein sopivat määrät Väinämöistä varastossa.

Kaisa kirjoitti...

Ihanan kotoisan näköinen takki ja kauniit kämmekkäät! Minulla on tällä hetkellä voimakas harmaa-keltainen-kausi päällä. Harmaa käy lähes värin kuin värin kanssa yhteen ja näyttää aina tyylikkäältä!

Kati kirjoitti...

Ihana kyllä tuo siun takki. Miulla still lightn ohoje kyllä, vielä ko viitseliäisyys löytysi. Aina se yhtä houkuttelevalta näyttää :)

outi kirjoitti...

Jopas onkin tuo rokkipappatakki mainio! Kävin nappaamassa Ravelryn puolelta heti muistiin, kiitos! (Siis ei oo totta, tuo sanatunnistin/robotin estäjä pyytää mua kirjoittamaan romance. Se on mennyt ystävänpäivästä äiteläksi)

Tuija kirjoitti...

Ihania sekä takki että käytännölliset kämmekkäät! Minulla on menossa jälkimmäisen Still Lightini kanssa semmoinen savotta, että haluaisin kutoa samasta langasta tekemäni irtokaulurin kiinteäksi osaksi neuletta. Rojekti on vaan toistaiseksi jämähtänyt purkamisen aloituskohdan etsimiseen. Ikävän tukevasti olen langpään päätellyt.

Sanni kirjoitti...

Ihana pappatakki! Mä niin tarvitsisin uusia neuletakkeja, ja ohutta harmaata lankaakin on jemmassa, mutta mistä repisin lisää aikaa vuorokauteen? (Ja itselleni neulomisintoa)

helena kirjoitti...

Ihana on takkisi! Still lightin kanssa sama ongelma kuin sinulla ja ilmeisesti monella muullakin. Minäkin olen neulonut siihen kämmekkäät ja kaulurin, Tuijan tavoin jopa harkinnut kaulurin liittämistä kiinteäksi osaksi ko. neuletta, mutta on vaan jäänyt.