8.3.2014

Monte rosa ja vappukeli

Kyllä on kevätkelit kohillaan! Lapsena Kainuussa oli vapputorille pyöräillessä tämmöinen ilma ja jotenkin tuli ulkoillessa nostalginen olo. Hyvin tarkeni pelkässä villatakissa. Alpokin tykkäsi kovasti ja makaili pitkän aikaa kuivassa heinätuppaassa. Tosin vasta kuvaussession jälkeen, sillä silloin kun kamera oli esillä, ei kovin kauaa paikallaan oltu...
 Kun sain ne rästissä olleet villatakit tehtyä, annoin itselleni luvan aloittaa uuden. Löysin Ravelrystä ihanan Isabell Kraemerin uuden villatakkiohjeen ja aloitin samantien, kun kaapissa sopivaa lankaa oli. Malli on taattua Isabellia: rento, kaunis ja pikkuisen rouhea, juuri sellainen josta tykkään. Ohje oli kirjoitettu selkeästi ja siinä oli sekä kaaviot että kirjallinen selostus.
 Lankana käytin syksyisestä neulojien yöstä hankittua Cascade 220 värissä doeskin 8012, joka tosin olikin hieman tummempaa beigeä kuin tilatessa odotin. Mallissa on kapeat eriväriset raidat ennen joustinneuleita ja siihen sopi minusta mainiosti Irelande-sävyinen vihreä. Neuloin myös kauluksen sisäpuolen vihreällä koska pelkäsin beigen langan loppuvan. Minulla oli sitä 500g ja melkein kaikki meni. Löysin myös täydellisen väriset vihreät napit jotka kruunasivat kokonaisuuden. Tykkään tosi paljon!

 Malli: Monte rosa by Isabell Kraemer
Lanka: Cascade 220 heathers, 500g
Puikot: 3,5mm


Mamman pikku rapatassu.

10 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Upea!

Tuija kirjoitti...

Kiva on!

Krisse kirjoitti...

Kaunis neuletakki!

AnniKainen kirjoitti...

No onpa kaunis, klassisen oloinen villatakki. Nuo väriraidat käy hirmu hyvin siihen. Tykkään.

Täälläkin oli tänään vähän samanlainen sää kuin lapsuuden vappuina siellä samaisessa kainuussa. Aamulla satoi vettä joka muuttui jossain vaiheessa rännäksi ja sitten paistoi hetken aikaa aurinko, nyt on pilvistä. Vappuna satiin ruveta käyttämään tennareita ja se oli jotain se.

Iina kirjoitti...

Olin ajatellut neuloa monte rosea, mutta en vielä löytynyt sopivia lankoja.. Ihanan keväistä täältäpäin myös!

Soile kirjoitti...

Kaunis klassinen malli. Raidat, no ne ovat piste iin päälle.
Bertta neidiltä terveisiä Alpolle, taitaa kevät tuoksua kissa herrankin nenään

iikku kirjoitti...

Kaunis villatakki! Tuo on kyllä kivan näköinen malli!

JennyF kirjoitti...

Aivan ihana takki ja vihreä sopii todella hyvin! Viimeinen kuva on tosi söpö.

Päivikki kirjoitti...

Voi, miten ihana! Heti teki mieli aloittaa neuloa samanlainen - huokaus.

Minna kirjoitti...

Oih, mäkin jonotin monte rosan kertaalleen ja poistin sen sitten jonosta, en tiedä miksi. Hyvältä se vaan näyttää. Ehkä ajattelin, etten tarvitse sellaista? Tai ettei varastolankani sovikaan siihen? Minkähän takia mä sellaista menin ajattelemaan... Kaunis on!