1.4.2014

Metsän ystävä

 Tämän neulemallin nimen ymmärtää hyvin nähtyään sen alkuperäisen sinivalkoisen merellisen värityksen. Mikäpäs siinä on kuleksiessa merenrannassa simpukankuoria etsien. Minä sisämaan kasvattina en taas ole oppinut merta ymmärtämään enkä rakastamaan vaikka jo 14 vuotta olen aivan meren tuntumassa asustellut. Metsä on minulle se ykköspaikka jossa reippailen ja rauhoitun. En minä kyllä just siksi tätä vihreä-valkoista väristystä valinnut, vaikka raikas yhdistelmä on tämäkin.
 
Tämä Shellseeker -malli oli sarjaa 'perusneule pienellä twistillä'. Se neulotaan ylhäältä alas ja eteen tehdään kengurutasku. Takaosa on hieman pidempi kuin etuosa ja se sekä rullautuva kaula-aukko antavat neuleelle rentoa fiilistä.
Nämä kuvat on otettu valtaisilla jääkauden aikaisilla siirtolohkareilla. Kuvausreissullamme oli toinenkin tarkoitus, kiville on piilotettu geokatkö jonka kävimme loggaamassa samoilla tulilla. Aion kerätä vähän kuvamateriaalia geokätköilystä ja kertoa siitä sitten vähän enemmän. Yllättävän suosittu harrastus se jo tuntuu olevankin! Kun alkaa juttelemaan aiheesta jonkun kanssa niin hän ainakin tietää jonkun joka on siihen hurahtanut tai on kenties jo itsekin käynyt kätköjä etsimässä. Kuinkas siellä ruudun toisella puolella, onko jo tuttua puuhaa?


 Malli: Shellseeker By Heidi Kirrmaier
Lanka: Drops Karisma, 500g yhteensä
Puikot: 3,5mm

12 kommenttia:

outi kirjoitti...

Hieno on metsäpaitasi. Kirrmaier harvoin pettää, sillä on tosi paljon hyvännäköisiä malleja. Ja ei, en ole geokätköillyt, mutta meillä on joskus ollut puhetta, että se voisi olla kivaa. Joten postaustasi aiheesta odotellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia ensinnäkin. Simpukanetsijä on minullakin tehtynä, tein jopa ohjeen mukaisesta villa&puuvillalangasta. Tykkään. Ja sopii tämmöselle saarelle syntyneelle :)t. Leena

Ingi kirjoitti...

Tämä malli on itsellänikin ollut mielessä, kivoja yksityiskohtia!

Johanna kirjoitti...

Aivan ihana paita, kiitos vinkistä. Meni omallekin favo-listalle Ravelryssä :) Jospa retkipaidaksi moisen itsellenikin neuloisin syksyn karhunkierrosta varten!

- Johanna
http://www.hippusia.blogspot.com

MevrouwWalvis kirjoitti...

Kiva paita! Ja aivan ihana valo noissa kuvissa.

Veljeni geokätköilee, ja viime synttäreillään vieraatkin pääsivät sitä kokeilemaan. Hauskaa oli! Kunhan lapset vähän kasvavat, niin taidetaan napata kätköilystä meille koko perheen harrastus:)

Heidi kirjoitti...

Kylläpä näyttääkin hyvältä! Raitaa, etenkin vihreänä, pienellä twistillä, niin toimii aina :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kauniita kuvia :) Mnä otin oman Shellseekerini taas kevätkäyttöön. Tykkään mallista kovasti ja uskon että sinäkin saat tästä lempipuseron!

Kaisa kirjoitti...

Ihana! Rakastan Heidi Kirrmaierin yksinkertaisen tyylikkäitä neuleita.

helena kirjoitti...

Kaunis väritys puserossasi, metsään sopiva. Minä täällä sisämaassa tällä hetkellä asustelevana kaipaan taas merta, rantakallioita ja meren ääniä :) Geokätköilyä en harrasta, mutta olen ollut mukana harrastajien kanssa muutaman kerran etsimässä niitä, hauskaa puuhaa!

Emma kirjoitti...

Kyllä on kaunis ympäristö, paita sopii sinne oivallisesti!

Tuija kirjoitti...

Ihanan raikas geokätköilypaita!

En harrasta geokätköilyä, mutta armas koiramme nuuskuttaa lähimetsiköissä kaikki mahdolliset kolot ja kätköt, ja viime kesänä, vielä pikkupentuna, se löysi kuusenjuurakosta tiukasti muoviin pakatun rasian. Geokätköhomma ei minulla tullut mieleenkään, vaan mielikuvitus laukkasi hurjempaan suuntaan (rosvojen saalis, huumekätkö... hohhoijaa), ja niin otin rasian mukaani. No ei siellä mitään epäilyttävää ollut eikä se varsinainen geokätkökään ollut. Olipahan vain käsialasta päätellen ala-asteikäisten lasten hauska tervehdys tuleville sukupolville. Paketoin rasian takaisin tiukkaan muovikääreeseensä ja vein kipinkapin takaisin kätköönsä. :)

morso kirjoitti...

Raikas paita. tytär kihlattuineen harrastaa geokätköilyä, joten tuttu juttu. Välillä tulevat pitkän mutkan kautta, kun amtkalla pitää joku kätkö käydä etsimässä.