21.9.2014

Lapasaika!

Sen verran lempivuodenaikani tuoksuu ilmassa jo, että kaivoin sen ihanimman lapaskirjani jälleen esiin ja neuloin parit parit. Joku kyseli aiemmin, että pystyykö kirjan malleja helposti seuraamaan vaikka ne on ruotsiksi, niin kyllä, olen elävä esimerkki siitä. Kirjassa on hyvät kaaviot ja numerot on onneksi ihan samoja ruottiksikin :).
 Kirjassa ei moneenkaan malliin tule joustinneuletta vaan kuviot aloitetaan ranteesta saakka. Alussa toki silmukoita on vähemmän ja niitä lisätään peukalokiilaa tehdessä. Malli kyllä istuu hyvin käteen, ainakin omaan kapoiseeni. Lapasiin pystyy kuitenkin helposti joustinneuleen lisäämään, kuten tein näihin Tore-lapasiin.

 Kirjan lapaset ovat siitä hauskoja, että kuviot ovat varsin perinteisiä mutta ne on tehty pirtsakoilla väreillä. Toki tämäkin Signe näyttää aivan hurmaavalta musta-harmaana mutta minä tein oranssit. Saapa nähdä ehtiikö Kusti polkea lapaset perille ennenkuin saaja käy tätä postausta lukemassa...

3 kommenttia:

outi kirjoitti...

Lempilapaskirja kuulostaa jotenkin ihanalta omistaa. Kaivetaan esiin aina lempivuodenajan tullessa. Tuommoiset vuodeaikarutiinit tekisivät kyllä elämästä nautittavampaa. Löytyisköhän multa mitään hyllystä sellaista, jolla ruveta filistelemään ensi yöksi luvattua pakkasta. Signet on pirtsakat!

iikku kirjoitti...

Ihania! Mahtavat värit varsinkin noissa oranssi-turkooseissa!

Elina kirjoitti...

Kauniita lapasia!!!