2.10.2014

Pienissä sienissä

 Nyt on sitten neulottu latviaksikin eikä ollu etes vaikeaa! Ihastuin ravelryssä söpöisiin sienilapasiin joiden ohje on täällä (saattaa se olla liettuaakin, en tosiaankaan tiedä). Ohjetta oli kaavioiden takia helppo seurata vaikka kieltä ei ymmärtänytkään ja valmista tuli nopsaan. Lankana on Drops Fabel. Tykkään kyllä kovasti tuosta harmaasta kirjavasta sävystä! Toivottavasti ystävänikin tykkää, sillä neuloin nämä hänelle palkintona siitä että hän arvasi pienimuotoisessa Facebook -kisassa tuloksen, jonka juoksin Cooperin testissä. En olekaan juossut sitä koskaan aikuisiällä (enkä aiemminkaan silleen tosissaan) ja tulos oli pieni pettymys mutta nyt on kova kuntokuuri päällä joten eiköhän se siitä vielä parane!
 
Pipo on tehty Dropsin Merino Extra Fine -langasta, joka on semmoinen "pompsahtava" (tälle on varmaan joku asiatuntevampi termikin olemassa?)ja kutittamaton lanka etenkin pipoihin. Harmi että sen värivalikoima ei ole aivan niin hyvä kuin sen soisi olevan. Malli on Garfunkel hat. En tehnyt taitettua reunaa enkä aivan niin pitkää mallia kuin ohjeessa.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No nyt jäi kyllä kovasti kiinnostamaan se Cooperin testin tuloksesi. Juoksin näet itsekin eilen testin ekaa kertaa sitten kouluaikojen (eli kymmenien vuosien jälkeen). Tavoittelin vähän parempaa kuin mihin sitten pystyinkään... Mutta jatketaan harjoituksia!

Minna

Niina Risulainen kirjoitti...

Hurmaavat sienilapaset! :)

Neulisti kirjoitti...

Jösses, miten söpöt lapaset. Ja asiantuntija kertoo, että "oikea" termi langan ominaisuudelle on pömpseä. :D

JennyF kirjoitti...

Ihanat lapaset, varmasti tykkää!

hillanen kirjoitti...

Iih, ihanat pikkusienet.

Anonyymi kirjoitti...

Ohjesivun urlin pääte "lt" viittaa Liettuaan: http://www.mezgimozona.lt

Jos sillä nyt mitään väliä on, neulooko latviaksi vai liettuaksi, kun mallipiirustus on noin selkeä...

Päivikki

Nasti kirjoitti...

Kiva tietää, kiitos! Jokatapauksessa kuka vaan pystyy ohjeen avulla lapaset tekemään, jos nyt joku käsitys lapasen rakenteesta on valmiiksi.

Nasti kirjoitti...

2000m oli tavoitteena ja siitä jäin karvan verran... Vähän taktiikkakin petti, ja jänskätti (seliseli). Mutta tästä parannetaan!

Jaana kirjoitti...

Kauniit on sienet ja muutenkin ihailen näitä sinun kirjoneuleita:) Ehdottomasti opettelen kyllä joku päivä itsekin.

Sanna kirjoitti...

Suloisia kärpässieniä!
Tuo Garfunkel on ollut minullakin jonossa jo pitkään, mutta kun kirjoneuleen neulominen ei vaan oikein sytytä...

TiinaV kirjoitti...

Nää oli kyllä niin suloiset lapaset, että menivät pitkän to do -listan kärkeen!

Tuija kirjoitti...

Onpas kauniit sienilapaset. Onnellinen voittaja!!

malin kirjoitti...

Mahtavat lapaset! Mä haluun kans! :)

Tiia N kirjoitti...

Tosi suloiset lapaset! Ja muuten pipokin.

Anonyymi kirjoitti...

Samat selitykset minullakin Cooperista. Ja aika lailla sama tuloskin. Tavoitteena tosin oli suureellisesti 2200. No, ikää on jo sen verran ja juoksukokemusta vähän, että pitää olla ihan tyytyväinen tulokseen. Ja täällä käyn neuleita ihailemassa edelleen.

Minna

Päivikki kirjoitti...

Voi, miten somat lapaset! Täytyy laitta ohje muistiin.

Unknown kirjoitti...

Niin kauniit lapaset <3 Sinulla on taito hyppysissä.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos kun laitoit kaavion jakoon - tiedän heti kenelle nämä kauniit lapaset voisi tehdä lahjaksi. Törämäsin muuten lempi - laspaskirjaasi suomennettuna eräässä kirjakaupassa!

Merino Extra Fine on myös upea lanka, yhtäältä tuo kuohkeus on hyvä, toisaalta taas se on jonkin verran joustavaa ja venyvää. Englanniksi sanoisin että se on "bouncy" :D