6.10.2015

Räsymattosukkia


FB:n aktiivisessa Voihan villasukka -ryhmässä on kudottu vissiin jo pidempään räsymattosukkia yhdistämällä kahta tai useampaa Novitan raitalankaa. Onhan se keino saada värikkäistä langoista kenties vielä vähän värikkäämpiä sukkia. Olen nähnyt siellä joitakin ihan kauniitakin yhdistelmiä joten päätin kokeilla asiaa. Yhdistin raitalankoihin yksiväristä lankaa, osin siitä syystä että saisin raitalankojen loppuja paremmin riittämään ja toisaalta myös ajattelin sen hieman rauhoittavan sekamelskaa. Yllä olevissa sukissa lankoina on Novitan Nalle Taika (riemunkirjava väri viime vuoden värikartalta ja toinen monivärinen tältä syksyltä) sekä harmaa Nalle. Neuloin Taikaa vaihtaen lankaa joka kerroksella.
Ylläolevassa kuvassa vielä keskeneräiset jäivät valmiina kuvaamatta. Niissä käytin 7 Veljeksen kelta-harmaata  Raitaa ja yksiväristä petroolia. Raitojen korkeus  kaksi kerrosta.
 
Alla olevissa sukissa käytin pohjavärinä tumman-ja vaaleanharmaata sekä valkoista Nalle-lankaa joita raidoitin monivärisellä Taika-langalla, aina kaksi kerrosta kullakin.
 
Ihan hauskojahan nämä ovat. Varsinkin nyt kun tuntuu ettei jaksa aloittaa mitään monimutkaista. Yksi raidallinen  neuletakki minulla on ollut kesken jo pitkään, mutta kuitenkin tulee tartuttua vain sukankutimiin. Tosin tänä aamuna oli niin vilpoisaa että sain inspiksen pistää pipo puikoille!


8 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Mais non, miten hauskat! Toi yhden raidan tekniikka taitaakin olla sopiva loppusijoituspaikka eräille lankahankinnoilleni, krhm.

Jaana kirjoitti...

Näissä ainakin kauniit väriyhdistelmät!

Merikki kirjoitti...

Oikein kivoja! Neulon samantapaisia itsekin ja vaikka yksi villatakki on minullakin kesken jotenkin näistä sukista on tullut ihan addiktio kun ei etukäteen tiedä minkälaiset niistä tulee.

Markka kirjoitti...

Mitä mitä, aivan ihania!

Ricchan kirjoitti...

Yksivärisen langan käyttäminen raidoittamisessa todella rauhoittaa sukan yleisilmettä. Tulen käyttämään tätä samaa tapaa jatkossa, kiitos ideastasi :)

Aino P. kirjoitti...

Nättejä ovat!

MiunMaun kirjoitti...

Vallan hauskat näin yksivärisellä raidoitettuna <3

Maritta kirjoitti...

Aivan ihania! Raitalangat on nyt kaivettava esiin, vaikka kesken on ties mitä!