31.10.2015

Shokki! Violettia! Pinkkiä!

Lankakaappini inventaario paljasti suuren  kieroutuman sen värimaailmassa. Miten siellä saattoikaan olla niin paljon inhokkivärejäni? Selityskin kyllä löytyi kun tarkemmin mietin. Lähipiirissäni on kyseisten värien ystäviä ja heitä ajatellen olen joskus poistunut lankahyllyjen edessä mukavuusalueeltani. Tai sitten vain olen sattunut saamaan halvalla :)
 Tumman luumun värinen Cascade Heritage -vyyhti on etsinyt sopivaa kohdetta jo vuosia. Se on mieheni mielivärejä ja hänelle siitä pipon lopulta teinkin. Kaveriksi neuloin Drops Fabelia värissä 901. Malli pipoon löytyy Dropsin sivuilta tästä. Kiva malli johon hyvin sopivat raidoittuvat langat.

Tätä settiä arveluttaa blogata sillä tämä on joululahja. Luotan kuitenkin siihen ettei saaja käy Pujoliivissa ennen joulua. Nämä langat löysin erään paikallisen lankakaupan alelaarista muutamalla eurolla kerä ja koska halvalla sain, en voinut niitä jättää sinne vaikka värit ei millään muotoa napanneet. Arvelin että aika tavaran kaupihtee ja niinhän siinä sitten kävikin. Lanka on siis Rowan Felted tweediä ja ihastuin uudelleen tähän lankaan! Varsinkin se, miten se käyttäytyy kirjoneuleessa - aah! Näitä lapasia ei ole neulomisen jälkeen millään lailla käsitelty ja neulepinta on valmiiksi noin tasaista! Neuloin lapaset pienillä puikoilla että sain koosta tarpeeksi pienen ja tulipa muuten tehtyä samalla niin tiiviit ja lämpimät lapaset että harkitsin jopa niiden pitämistä itselläni... päädyin kuitenkin siihen että tilasin väreihini sopivampaa lankaa omia lapasiani varten.
 Pipo on Golden autumn, malli joka on tehty juuri tälle langalle. Pipossa on kaksinkertainen alareuna ja helppo mutta näyttävä pintaneule ja hyvin kirjoitettu (maksullinen) ohje. Jätin pituudesta yhden toiston pois ja aivan sopiva tuli. Neuloin pienimmän koon mukaan. Tämäkin on malli, jonka teen todennäköisesti uudelleen,.
 Lapasten ohje on nimeltään Moggies ja maksullinen ohje löytyy täältä. Aivan hurmaavat!

12 kommenttia:

Anskuli kirjoitti...

Pipo (tai oikeammin pipot, molemmat) ovat kivoja, tuohon alempaan malli ja väri sopivat yhteen täydellisesti. Lapaset on kerrassaan hurmaavat!

MiunMaun kirjoitti...

Ihastuin miehen pipoon ja kissulapasiin ihan täysin. Mallit on otettu jemmaan :D Kiitos niistä!

Tuija kirjoitti...

Ihania neulelämpimäisiä sinulla taas valmistunut! Koirasukat ja kissalapaset ja kaikki raitaiset ja raidattomat. :)

Heidi kirjoitti...

Minulla on laatikossa Felted Tweediä ehkäpä juuri tuossa samassa sävyssä, ja ai että miten ne nyt rupesivatkin sieltä huutelemaan. Sen verran kaunis setti :)

Ingi kirjoitti...

Kuinka kivoja töitä! Lapaset ovat aivan huippu!
Joskus on lankaostoksissakin hyvää käydä oman mukavuusalueen ulkopuolella, jotta voisi todeta, että joo, palaanpas takaisin niihin tuttuihin sävyihin!

Niina Risulainen kirjoitti...

Kauniita pipoja, kisulapaset pitäisi nyt itsekin tehdä, kun on enemmän kirjoneule ja intarsiakokemusta, voisivat jopa hyvällä tuurilla onnistuakin. Aikaisemmin en uskaltanut :)

Pitko kirjoitti...

Välillä tulee tehtyä sulovilénit, kun halvalla saa, ja sitten tosiaan miettii, että kenelle... :D Mutta noista tuli niin somia että!

Aino P. kirjoitti...

Täytyykin heti laittaa tuo kissalapasten ohje talteen, aivan hurmaavat tosiaan!

Pirjo kirjoitti...

Aivan ihania neuleita tässä postauksessa ja koko blogi pullollaan! Kiitos, kun jätit kommentin blogiini niin löysin minäkin tänne. Löysin myös Rowan Felted Tweedin jonkin aika sitten ja se on kyllä mukava lanka virkkaukseenkin ja sävyt ovat kauniit.

Markka kirjoitti...

KISSALAPASET, hyvänen aika sentään, miksei mulla jo ole!

Soile kirjoitti...

Ihanat kissalapaset! Felted tweed on kyllä ihan ässä kirjoneuleissa

Päivikki kirjoitti...

Hihittelen täällä väärän värisiä lankojasi. Miultakin niitä löytyy =) Syynä on joko se, että kun halvalla tai jopa ilmaiseksi saa, niin onhan ne nyt otettava. Tai sitten yritän laajentaa värimaailmaani, mikä kyllä melkein aina menee niin pieleen kuin vain ikinä voi.