8.5.2016

Pyttipannua

 Olen ennenkin hehkuttanut Holst Garn Coast -lankaa ja minulla onkin sitä jo useammassa värissä. On siitä jo huivejakin neulottu ja tykkään tosi paljon langan keveydestä ja pehmeydestä kaulalla. Halusin tehdä siitä tällä kertaa pienen, kertaalleen kaulan ympärille ulottuvan kesähuivin ja valitsin varastoistani väriksi vihreän nimeltään Seagreen. Aivan oikeana se ei kuvissa tietenkään toistu mutta kaunis se on, enemmän kuitenkin vihreä kuin petrooli (toisin kuin näissä kuvissa).
 Huivimallia valitisn pitkään ja hartaasti. Minulle on tullut näköjään tavaksi säännöllisin väliajoin  kaivaa esille ohjemapit, joihin olen vuosien aikana tulostamani neuleohjeet tallettanut. Niitä sitten selailen ja ahdistun niiden paljoudesta. Monesti olen päätynyt kuitenkin siihen että ostaa pätkäytän Ravelrystä jonkun uuden ohjeen. Nyt yhdistin useampaa mapissa jo olevaa ohjetta. Huivin muoto on sama kuin Graphic kerchiefissä mutta pintaneule on otettu Simple lines -huivista. Reunahässäkän pykäreunan pöllin Sunray shawlista. Ja ettei menisi liian yksinkertaiseksi, alkuperäisen idean sain Love&Lemons -ohjeesta mutta kun halusin kerrankin välttyä ohjeen ostamiselta niin raavin sitten kasaan tämän pyttipannuhuivin olemassa olevista aineksista. Lopputulos on kuitenkin sitä mitä halusinkin eli kiva kesähuivi! Lankaa meni yksi 50 gramman kerä.
 Huivi on kuvattu samalla reissulla sinne koskenrantaan, jossa edellisen postauksen sukkakuvatkin otettiin. Kiitos muuten hauskoista kommenteista! Joskus sitä keksii muutakin kuin sitä tavallista. Eipä siinä hypellessä ja riehuessa enää muistanut että olisi huivista voinut ottaa kuvan levitettynäkin eikä vain kaulassa. Kuvitelkaa siis tähän väliin kuva harmaasta kalliosta jonka auringonlämmittämällä pinnalla huivi esittäytyy koko komeudessaan.

7 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Haa, miten taitavasti olet ottanut aineksia sieltä sun täältä huiviisi ja lopputulos on mainio. Hihittelin tuolle edelliselle sukkapostaukselle, jossa ei ole mykkäkuvia. Jotenkin tutun kuuloista dialogia :)

Elina kirjoitti...

Wautsi miten ihana huivi, tuo väri on herkullinen :)

Emma kirjoitti...

Onpa hieno kokoelmahuivi :D

Paula kirjoitti...

Hieno huivi! Terkut tännekin, piiiiiitkästä aikaa yritän jotain blogeja saada selailtua, jos sais lukulistaa vähän siivottua niin ois helpompi päästä kärryille kun luettavia ei olis satoja odottamassa... :)

Päivikki kirjoitti...

Kyllä kannatti tehdä pyttipannua! Kaunis lopputulos!

MiunMaun kirjoitti...

Voi kuinka kaunis tuo huivi on harmaata kalliota vasten! Jos se on puoliksikaan yhtä hieno kuin kaulassa, niin se on täydellinen.

Tästä erottaa neulojataiturin amatööristä: otetaan vähän sieltä ja vähän täältä, sovelletaan pikkuisen ja lopputulos on tällainen. Hieno!

Niina Risulainen kirjoitti...

Ihana :)