4.6.2016

Miso-huivi


Tämä Miso-huivi ei ehtinyt olla montakaan kuukautta minulla jonossa kun päätin jo aloittaa. Olin hamstrannut joskus alesta Dropsin Baby Alpaca Silkiä, joista harmaat kerät nyt otin käyttöön. Lanka on kyllä aika unelmaisen pehmeää ja siinä on himmeä kiilto, mutta värit ovat aika pliisuja omaan makuuni. Ajattelin heti, että tämän huivin annan eteenpäin jollekin, jonka värimaailmaan se paremmin sopisi.

 Huivissa on kaksi kokoa, joista tein pienemmän ja tästä tuli sopivasti kertaallaan kaulan ympäri kiedottava. Ohje on fingering -paksuiselle langalle, mutta paksummalla tulisi varmasti ihanan muhkea. Huivi on kapeasta päästä aloitettava pitkulainen kolmio, joka neulotaan ainaoikealla ja samalla siihen tehdään helppoa siksak-kuvioista pitsiä. Ensin levennetään toisessa reunassa siihen saakka että saavutetaan haluttu koko tai että lanka on puoliksi käytetty ja sen jälkeen vastaavasti kavennetaan. Vaikka pitsikuvio on sinällään helppo, piti minun kuitenkin koko ajan seurata kaaviota, että miten ne puolikkaat kuviot siellä levennettävässä tai kavennettavassa reunassa nyt menivätkään. Ohje oli kuitenkin hintansa väärti eikä varmasti jää ainoaksi neulomiskerraksi tämä harmaa versio!


 Huivi kuvattiin tuulisena iltana hienon suon laidalla, jossa tupasvillameri lainehti kauniisti. Oli vain niin märkä suo ettei sinne parhaille paikoille ollut kumppareillakaan mitään asiaa. Lisää suokuvia voi käydä katsomassa tuolta luontokuvablogin puolelta, linkki sivulaidassa.
Lanka: Drops Baby Alpaca Silk, 2 kerää
Puikot: 3mm

9 kommenttia:

meianna kirjoitti...

Ihanan simppeli huivi ja vau mikä suo! Tykkään molemmista.

Päivikki kirjoitti...

Kaunis huivi ja upea kuvauspaikka! Miekin vierailin suolla viikko sitten katsomassa kukkivaa suota. Siellä oli jo tupasvillan aika mennyt ohi.

Sanna kirjoitti...

Hurjan kaunis huivi, piti heti napata ohje talteen. Saatanpa neuloa juuri tuollaisen harmaan...

AnniKainen kirjoitti...

Voi taivas miten kaunis suomaisema ja toki huivikin on kaunis :)

MiunMaun kirjoitti...

Mielettömiä kuvia! Kyllä suo on kaunis, ja tupasvillat vaan ovat jotenkin niin herkkiä. Hienoja tunnelmia.
Huivikin on varsin kaunis, ihanan värinenkin!

Liina kirjoitti...

Onpa ihana! Ja mitkä kuvat! Tuo Miso on minustakin kaunis malli, ja tommosen harmaan ottaisin ihan ilman muuta :D

Niina Risulainen kirjoitti...

Ihanat kuvat ja huivi myös :)

Elina kirjoitti...

Kauniit kuvat kauniista huivista :)

Pitko kirjoitti...

Kiva huivimalli, justiinsa sopiva pienille määrille lankaa... :)