28.6.2017

Vanha kunnon shettis

 Otsikko on itseasiassa peräisin Tytin suusta kun hän tunnisti äidillemme syntymäpäivälahjaksi neulomani huivin. Vanha kunnon Shettis eli Shetland Triangle. Tämä on varmaankin viides tai kuudes samalla mallilla neulomani neule.Edellisestä on aikaa useita vuosia mutta niin vain oli jälleen mukavaa neulottavaa. Mallikerta on yksinkertainen mutta näyttävä ja sen oppii hetkessä ulkoa. Yksi mallikerta taitaa olla 8 tai 10 kerrosta korkea ja neulomisrytmiksi muodostui yksi mallikerta illassa, kaksi parhaassa. Huivi valmistui siis lähes itsestään siinä muun ohessa.

 Lankana on Louhittaren luolan Vellamo eli ohut pitsivahvuinen lanka (726m/100g) ja värin nimi on Malva. Ehkäpä jo tunnettekin äitimme värimieltymykset, jotka poikkeavat suuresti omistani. Kykenin tätä silti kakistelematta neulomaan, sen verran mukavan puuterinen sävy oli.
Lanka: Vellamo, väri Malva, menekki 60g
Puikot: 2,5mm
 Huivi on kuvattu lapsuuteni maisemissa. Kovin muistan kesäpäivät siellä erilaisiksi, ennen kesällä paistoi aina aurinko. Nyt ei. Paitsi sadekuurojen välillä vähän.

9 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Huivi on kaunis ja väri niitä mun lemppareita! Lanka näyttää niin kivalta, että pitäisi varmaan minunkin tutustua siihen.

Helinä kirjoitti...

Ihana väri ja kiva kuvio:-)

outi kirjoitti...

Jos en nyt väärin muista, yksi niistä aiemmin neulomistasi Shettiksistä oli pronssisen ruskea/syvä okra; aivan upea yksilö. Se on jäänyt mielenpäälle kaihertamaan. Eikö olekin jännä juttu nuo lapsuuden kesät: minustakin tuntuu, että erilaisia ne olivat.;)

JennyF kirjoitti...

Onpa kaunis ja mun silmää miellyttää värikin. Pitäisi palata näiden vanhojen hyvien ohjeiden pariin joskus itsekin. Kiitos muistutuksesta!

Elina kirjoitti...

Todella kaunis huivi.

Lankakeiju kirjoitti...

Kaunis huivi!

Emma kirjoitti...

Klassisen kaunis huivi, hyvällä tavalla ajaton! Silloin tällöin ripaus malvaa tekee hyvää ;)

Liina kirjoitti...

Kaunis on huivi! Vaan jännä, miten eri tavalla värit eri kuvissa toistuvat - tuo alin malva on erityisen huikea, vaikka taitavat kaikki värit löytyä samasta huivista :)

Sanna kirjoitti...

Kaunis Shettis!
Klassikot kunniaan! :)