25.2.2019

Talven satoa

Tänä talvena olen neuloskellut pieniä juttuja tarpeeseen ja rentoutukseen eikä kaikista valmistuneista ole edes kuvia. Varsin tavatonta mutta voimat ovat olleet monesta syystä aika vähissä. Mutta onneksi kevättä kohden mennään ja ehkäpä lisääntyvän auringonvalon myötä myös virta palailisi kehooni ja mieleeni.
 Neuloin kylmäkätiselle työkaverilleni herkät lämmittimet. Malli on ilmaisohje Cloudburst ja lankana on Drops Baby alpaca silk. Neuloin ekaa kertaa kaksi hanskaa samalla kertaa luuppaamalla. Piti varmistaa moneen kertaan että teen varmasti kaksi erilaista hanskaa. Tuli söpöt ja näitä on kuulemma puhuteltu mm. kaupan kassalla. Se on neulojasta aina mukava kuulla!
 Tein joululahjaksi yhden pipon tällä mallilla ja pitihän se itsellekin tehdä. Pipomaku ja -muoti muuttuu, nyt parhaalta näyttävät nämä leveäkäänteiset tupsuttomat. Tytin mielestä näistä kyllä tulee mieleen ne 80-luvun pipot, joissa päälaelta roikkui narun päässä tasseli. Ilmaismalli on Basic pipo ja lankana on petroolin väriset Sandnes Silke Alpaca sekä Tynn Silk mohair.

 Oranssit huivilanhgat ostin jo viime talvena ja pitkään etsiskelin niille sopivaa mallia. Sitä ei vissiin löytynyt koska tämä huivi on oman ajatustyön tulosta. Jostainhan sain tietenkin inspiraation noihin nypyköihin, mutta empä tullut laittaneeksi ylös. Huivi on peruskolmiohuivi, johon tein nyppyraitoja, koska olivat peijakkaat niin työläitä tehdä että en jaksanut vääntää niitä koko huiviin. Lanka on kyllä oivaa huivilankaa, nimittäin BC Garn Semillaa. Juuri sopivan kokoinen, lämmittää mutta mahtuu takin alle eikä liian kuuma toimistoonkaan.
3 kommenttia:

Lankakeiju kirjoitti...

Ihania neuleita! Varsinkin nuo kämmekkäät ovat kauniit.

Anonyymi kirjoitti...

Niin herkkää ja kaunista!

Aino P. kirjoitti...

Kauniita töitä olet taas tehnyt!