29.6.2007

Pannumyssy

Juhannuspostauksessani esiintynyt slipoverin alku valmistui tänään. Tuotos on melkoisen tönkkö ja laatikkomainen vyötärökavennuksista huolimatta. Ehkä lankavalintani ei ollut paras mahdollinen tämäntyyppisen työhön. Aika näyttää tuleeko tästä käyttövaate vai meneekö tuunausta odottaviin. Purkuun se ei kuitenkaan mene, koska Easy-lanka ei ollut mitenkään easya purkaa (jouduin pikkupitkän purkamaan nääs). Jos sliparin kohtalona on tuunaus, huovutan siitä vaikka pannumyssyn.

Malli: Omasta päästä, inspiraation lähteenä Balthazar Vest
Lanka: SandnesGarnin Easy, hieman yli 300 g
Puikot: 8

4 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

No johan oli aikakin esitellä joku pujoliivi. Ja hyvältähän tuo ainakin tuossa lattialla näyttää. Kaula-aukon "antavuutta" on vaikea arvioida... :)

Kamicha kirjoitti...

Noissa Twinklen paksulankaneuleissa on näin useita kokeilleen mielestä kaksi perusideaa.

1) Suorastaan naurettavan niukka mitoitus, neule kuitenkin venyy päälle ja osa paksun langan tönkköydestä häviää siihen, kun neule kiristää, köh, oikeista paikoista :-D. Kuvista päätellen olet tosi hoikka, Twinklen ohjeilla tuonkin neuleen ympärysmitasta lähtisi pois varmaan 10 cm.

Omista kuvista ei ihan käy ilmi, kuinka hassua tuo mitoitus on, ehkä tästä Twiggystä saa parhaan käsityksen: http://reunasilmukka.net/arkisto/218 - tuo mahtuu siis naiselle, jonka rinnanympärys on 93 cm.

2)Riittävän harva neuletiheys suhteessa lankaan, mikään noista Twinkle -neuleista ei tunnu tankerolle, vaikka paksuimmillaan puikkokoko on ollut - hui - 15 mm!

Pitäisi tosin nähdä liivi päällä, että voisi paremmin jotain sanoa. Epäilen, että saattaa näyttää hyvältä!

Tytti kirjoitti...

Kiitos kommentista kamicha!

Lukuisten sovittelujen jälkeen näyttää todellakin siltä, että liivi on liian iso. Siitä se laatikkomaisuus ainakin osaksi johtuu. Ajattelin vielä muokata liiviä niin, että ompelen kaula-aukkoa alareunastaan yhteen (V:stä Y:ksi), jolloin ympärysmittakin hieman pienenisi. Ja kaula-aukon antavuus, mihin Nasti kommentissaan viittaasi. Ainakin näin toivon. Katsotaan josko sitten saisi kuvia liivistä ihan päälläkin!

Olen usein Twinklen kirjaa kirjakaupassa hipelöinyt, sen voisi kyllä ihan hankkiakin. Paksulankaneuleissa on oma jujunsa ja ne ovat myös mukavan persoonallisia.

Kamicha kirjoitti...

Kiva jos oli kommenteista hyötyä! Tuunausta kannattaa aina kokeilla. Ja kivoja uusia neuleita blogissa!