6.9.2007

Vintage fashion

Ostin kerrankin jonkin muun kuin neulekirjan. Olen ihastunut. Vintage fashion - muodin vuosikymmenet antaa minunlaiselleni tavalliselle vaatteenkuluttajalle tuhdin tietopaketin naisten muodista ja muodin muuttumisesta aina 1900-luvun alusta kasarimuotiin saakka. Korsetti, 1920-luvun poikatytöt, 1930-luvun glamour, art deco, Coco Chanel, Diorin new look, 1960-luvun Lontoo, psykedelia, 1970-luvun punk ja disco, 1980-luvun power dressing…

Joka vuosikymmenestä löytyy koostesivu, jossa on aikakauden tunnusmerkit.


Tämä kähee haalari on japanilaisen Kansai Yamamoton suunnittelema käsinneulottu villahaalari. Huimat on kengätkin.

Tällainen rusettia matkiva kuvio on ollut neuleissa kuumaa muotia 1930-luvulla.

Löytyypä kirjasta Kaffe Fassetin 70-luvun luomuskin. Nuo hihathan alkaa olla kohta taas muodikkaat?

Seuraava kuuma kuva on vuonna 1974 julkaistu Birtwell-painokankaasta ommellun Ossie Clark -leningin mainos. Nämä luomukset ovat kirjan mukaan nykyään yhtä himottuja kuin 70-luvullakin.

Ja lopuksi kolme emäntää suoraan 60-luvulta.

4 kommenttia:

kirsi kirjoitti...

Katselin pintapuolisesti tuon kirjan esittelyä kirjakerhon lehdestä, en arvannut, että siinä olisi noin laaja katsaus aiheeseen. Vau! Tuon voisikin laittaa hankintalistalle (jostain muualta kuin kirjakerhosta..)Kiitos vinkistä! :)

Anne K-R kirjoitti...

Oih, nuo muodin vuosikymmeniä käsittelevät kirjat ovat hirmuisen mielenkiintoisia. Kiitti vinkistä, pitää selailla, jos tuo joskus tulee jossain vastaan.

Vilma kirjoitti...

Sama kirja on mullakin ostosharkinnassa. Kiitos briefauksesta, kirja vaikuttaa todella kiehtovalta ja kattavalta. Ja ah mita kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Tännehän tämä linkki kuuluukin...
80-luvun retroa nuoren ruotsalaisen neulesuunnittelijan sivulla:

http://www.sandrabacklund.com