13.12.2007

Liivihame

Sain muutama viikko sitten uuden ompelukoneen. Pfaff (joka kuulostaa minusta aivan koiran ilmavaivalta) on ollut ahkerassa testauskäytössä ja hyvältä vaikuttaa. Mies totesikin, että enää ei voi syyttää konetta mynkään menneistä ompeluksista... Ompelin tällaisen liivihame/tunikan ja jouduin kyllä toteamaan, etten olekaan uuden koneen myötä mystisesti oppinut valmistamaan kertalaakista sopivia vaatteita. Minkäs teet, kun on ylä-ja alaosa eri paria. Pienen säätämisen jälkeen tästä tuli ihan kiva housujen päällä pidettävä liivihame. Kangas on Tytiltä joskus saatua, kirppikseltä hän sen lienee itselleen haalinut. Kaava on muokattu Modassa (5/2004) olleesta mallista.







9 kommenttia:

joko kirjoitti...

onpa kaunis malli ja kangas sinun liivihameessa!

Lotta kirjoitti...

Hih, koiran ilmavaiva... totta :). Kiva hame ja kivat taskut!

Mulla taas ompelujälki parantu huomattavasti sen jälkeen kun aloin leikata langansuuntamerkkien mukaan, käyttää oikeen kokosta neulaa ja ostaa jotain muuta ku sitä kaikkein halvinta lankaa...

Liina kirjoitti...

No musta ainakin näyttää tosi taidokkaalta. Taskujen yksityskohdat ja muotolaskokset, ei ihan aloittelijan hommia :) Ja ompelu on paaaljon vaikeampaa kuin neulominen (vaikka kyllä siinäkin välillä saa taistella)

Maiju kirjoitti...

Kiva!

Anonyymi kirjoitti...

Onpas tosi kiva! Ihana kangas, sopii tosi hyvin tohon malliin.

Meillä kyseistä konetta nimitetään Pahviksi, vaikka onkin vanhaa teollisuusmallia, täyttä terästä (vai liekö lyijyä, tosi painava) ja kestävä.

Vilma kirjoitti...

Kaunis on, kangas on nättiä kanssa.

Koiran ilmavaiva, voi reps! :D

Lea kirjoitti...

Kiva hame!

Tällaista nähdessä tekee mieli yrittää itsekin ommella.

joska kirjoitti...

Kivan mallinen mekko! Nuo taskut on hauskat. Koiran ilmavaiva on mulla saumurina ja siltä se kyllä välillä tuntuu. En ihan aina ole siihen tyytyväinen.

Marja Kyy kirjoitti...

Nätti, nasakka malli ja kangas ihanan ruosteinen!