2.2.2008

Tilkku poikineen

Kaappiini on tarkoituksella kertynyt punavalkoisia, pienikuviollisia kankaita. Enimmäkseen ne ovat emäntämallin esiliinoja, tiedättehän, niitä nilkkoihin ulottuvia, joissa on röyhelöt olkapäillä. Tai sitten keittiön salusiini-kappa-yhdistelmiä, joissa on myös röyhelöä alareunassa. Materiaali niissä on yleensä tanakkaa puuvillaa ja ajatukseni niitä hamstratessa on koko ajan ollut tilkkupeitto. Nyt ensimmäinen retrovauvan tilkkupeite valmistui! Saajaa ei ole vielä tiedossa, mutta eiköhän ole tilastollinen tosiasia, että välillä ystäväpiiriini syntyy tyttöjäkin eikä aina poikia. (Tai ennakkoluulottomat poikavauvan vanhemmat ilmoittautukoot.) Tilkkupeiton koko on 90cm*120cm. Valkoiset ruudut ovat tukevaa vanhan ajan lakanakangasta.

Applikoin valkoisiin ruutuihin pieniä jutskia.


Reunoissa on valkoinen reunus, ja koko komeuden ympärillä menee kapea kanttaus. Taustakangas on vanha punavalkoinen puuvillaverho.


On mulla materiaalia jo uusiinkin peittoihin...

15 kommenttia:

Kanerva kirjoitti...

Nätti peitto!

milliini kirjoitti...

Mahtava, upea, hieno peitto! Pitäisi varmaan itsekin oppia katselemaan kirpputoreja tuollaisella silmällä. (anna lainaan). Tosin olen kyllä aika hyvin noi meidän sukulaisten vintti-aarreaitat jo kolunnut ja liikaa, niin liikaa jo sieltäkin hienoja retroja löytänyt...

arleena kirjoitti...

Olipas raikas ja iloinen peitto.
Tilkkupeitto sopii myös makuuhuoneen parisänkyyn. Isojen tilkkujen väri- ja kuvioskaalan valkoiseen yhdistettynä voisi sovitella makkariin ja vaikkapa vihreä-valkoisena.

CharlienEnkeli kirjoitti...

Kerrassaan söpö peitto! Onnellinen on se vauva (ja ennen kaikkea äiti;) joka tuon saa =)

Marika kirjoitti...

Todella kaunis peitto !! Vaikka sinä on jos jonkinlaista kuviota, on kokonaisuus silti tarpeeksi rauhallinen värien vähyyden vuoksi. Ihana !!

kramox kirjoitti...

nuo sinisen kuvan kaksi ylintä kangasta, miun isoäidillä oli tuommoset petivaatteet, ne oli pienenä ihan lempparit :)

Paula kirjoitti...

Tosi ihana peitto! Ja noista muista kankaistakin tulee varmasti vähintään yhtä ihania :) Pitäis kyllä joskus opetella ompelemaan ...

Elli kirjoitti...

aivan upea peitto. aivan varmasti poikavauvojenkin äidit ottaisivat tämän ihanuuden vastaan riemusta kiljuen. :D

Mewril kirjoitti...

Ihana! Voi kun minäkin jaksaisin ommella noita tilkkuja. En ole vielä hurahtanut, vaikka olenkin niille vähän altistunut.

heidi kirjoitti...

Ihania nuo kankaat kaikissa väreissä=) tuo npunainen on niin nätti eikö sulle tullut sellaista oloa et jos tekiskin ison peiton ihan itelle? Mulle ois varmaan käynyt niin=)

katinkontti kirjoitti...

Kaunis ja raikas peitto! Mulla oli kultaisella 70-luvulla juuri kuvailemasi kaltainen essu, punaisella pohjalla valkoisia sydämiä, joulukuvissa näkyy olevan päällä.

heidi kirjoitti...

Mahtava!

tiinaf kirjoitti...

Ihana ja raikas peitto! Voi kun osais ommella...

maijja kirjoitti...

Oijoi mitkä ihanat kevät-värit tuossa alimmassa pinossa! Tulee kauniita tilkkusia.

Mimelli kirjoitti...

Aivan ihania peittoja! Ja keräämäsi kankaat näyttää siltä, että suraavatkin peitot ovat ihan mielettömän ihhania :)