16.2.2008

Vanhaa puuta

Kirppiskierros tuotti mieltä askarruttavan löydön. Antiikkinen sukanpingotin? Hienojen kirjoneulesukkien esittelyteline? Parsimisapuväline? Oli mikä oli, tämä vanhaa puuta oleva esine aiheutti löytäjässään riemunkiljahduksen. Upeaa käsityötä sinällään ja nimikirjaimet ja kaikki. Harmi vain ei vuosilukua, mutta ihan tältä vuosituhannelta se ei ole, hyvä kun viime vuosisadaltakaan. Jos joku tietää, mihin käyttöön tämä on tarkoitettu, olisin kiitollinen tiedoista.

Ihan täydellinen ei ole sukanpingottimeksi, jalkaterä on suhteellisen kapea ja lyhyt mutta pohje vastaavasti tukkiosastoa. Kyllä tässä kuitenkin sukat voi kuvata.

Äiteen sukat
Malli: Embossed leaves socks, Favorite socks
Lanka: Fortissima socka stretch 100, menekki 80g
Puikot: 2,5mm

Tässä postauksessa sopii esitellä muutakin vanhaa puuta. Nämä hurmaavasti kuluneet vanhat puikkarit ovat kotikotoa aitan vintiltä. Isäni kertoi ukkini ne veistelleen. Nyt kalaverkoissa käytetään muovisia puikkareita, mutta nämä käsintehdyt tarve-esineet halusin pelastaa itselleni.
8 kommenttia:

RiikkaS kirjoitti...

oi kuinka kauniita! Vanhat puuesineet ovat upeita.

ilu kirjoitti...

Noi "pingottimet" vois olla semmoiset, joita on ainakin Seurasaaren museossa. Siellä niiden sanotaan olevan sitä varten, että niillä kuivatetaan töissä kastuneet sukat seuraavaksi aamuksi pankolla. Tiedä sitten häntä...

Liivia kirjoitti...

Hieno kapine tottatosiaan!

arleena kirjoitti...

Käsinveistetty ja muotoiltu patinoitunut puu on kaunista katseltavaa vaikkapa seinäkollaasina.
Kauniita historiallisia esineitä.

Kanerva kirjoitti...

Vanha puu on niin kaunista.

WeirdRockStar kirjoitti...

Noita "tukkeja" tehtiin ennen käyttäjän mittojen mukaan. Joten todennäköistä on että ne on tehty juuri jollekin paksukinttuiselle & pienijalkaiselle käyttäjälle, sillä ennen ei ollut kovin montaa vaatekertaa käytettävissä ja pässinpökkimät kutistuivat helposti.

Hieno pölkky!

Anonyymi kirjoitti...

moi.eksyin näille sivuille ihan uteliaana mitä täällä on :) ne on siskot mukavia ja tuomaskin tykkää :)

Anonyymi kirjoitti...

Die Ermittlungen der Kriminalpolizei Amberg liefen thomas sabo shop von Beginn an in alle Richtungen. Es stellte sich heraus, thomas sabo schmuck dass ein Verwandter des geschädigten Ehepaares berechtigt im Besitz eines ohrringe creolen Hausschlüssels war, den sich dessen 19-jähriger Sohn heimlich aneignete. Der Filius – wohlwissend, thomas sabo was es im Zielobjekt „zu holen gab“ – drang mit einem 19- und einem 21-jährigen Bekannten thomas sabo uhren in das Haus ein. Das Trio, allesamt Schwandorfer, eignete sich die erwähnte Tatbeute an und versteckte diese. Ein Teil angebote thomas sabo davon vergruben die Drei im Wald. thomas sabo armketten Die Burschen hatten sich mit einem 18-jährigen Schwandorfer noch einen Vierten ins Boot geholt, thomas sabo schmuck günstig der sich daran machte, den Schmuck zu verhökern. Unter anderem waren es diese Verkaufsaktivitäten, die die Ermittler thomas sabo anhänger sale der Kripo auf die Spur der Einbrecher brachte. thomas sabo engelsflügel Fast die gesamte Tatbeute konnte sichergestellt werden.