14.5.2009

Japanilaista

Ostinpa minäkin Otavan suomennetun japanilaisen ompelukirjan Ihanat mekot ja tunikat. Kirjaa on esitellyt jo monikin bloggaaja, mm. Annu ja Liinu, joten kiinnostuneet voivat tutkia sieltä lisätietoa ja kuvia kirjasta. Kirjassa on useita kaavoja tunikoihin ja mekkoihin, mutta osa on toistensa erilaisia versioita, samoilla kaavoilla voi tehdä usean eri mallin, vain hihaa ja pituutta muuttamalla. Itse tein version mallista T (kirjan mallit on nimetty eri kirjaimilla). Koska ilman kangaskauppareissua käytettävissäni oli vain peruspuuvillaa, en tehnyt alaosaan poimutusta ja hihatkin jätin pois. Mallin juju on kaunis kaula-aukko. Netistä löytyy jopa yksi yhteisblogi, jossa esitellään tämän nimenomaisen mallin eri versioita. Kannattaa käydä sitäkin vilkaisemassa!


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksinkertainen ja tyylikäs. Tekee sinusta vähän japanilaisen näköisen :)

Chacha

anna kirjoitti...

ihanan simppeli. pitänee ottaa tutustumisen alle tuo kirja :D

Pikku- Kettu kirjoitti...

Voi kuinka kaunis! Taasko tässä pitää suunnata kohti kirjakauppaa.. :)

Soile kirjoitti...

Näyttää nätiltä!

Siinä kirjassa on sellainen
ongelma että aika monet mallit on ommeltu (kirjavasta)kankaasta, johon vaatteen linjat katoavat. Kuvista ei siten hahmota vaatteen mahdollisuuksia. Ohjeen yhteydessä olevat piirroskuvat hieman avaavat silmiä, mutta näin hyvät toteutukset saavat silmät levälleen. Pittääköhän ihan suunnistaa kangaskauppaan?

Miina Möttönen kirjoitti...

Mulla oli kyseinen kirja just kirjastosta lainassa. Paljon kivoja malleja siinä oli, vois vaikka joskus hankkia itsellekin :)

Hadley Gets Crafty kirjoitti...

I made a dress very similar to that over the weekend.

I love the colors you chose.

Samma kirjoitti...

Onpa kaunis.

Itsekin pitelin ko. kirjaa käsissäni viimeksi Akateemisessa käydessäni, mutta jätin sen kuitenkin hyllyyn. Nyt harmittaa :)

Anna kirjoitti...

Tosi hieno tunika. Mun piti ostaa tuo kirja, mutta kuulin huonoa siitä, enkä sitten ostanutkaan. Mutta sun tunika on sen verran hyvännäköinen, että taidanpa ostaa sittenkin.

marra81 kirjoitti...

HIENOA! En jaksa kommentoida kaikkea :) mutta sinä olet kyllä paljon ehtinyt viimeaikoina! HYVÄ HYVÄ. Ihastuin varsinkin niihin kuviin sieltä kotikotosta.

SatuK kirjoitti...

Kaunis!

Täytyy ehdottomasti tutustua tuohon kirjaan.