Uusimmassa Kodin kuvalehdessä oli juuri sitä mitä synkkyyteen tarvitsin. Kaakun maku ja tuoksu saivat hetkeksi unohtamaan tämän vuodenajan.
Bolo de Banana
4dl sokeria
2 banaania vuoan pohjalle
3dl vehnäjauhoja
2dl muussattua banaania
3 munaa
3dl maitoa
2tl leivinjauhetta
Vuoraa tiiviin irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada pohjalle 2 dl sokeria. Pane vuoka kuumaan uuniin, kunnes sokeri on sulanut siirapiksi. Viipaloi 2 banaania. Asettele viipaleet vuokaan siirapin päälle. Voitele vuoan reunat. Mittaa kulhoon jauhot, 2dl sokeria, muussatut banaanit ja munat. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Lisää maito vähän kerrallaan hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe taikinaan. Kaada taikina vuokaan banaanien päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 35-40 min. Jäähdytä hetki. Irrota irtopohjavuoka ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Jäähdytä kunnolla (tosin hyvää oli lämpimänäkin).
4 kommenttia:
Kiitos, tuota pitää kokeilla!
Minulle tuli samnalinen reaktio ohjesta...Äiti teki usein banaanikakkua,silloin 70 ja 80 luvulla. Banaanileipä on lemppareitani. Voisinpiritää syksyäni tuolla samalla kakkusella :D
mmmmm que rico!!!!!
Mielenkiintoinen ohje!
Tulee ihan mieleen se ananaskeikauskakku.
Varmana oli herkkua:)
Lähetä kommentti